Forum Zdrowie Pasożyty, candida
ZMIEŃ
      u dzieci

u dzieci

(7 wyników)
    • Przyznajcie sie :) Robilyscie? Macie jakis sprawdzony przepis? Z czym robic te lewatywe? Z woda, z czosnkiem? Poradzcie. Z lekarzem jeszcze nie rozmawialam na ten temat, ciekawa jestem Waszych doswiadczen.
    • Zaczynam juz wątpic w sens bardzo ograniczonej diety u dziecka. Od czasu gdy staramy się leczyć candide moje dziecko jest cały czas chore. Była chora w styczniu, lutym, w marcu zapalenie ucha i antybiotyk i dzis znów rano katar i problem z uchem. Podaje cały czas probiotyki, witamine c, podawałam citrosept, tran. Jej organizm chyba nie daje rady. Po zaśnięciu cała mokra, co chyba też ma nie najlepszy wpływ na organizm. Boje się o nią! Czy wasze dzieci też tak duzo choruja?
    • Witam :) Podejrzewam, że córka (3 lata 7 m-cy), przedszkolak, ma lamblie. Jutro rano niosę kał na oznaczenie antygenu lamblii i wtedy sytuacja powinna się wyjaśnić. Jednak jak to często bywa zakładam że mkoje podejrzenia są słuszne, i zaczęłam gorączkowo przekopywać internet w poszukiwaniu interesujących mnie informacji. Jak widzę na tym forum jesteście świetnie zorientowane w temacie, więc będę wdzięczna za pomoc. A oto mój "milion pytań" ;) 1. Córka od około tygodnia nie ma apetytu, wc...
    • Witajcie, pytanie głównie do tych osób które korzystały z aparatu Mora u swojego dziecka . Mały ma na czwartek diagnostykę na aparacie Mora, syn ma 3 lata jest żywy , Pani pracująca w recepcji powiedziała mi , że badanie trwa ok 2 godzin - czy to w ogóle możliwe aby taki dzieciak tyle wysiedział, po drugie sam sposób wykonania badania, pod nogami elektrody, w ręku też - zaczynam watpić czy damy radę zrobic Mu te badanie ? Zależy mi bardzo , ale jak na siłę chyba nie ma co - 2 go...
    • Witam, Od jakiegos czasu wertuje forum w poszukiwaniu informacji o objawach i leczeniu lamblii i innych robali, poniewaz jako nieliczna matka na tym forum marze o tym, zeby moj synek mial TYLKO robale. Czy u kogos z Was dziecko majac lamblie czy owsiki mialo objawy Crohna/wrzodziejacego jelita grubego? Mam problem,bo moj 3 letni synek ma ewidentnie objawy robali iCrohna jednoczesnie. Sa podobne. USG potwierdza zmiany w jelicie. Wiekszosc lekarzy twierdzi, ze robaki nie moga ...
    • Nie wiecie czy to może mieć związek? Mały ma ASPAT 40, a norma jest do 34. Gdzieniegdzie czytam, że lamblie mogą wpływać na wątrobę, ale nie wiem, czy ten ASPAT byłby wtedy podwyższony? To ponoć sygnał o uszkodzeniu jakichś komórek.
    • Przez pół roku był spokój, już się cieszyłam, że wygraliśmy. Niestety znów podejrzewam u dziecka owsiki. Czy można się tego cholerstwa pozbyć raz na zawsze, komuś się udało? Jak jeszcze można zabezpieczyć organizm przed zagnieżdżaniem się pasożytów? Jakie produkty stosować w codziennej diecie? Staramy się jeść zdrowo, dziecko na diecie bezcukrowej ( candida ). Stosuję olej z orzecha, jemy pestki dyni, pijemy sok z marchwi, co jeszcze moze pomóc? Do tej pory zastosowaliśmy Zentel ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się