Dodaj do ulubionych

ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ

21.04.20, 11:19
Witam, czy ktoś może zna osobę, która interesuje się od lat ziołolecznictwem i stosuje medycynę naturalną? Może ktoś wie gdzie można znaleźć zielarkę bądź znachorkę, która zajmuje się fitoterapią? Jeśli znasz, bądź słyszałaś/słyszałeś bardzo proszę o każdą informację :)
Obserwuj wątek
    • neus Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 21.04.20, 11:58
      Może specem nie jestem lecz mam już swój praktyczny staż jeżeli chodzi o medycynę naturalną :)
      Jeżeli chodzi o leczenie to polecam medycynę Chińską lub Naturopatę których znajdziesz w swoim mieście. Oni są w stanie pomóc profesjonalnie.
      • andzelika513 Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 21.04.20, 12:49
        Bardzo dziękuję za informację :) Praktyczny staż jeśli chodzi o medycynę naturalną tzn? :)
        • neus Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 21.04.20, 12:59
          Chodzi mi o to co się nauczyłem po przez czytanie na ten temat i rozmowy z właścicielami mojej lokalnej zielarni. Udało mi się medycyną naturalną wyleczyć problemy z układem trawiennym po miesiącu na antybiotyku który mi tylko zaszkodził.
    • strefa-zdrowie Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 26.04.20, 21:12
      Polecam książkę A. Ożarowskiego pt. "ziołolecznictwo" ponad 700 stron praktycznej wiedzy na temat ziołolecznictwa, opisy ziół, ich zastosowania i terapii. Książka na tą chwile dosyć już stara, ale zioła swojego działania nie zmieniają, jedynie dowiadujemy się o nich coraz więcej. Wiedza mocno praktyczna.
      A tutaj masz atlas ziół, jeszcze w budowie, jednak zawiera sporo wiedzy, a artykuły na temat ziół są chyba najobszerniejsze jakie znajdziesz w internecie: www.strefa-zdrowie.com/ziola
      • fit_men Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 06.02.21, 17:49
        :)

Nie jestem osobą ze stażem, jak piszą niektórzy (neus), co w rzeczywistości świadczy tylko o ich braku znajomości tematu o fitoterapii jakim jest całość ziołolecznictwa. Znam też i to kilka osób prowadzących sklepy z ziołami ale nigdy nie polegał bym na ich poradach w leczeniu konkretnych obszarów ludzkiego ciała, po za zwykłym zaproponowaniem nazwy SPRZEDAWANYCH u siebie w sklepie ziółek na dolegliwości jakie nam dokuczają.

Z całym szacunkiem dla tych sprzedawców znających nazwy sprzedawanych u siebie produktów zapytam? Co taki może wiedzieć po za tym jak się nazywa ten produkt co sprzedaje, mający "instrukcję użycia" na opakowaniu?

Posprzedajesz kilka tygodni w takim sklepie i sam poznasz wszystko! Obok mnie jest dość duży sklep zielarski ale będąc w nim niedawno zobaczyłem "nowe twarze" ekspedientek - 2 młode dziewczyny, które po za tym co pisze na opakowaniu wcale nic nie wiedziały, gdyż musiały wcześniej przeczytać by odpowiedzieć na pytanie o zioło!

Szanowni Państwo, nie uważam się za znachora ani też szarlatana względnie fitoterapeutę ale powiem krótko, znam temat i to dość dobrze, gdyż wszystko co wiem na ten temat nauczyłem się od rosyjskich i ukraińskich zielarzy - fitoterapeutów, którzy są cenieni na świecie!

To dzięki wiadomościom, które od nich zasięgnąłem oraz eksperymentom z różnymi ziołami na własnym organiżmie wyleczyłem sobie:

- nadkwasotę;
        - podleczyłem okrężnicę;
        - zlikwidowałem plamy tzw. starcze i inne skazy na skórze;
        - odmłodziłem twarz co najmniej o 10 lat; (poczytajcie o Wodzie Królowej Węgier) swoim tonikiem;
        - i kilka innych dolegliwości...

Nie czytam ani nie rozmawiam w sklepie zielarskim tylko kupuję co trzeba i wychodzę z ziołami a resztę czynię w domu robiąc różne mikstury, toniki i wyciągi, które chcę użyć, bo wiem do czego i na co są.

Na koniec dodam, że nie wertuje kartek z recepturami ale, co ważne! Kila dobrych lat temu współpracując z zielarzami rosyjskimi i ukraińskimi założyłem sobie stronę internetową gdzie mam wszystko co mi jest potrzebne do dobrego życia w zdrowiu.
        • ken-ya Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 21.02.21, 20:37
          fIT men Piszesz ze duzo wiesz dlatego chcialam sie zapytac. Kiedys juz o to pytalam na internecie ,i w krutkim czasie zostalam wymazana. Otuz dotyczy to mojej zmarlej mamy. Mama zmarla w Polsce. Zeby dojechac do niej na pogrzeb zajelo mi to trzy dni. Mame pokazano mi w kostnicy. I mama byla bardzo ciemna zeby nie powiedziec ze czarna. Tu gdzie mieszkam czasami jestem na pogrzebach i nigdy nie widzialam tak czarnego czlowieka , no chyba ze to byl murzyn. Moja mama umarla w 2008 roku w karetce pogotowia. Ojciec z nia nie pojechal -nie wiem dlaczego. Podejrzenie nasowa sie tez to wymazanie niemal natychmiastowe mojego pytania. Od tej pory minelo troche lat , a mnie czesto dreczy to pytanie i bardzo chciala bym znac przyczyne. Moja mama to byl najslotrzy czlowiek jaki mozna sobie wyobrazic. .Wykrzyczalam do mojego Boga o sprawiedliwosc.Ale dalej mnie meczy Pytanie dla czego byla czarna.
    • wozny1234 Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 21.09.21, 11:58
      W gabinecie Herbasol we Wrocławiu jest p. Robert, który od lat zajmuje się medycyną naturalną. Jest zielarzem i dietetykiem. Zajmuje się diagnostyką oraz terapią różnych chorób. Ja u niego byłem i bardzo polecam, przynajmniej raz się tam udać. Wywiad zdrowotny robi 2h, więc to nie jak u lekarze 15 minut i ''następny''
    • lachchi90 Re: ZIOŁOLECZNICTWO, UZDROWICIEL LUDOWY, ZIELARZ 21.09.21, 13:43
      Znam fantastyczną fitoterapeutkę z Krakowa. Leczyłam się u niej. Kończyła szkołę fitoterapii i wie co robi, a nie jest tylko pseudo zielarką bez żadnej wiedzy. Ma stronę pod nazwą mariatulsi.pl ale można się z nią skontaktować i zawsze odpowiada.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka