Forum Zdrowie Ortodoncja
ZMIEŃ
      ubytek

ubytek

(3 wyniki)
    • Przed założeniem aparatu musiałem usunąć dolną jedynkę. W związku z tym mam pytanko ile będę musiał być "szczerbaty" zanim zniknie mi ta szczelina? Dziura po wyrwanym ząbku jest wielkości ok. 5 mm.
    • mam pytanie, otoz w gornej czesci uzebienia po jednej stronie mam odsloniete szyjki zebowe na 4,5 i 6. Orto stwierdzil ze nie ma przeciwskazan do zalozenia aparatu stalego. W trakcie leczenia zabkow stomatolog tez nie wypowiadal sie na ten temat.Ja nawet wczesniej tego nie dostrzeglem. Ale jak juz sie zaczelo nosic aparat, bywac u orto to wtedy dostrzega sie wszystkie mankamenty uzebienia:-) Poza tym nigdy nie mialem zadnych bolesci dziasel, krwawienia czy cos takiego. Byc moze...
    • Witam! Chciałam przestrzec aby przed założeniem aparatu upaewnić sie w 100% że ma sie wszystkie wyleczone zęby najlepiej zaraz po zdjęciu gumek seperacyjnych. Założyłam aparat na dolną szczęke i nagle okazało się że mam ubytek w dolnej piątce był to ubytek w szczelinie między zębami poszłam do stomatologa zrobić ten ubytek przy założonym aparacie od 2 dni jak wiadomo ból straszny po założeniu aparatu, zrobiłam ten ubytek mimo iż nawet znieczulenie nie pomogło. Ból straszny tyle co si...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się