uczulenie

(132 wyniki)
  • Czy jest mozliwe uczulenie na Lactovaginal? Odkad go uzywam czuje jakies szczypanie i swedzenie....(a stosuje jako element kuracji na 3 grupe cytologii)
  • Mialam grzybice pochwy, bralam flukonazol, gynalgin 10 tabl. potem lactovaginal 10 tabl. i tak po 5 tabletkach lactovaginalu zaczelo mnie znowu swedziec. Poszlam do ginekologa, dal mi znow gynalgin i lactovaginal i znow mnie w trakcie brania lactovaginalu zaczelo swedziec. Pobieglam do apteki i kupilam clotrimazol do smarowania, lekka ulga ale nie calkowicie. Wczoraj mi sie skonczyl lactovaginali nie wzielam a dzisiaj juz mnie nic nie swedzi. Czy to zomliwe ze mialam jakies ucz...
  • a mianowicie jakis czas czemu zrobilo mi sie uczulenie od metalu w klamrze paskow. problem jest bo miejsce strasznie swedzi i jest wysypka x czasu temu dermatolog przepisala mi masc do miejscowego smarowania i zalecila odstawic po 7 dniach moj chlopak mi zarzucil ze powinnam sobie kupowac markowe paski a nie takie dziadostwo za 2 zl z bazaru. tylko czy mozna rozwiazac ten problem przez kupno drozszego produktu czy ten problem rozwiaze sie przez zrzucenie niewielkiego brzuszka?b o ...
  • od mniej więcej 3 tygodni mam pod jedną pachą uczulenie- trochę swędzi, wygląda jak otarty naskórek, zajmuje niewielką powierzchnię. możecie polecić jakąś maść oprócz hydrokortyzonu?
  • Mam dość nietypowy i przykry problem.Otóż w czasie ostatniej miesiączki moje miejsca intymne strasznie się zaczerwieniły, piecze i swędzi. Nie wiem czy to uczulenie na podpaski, czy objaw jakiejś dolegliwości. Wygląda to kiepsko. Poradźcie co robić.
  • Witam, dostałam uczulenia po duomoxie, mam wysypkę od wczoraj na szyi, dekolcie i wciąż się rozprzestrzenia, swędzi niemiłosiernie, fenistil nie pomaga :( Dziś byłam u lekarza i mam dużo pić, zażywać wapno i za 2 dni się zgłosić na kontrolę. Fajnie ale ja się zastanawiam kiedy mi ta wysypka zejdzie? Bo już nie mogę znieść swędzenia, a poza tym wyglądam tragicznie :( Alergicy - pomóżcie
  • Wiem, że powinnam napisać ten post na jakimś forum poświęconym zdrowiu, ale wydaje mi się że wiele osób czyta e-mamę i coś mi podpowie. Od ponad roku, chyba od półtora mam problem że tak powiem intymny. Chodzę do ginekologa raz na pół roku, zawsze jestem badana, robię cytologię i czasami lekarz zapisywał mi jakąś maść typu Clotrimazol albo inny przeciwgrzybiczny plus steryd. Biorę czasami LaciBios Femina. Wygląda to tak że normalnie nie mam żadnych objawów, żadnego swędzen...
  • Podczas golenia okolic bikini kremem do depilacji musiałam się podrażnić w tym miejscu...albo krem mnie uczulił albo zbyt mocno go starłam... Teraz to miejsce boli, właściwie szczypie...wiecie w jaki sposób (jakiego kremu np użyć) żeby sobie z tym poradzić?
  • 3 osoby w rodzinie mają uczulenie na laktozę wiem, że muszę im specjalna dietę komponować i juz brakuje mi pomysłów np.na śniadanie jak ktoś ma jakieś doświadczenia proszę o pomoc :D
  • Kupiłam sobie na wyjazd wakacyjny jakieś nowe wkładki nasączane rumiankiem i aloesem, a do nich paczkę podpasek z tej samej firmy, też z rumiankiem. Nosiłam te wkładki parę dni, zauważyłam swędzenie i jakiś dyskomfort "na dole". Myślałam że może grzybica jakaś się przyplątała ale przy grzybicy hchyba są upławy a ja upławów nie mam żadnych, normalna wydzielina. Smarowałam pantenolem, trochę przeszło. Po powrocie z wakacji dostałam okres i założyłam podpaskę z tej firmy, po paru god...
