olmk 17.01.07, 19:30 Przed założeniem aparatu musiałem usunąć dolną jedynkę. W związku z tym mam pytanko ile będę musiał być "szczerbaty" zanim zniknie mi ta szczelina? Dziura po wyrwanym ząbku jest wielkości ok. 5 mm. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lioninka Re: pytanie dotyczące ubytku 24.01.07, 10:46 Z tego, co słyszałam to zęby są w stanie przesuać się o 1 mm na miesiąc. Więc wychodziło by stąd że 5 miesięcy. Tylko ciekawe czemu własnie jedynkę usunąłeś? Odpowiedz Link
olmk Re: pytanie dotyczące ubytku 03.02.07, 22:55 Dolne ząbki były stłoczone i jedynym wyjście było usunięcie jednej z jedynek. Ponadto miałem dolne ósemki położone w poziomie! W konsekwencji tego zrosły się z kością i musiałem je usunąć chirurgicznie Zabieg trwał ok. 30 minut na jeden ząb nie obyło się bez użycia dłuta i młotka Jedno wyrwanko było przeprowadzone w obecności stażystów tak więc było połączone z wykładem teoretycznym... ciekawe doświadczenie życiowe... Ogółem musiałem się pozbyć 4 ząbków (trzech dolnych i jednej górnej ósemeczki). W tej chwili przeszakdza mi brak tej dolnej jedynki przez co mam zeszpecony uśmiech co zwraca uwagę no i przy tym lekko seplenię. Odpowiedz Link
kari_26 Re: pytanie dotyczące ubytku 03.02.07, 23:36 Trochę dziwne, że musiałeś usunąć jedynkę, bo raczej ich się nie usuwa. Ja się jeszcze nigdy nie spotkałam z takim czymś, ale cóż, nie jestem ekspertem Odpowiedz Link
olmk Re: pytanie dotyczące ubytku 04.02.07, 14:23 Mnie też to zdziwiło, ale konsultowałem to ze stomatologiem, który potwierdził konieczność usunięcia. Odpowiedz Link