u dzieci

(4 wyniki)
  • Witam. Moj 20-miesieczny synek ma obustronna zaćmę wrodzoną. Zdiagnozowano to gdy miał 8 m-cy. Prof. Prost doradzał od razu operację (oczywiscie prywatnie) bez wszczepu soczewki. Nie zgodziliśmy sie. Chcielismy czekać do wszczepu jak doradzali lekarze z CZDz. Wkrotce syn bedzie operowany w CZDz ponieważ zaćma w jednym oku zajela juz cała soczewkę. Po ostatniej wizycie u dr Hautza zdecydowalismy sie na wszczepienie soczewki, mimo, ze dziecko nie bedzie miało jeszcze 2 lat. Dr. ni...
  • Mojej przyjaciólki córeczka (6lat) ma zaćme w piatek jedzie do Warszawy na badanie u prof. Prosta czy ktos juz to przeszedł niech sie podzieli informacjami bo wszyscy umieramy ze stachu.
  • własnie, czy jest tu ktoś kto ma już doświadczenie z operacją na zeza u dziecka? Jestem właśnie po wizycie u prof. Prosta, który stwierdził, że zez u mojej córki jest tak duży że trzeba będzie zrobić operację. Córcia ma 3lata, leczyliśmy ją wcześniej u innej lekarki, szkłami z pryzmatem, ale nie przynosiło to efektu. Prost dodatkowo stwierdził, że Dominika ma oprócz olbrzymiej nadwzroczności, ma duży astygmatyzm, wadę plamki żółtej, światłowstręt i za wolno rośnie jej oczko. Je...
  • Jak w temacie..Klaudia często dłubie paluszkiem w oczku i nie możemy Jej odzwyczaić. Trwa to już jakies 1,5 roku - zaczęło się ok 7-8 mies. życia. To wygląda tak, jakby przez powieke uciskała gałkę oczną. Czytałam o odruchu palcowo-ocznym u dzieci słabowidzących - ponoc dzięki uciskom maja jakieś doznania wzrokowe, lub poprawia się wyrazistość obrazu, ale u Klaudi to wszystko się nie zgadza. Po pierwsze uciska oko, którym zdecydowanie lepiej widzi, po drugie uciska często zasypiaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się