  • Witajcie,mam pewnien problem, kiedy kocham siez moim chlpakiem i robimy to do środka,piecze mnie tam potem. Zastanawiam się czy mogę być uczulona na spermę jesli nie robimy tego do środka to wszystko jest ok. Nie mamy dziecii robimy to tylko po okresie lub dzien przed.Czy będziemy mogli mieć kiedyś dzieci czy ktos mial cos podobnego????
  • Jaki lek mogę użyć zamiast polopiryny w przypadku przeziębienia? Jestem uczulona na polopirynę (od niedawna). Dziękuję.
  • Witam od roku walczę z róznym skutkiem z zaczerwienieniem, swędzeniem, łuszczeniem sie powiek. Byłam u 2 okulistów 2 dermatologów żaden na dłuższa mete nie potrafi mi pomóc. Niestety! Od okulisty miałam przepisane Dexamytrex i Dicortineff, od deramtologów Pimafucort i ostatniio Protopic (stsosowałam tylko 3 dni bo strasznie piekło). Wszystkie pomagaja doraznie tz uczulenie znika, goi sie a za jakis czas znowu wychodzi uczulenie. W sumie wszystkie maści są zarówno na grzyby, zapa...
  • Dzień po stosunku z użyciem prezerwaty dostałam upławy jak przy grzybicy ale nic nie swędzi i nie piecze! Czy to moze być uczulenie na latex? Jesli ktos jest uczulony to niech napisze jakie miał objawy. Dzięki i pozdrawiam.
  • Dziewczyny ma może któraś z Was uczulenie na rękawice gumowe lub lateksowe??? Jeśli tak jakie macie objawy??
  • Zastanawiam się, czy nie mam uczulenia na prezerwatywy-pewnie na lateks:/ Po krótkim czasie zaczyna mnie tam piec bardzo i dodatkowo odczuwam brak nawilżenia..czy zwykłe żele nawilżające pomogą nieco? Wiem że są specjalne prezerwatywy właśnie dla wrażliwych-ale pojęcia nie mam czy można takie bez problemu dostać w aptece.. Hmm-może macie jakieś wyjście z sytuacji?-pigułki nie wchodza w grę bo rzuciłam cholerstwo jais czas temu a prezerwatywy stosuję w I fazie cyklu...
  • Dzień dobry, od dłuższego czasu borykam się z uczuleniem, które pojawia się w różnym miejscu ciała o różnych porach dnia. Są to czerwone, napuchnięte placki. Dodatkowo mam spuchnięte dłonie a uczulenie może pojawić się, np.: w kolanie i kostce stopy uprzednio zapowiadajac się bólem a potem swędzeniem. Dodam, że dosyć często bardzo pocę się nocą, jestem ogólnie zmęczona, bez wigoru i energii do życia. Jest to o tyle uciążliwe, że powoduje ból wówczas, gdy uczulenie wystąpi właśn...
  • Czy kobieta może być uczulona na lateks lub zawarty w prezerwatywie środek plemnikobójczy? Jeśli tak, to czy mogą temu towarzyszyć upławy?
  • Witam! Od roku mam spiralę - miedziankę, bardzo jestem z niej zadowolona ale pół roku temu zaczęła okropnie swędzieć mnie skóra na twarzy a po tygodniu bezskutecznego leczenia właściwie swędziała mnie wszędzie, trafiłam więc do kliniki - tam nie znaleźli przyczyny i dalli sterydy. Na tych sterydach jestem już pół roku, działają owszem ale przy każdej próbie ich odstawienia swędzenie twarzy powraca. Tak sie zastanawiam, może to ta spirala tak mnie uczula? Czy to możliwe żeby uczu...
  • Mam pewien problem. Chciałabym się dowiedzieć czy są osoby z taką dolegliwością jak ja. A mianowicie.. Na zajutrz po stosunku pojawia mi się swędząca i piekąca wysypka pod pośladkami i wewnętrznej stronie ud. Moją metodą antykoncepcji są plastry, dlatego nie używamy prezerwatyw, więc zastanawiam się czy to może jest jakieś uczulenie na spermę??? A może to podrażnienie przez pot mojego partnera. Chciałabym, aby zgłosiła się jakaś kobieta, która ma bądź miała takie dolegliwości jak ja. Z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się