u dzieci

(10 wyników)
  • Witam!Tydzień temu odebrałam cytologię i wyszła mi właśnie Chlamydia T.Niewiem skąd mi się to przyplątało gdyż mam 1 partnera(męża)i z nikim przedtem nie uprawiałam sexu.Tylko nie mówcie że mąż mnie zdradził bo na 100 % nie.Mój ginekolog powiedział że mąż mogł się zarazić w publicznej toalecie a jak spytałam czy ja sie mogłam zarazić w ten sposób to powiedział że mało prawdopodobne.Biorę Unidox Solutab.Mam w związku z tym pytanie?Czy jest możliwość że jest zarażona również moja ...
  • Hej może coś wiecie na ten temat??
  • Moja córka ma rok i 10 m-cy. Wczoraj miała robioną cystografię, która wykazała refluks 2 stopnia z jednej strony i 3 stopnia z drugiej strony. Na razie lekarze zalecili furagin, kontrolę w poradni nefrologicznej i za ok. rok kontrolne powtórzenie cystografii. No i w czerwcu jeszcze jakieś badanie którego nazwy dokłądnie nie zapamiętałam, jakieś urynodynamiczne czy coś takiego. Z tego co czytam na forum refluks 3 stopnia już nie bardzo kwalifikuje się na leczenie farmakologiczne....
  • mam pytanie czy ktos podawał swojemu dziecku HORMON WZROSTU,jak to załatwiał,jak długo trwały formalności i czy dały pozytywny efekt
  • Witam serdecznie. Całkiem niedawno trafiłam na to forum - wielki szacunek dla Twórców! Kochani opiszę krótko mój problem. Otóż moja córeczka (2 latka) ma nawracajace zum-y...objawiają sie one podwyższoną ilością leukocytów i erytrocytów. Od września 2007 do teraz mieliśmy chyba 4 takie wyniki moczu. Dwa razy pojawiło sie tez białko Posiew był robioony tylko dwa razy (moja niewiedza+niedoinformowanie przez lekarza) - raz posiew był jałowy a raz e-Coli 10^4. Amelka miała robione usg...
  • Chlorki 108, Mg 2,52, MCH 23,8 procent Neutrocytów 33,2 Granulocyty segmentowane 12 procent Limfocyty 86 procent... już wyjaśniam: Magda jest w weekend bez dostępu do netu... odebrała wyniki badan synka- wyzej wypisane są te- które ja niepokoją- bo odbiegają od normy......"czy ktos cos wie?" Magdaa prosi o konsultacje na CITO:) -
  • Podaję synkowi 2 razy dziennie po pół.Możecie coś napisać o tym leku? Na stronie tematycznej nie znalazłam informacji. Pozdrowienia
  • Czy ktoś wie jakie sa normy wielkości nerek u dzieci (u noworodka) ? Mój synek ma podobno jedną nerkę poniżej dolnej wartości. Urografia i cystografia nic niepokojącego nie wykazały. Zakażeń nie ma jak do tej pory. Nie wiem czego się spodziwać...
  • Hej, zblizamy sie do badania CUM mojej 16 m-cznej cory i nefrolog zalecila podanie Hydroksyzyny na uspokojenie, ale boje sie troche, bo poczytalam o tym syropie i nie ma on zbyt przychylnych opinii. Znacie moze jakies inne srodki, moze lekarze przepisywali cos Waszym dzieciom?
  • Dziewczyny, czy używałyście do odkażania skóry przed pobraniem moczu, roztworu kwasu borowego?? Jeśli tak to w jakim stężeniu. Pozdrawiam wszystkich małych refluksiarzy :) Ika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się