u dzieci

(4 wyniki)
  • jak w temacie, ponoć ma działanie nootopowe, a jest wyciągiem roslinnym. slawomirambroziak.pl/forum/index.php?topic=2318.0;wap2
  • Sa tu moze rodzice dzieci dwujezycznych? Chodzil ktos do logopedy z takim dzieckiem? Moze ktos bedzie sie chcial podzielic doswiadczeniami. Zastanawia mnie mianowicie to, ze wszedzie sie slyszy, ze dzieci 2 jezyczne powinny zaczynac mowic w podobnym czasie co dzieci poslugujace sie jednym jezykiem a wiekszosc dzieci znajomych zaczyna mowic dosc pozno bo dopiero po 2 roku zycia ( pozniej niz z jednym jez). Mieszkam w Finlandii i znam wiele takich rodzin z 2 jezykami i tylko w 3 przypadkach d...
  • Moja córka od kiedy zaczęła naukę chodzenia trwa to od miesiąca przestała z dnia na dzień gaworzyć, mówiła juz mama, nie, da itd.ale teraz jest zupełna cisza:(nawet a czy bee nie wypowie tylko mruczy jak coś chce albo pokazuje. Czy rowój fizyczny mógły zachamować mowę? trwa to juz ponad miesiąc.
  • Mój syn nawet zaczyna mówić pojedyncze wyrazy, lub też zwroty: Co się stało?, Tu jestem. .... Pojawił się niestety dość poważny problem. Zrobił się bardzo agresywny w domu i w przedszkolu. Bije wszystkich. Jakakolwiek sytuacja nie po jego myśli i już ręka lub noga atakuje. Czy macie takie problemy? Jeśli tak, jak sobie z nimi radzić? Ja jestem u kresu wytrzymałości!!!!! Stosowałam wcześniej z terapeutami metodę 8 książeczek - nie bardzo wyszło. Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się