Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      turcja

turcja

(12 wyniki)
    • Chcemy we wrześniu lecieć do Turcji.Kuba to nie problem bo będzię miał 5,5 roku natomiast Gabriela 15 miesięcy.Mieliśmy zamiar zabrać obydwoje ale dziś rozmawiłam z mamą,która zaproponowała ,że zaopiekuje się mała.I tu mam problem.Z jednej strony mama ma rację mówiąc,że mała i tak nie będzie miała z tej podrózy przyjemności a ja i ona się umęczymy(lot w godzinach nocnych lub wczesnoporannych,upał i nie daj Boże jakieś zatrucie)a z drugiej chciałam ją zabrać,chciałam abyśmy byli ...
    • Czy ktoras z Was byla zniemowlakiem w Turcji? Moja mala bedzie miala skonczone prawie 6 m-cy, gdy tam pojedziemy i jesli nic nie strzeli mojej laktacji, zamierzam do tego czasu trzymac ja jeszcze na piersi. Jakie macie doswiadczenia z kuchnia turecka? Mala nei jest na nic praktycznie uczulona (prawdopodobnie troche na orzechy), ale ja bedac kiedys w Tunezji mialam zajeboiste problemy z tolerancja tamtejszej flory bakteryjnej. Pytanie kluczowe- jesli bede miala zatrucie pokarmowe (tf...
    • Witam, mam pytanie do osób które były z niemowlęciem w Turcji. Czy można na miejscu kupić słoiczki, jakich firm sprzedają. Jakie ceny, czy porównywalne do polskich? To samo dotyczy pieluszek. Napiszcie też prosze w jakich miejscowościach byliście. Wielkei dzięki!
    • Witam. Moje pytanie kieruję do mam, które zaliczyły pobyt wakacyjny z niemowlakiem w ciepłych krajach i mogą udzielić kilku rad dla początkującej mamy w tym zakresie. Wybieramy się z 9 miesięcznym synkiem do Turcji w ostatnim dniu sierpnia i chciałabym wiedzieć jak wygląda dzień takiego szkraba, mój synek jest piersiowcem, dostaje już zupki, deserki, nie wiem co dodam w sierpniu ,jak skończy 9 m-cy, ale najbardziej chodzi mi o picie, czy pierś wystarczy takiemu szkrabowi, czy równie cz...
    • Mam prosbe do mam, ktore juz przerabialy temat wakacji w cieplych krajach z rocznym dzieckiem. Prosilabym o praktyczne rady jesli chodzi o wozek.Wybieramy sie w czerwcu do Turcji i zastanawiam sie czy lepiej wziac spacerowke, ktora jednak ma jakas bude i moze ochronic przed sloncem, ma rowniez pozycje lezaca, w razie gdyby dziecko spalo. Ale wozek jest jednak spory, tym bardziej, ze planujemy jezdzic samochodem. Czy lepszym rozwiazaniej jest tzw, parasolka, wozek maly ale bez zadn...
    • Witajcie drogie e-mamy. chcialabym wybrac sie we wrzesniu do turcji. asia bedzie miala juz wtedy 14 miesiecy! czy ktoras z Was juz tam byla z malym dzieckiem?? czy nie groza tam dziecku jakies choroby lub np. biegunka? (chociaz mamy na oku dobry hotel i chyba woda pochodzi tam z pewnego zrodla- mam nadzieje)czy we wrzesniu nie jest tam juz za sucho i moze jeszcze nadal za goraco dla malucha? nie chce tam jechac jesli wszystko jest juz wysuszone i nie ma wiecej zielonej trawki do b...
    • czy ktoras z mam byla ze swoim bobasem w Turcji??? najbardziej boje sie wody, moj maluszek jest na butelce i nie wiem czy tamtejsza mineralna jest dobra??? napiszcie jak bylyscie z bobasmi w ciepelku?? jak wrazenia>???
    • dzisiaj postanowilismy,ze jedziemy do Turcji i wykupilismy juz wczasy. Bylo to tak z godziny na godzine, ze zaczynam pomalu panikowac! o nas sie nie martwie oczywiscie, tylko o malucha! zeby czegos nie zapomniec, co mi bedzie potrzebne itp... ale jakos to przezyje. Zastanawiam sie tylko jak to jest z kremem z filtrem. Nie chce, zeby maly wrocil blady jak trup:) NIE CHCE oczywiscie go wystawiac na slonce! Bron Boze! ale czy uzywajac kremu nivea ochronnego z filtrem 30 i trzymajac m...
    • W poniedziałek wyjeżdżamy do Turcji z naszym 12-latkiem i 11-miesięczniakiem. Ponoć jest tam cięzko ze słoiczkami, a te, które są nie są smaczne. Zatem wybrałam się dziś na "słoiczkowe" zakupy. Zakupiłam -14 sztuk deserków jako samodzielne dania, -14 x małe słoiczki owocowe, które Ignaś je z kaszką na gęsto, -14 x zupki, których pewnie nie będzie jadł, bo woli domowe, ale lupić musiałam. Nie będę dziecka głodzić, -i 14 x soczki. Wszystko po 14, ponieważ jedziemy na 2 tygodn...
    • W czerwcu jedziemy na wakacje do Turcji. Mały będzie miał 6 m-cy. Czy ktoś jechał z tak małym dzieckiem. Ja bardzo się boję i nie wiem, czy dobrze zrobiłam, że się zdecydowałam na wyjazd, ale mam jeszcze 11-letniego syna, któremu wyjazdowe wakacje dobrze zrobią -miał wiele różnych przejść w tym roku,a od dwóch lat nigdzie nie wyjeżdżał na wakacje. Co muszę wziąć ze sobą, jak to jest z podróżą samolotem, jakie wziąć lekarstwa "na wszelki wypadek" Co o tym myslicie. Beata
    • Witam, wybieramy się w czerwcu na wczasy z 10 -cio miesięcznym maleństwem. Czy któraś z Was podpowie jak zabrać się do takiej wyprawy - chodzi mi głównie o jedzonko. Czy zabierać ze sobą 30 słoiczków gerbera (na 2 tyg) kaszki itp?!!! Co takiemu maleństwu można dać do jedzenia z hotelowej restauracji, i czy nie strach dać cokolwiek???... A jeśli wezmę pół walizy słoiczków czy będę miałagdzie podgrzać? Czy wodę do kaszki sama mam gotować w pokoju (to muszę ciągnąć też czajnik) czy brać wo...
    • Mam dylemat czy zostawić 9 miesięczną córkę z dziadkami na tydzień. Mała ich uwielbia i nigdy za mną nie tęskni jak jest z nimi ale na tydzień? jak myślicie? Chce poleciec z mężem do Turcji i nie wiem czy wziąć ją ze sobą czy lepiej zostawic. Może macie podobne doświadczenia? Pomóżcie bo codziennie podejmuję inną decyzję. Nie wiem co robic żeby małej było lepiej.Nie będzie jej tam za gorąco?POMOCY...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się