Forum Zdrowie Candida
ZMIEŃ
      uczulenie

uczulenie

(9 wyników)
    • Jak według Was wyglądałyby objawy kandydiozy u dziecka uczulonego na drożdże, u którego podanie drożdży powoduje po kilku godzinach bardzo silne bóle brzucha, gazy, parcia, etc. Chalsia
    • Od dawna walczę z pasozytami(lamblie i glista) i dowiedziałam się, że pestki z dyni mogą być bardzo pomocne.Zaobserwowałam jednak że nawet po niewielkiej ilości, zaczynam misć problemy z oddychaniem, tak jakby mi gardło troche spuchło. Zastanawiam się czy jest to kwestia oczyszczania i dobry objaw czy po prostu uczulenie na dynię i lepiej ją odstawić? Wiem że to zawsze jest indywidualna kwestia ale może ktoś z was ma/miał podobne doświadczenie i może coś doradzić. Pozdrawiam
    • zastanawiałam się, czemu nie mogę jeść pewnych pełnoziarnistych produktów które zawierają gluten, przeczytałam że często przy Candidzie ma się na niego uczulenie - pytanie - jak to sprawdzić?
    • Witam. Popełniam mój pierwszy tutaj post, proszę o wyrozumiałość... W końcu dotarło do mnie, że i mnie i moje dzieci zasiedlają drożdżaki. Właściwie gdyby nie problemy z atopowa skórą u dzieci nie wpadłabym na to. Jeszcze jestesmy przed badaniem mykologicznym, już po teście szklankowym. Na razie ograniczamy cukier - stopniowo przygotowuję "grunt" pod dietę; przy małych dzieciach i złych przyzwyczajeniach żywieniowych nie da sie przejść na dietę z dnia na dzień. Moje pytanie -...
    • Czy bicom - biorezonans ma sens w diagnostyce candidy itd, testach alerg.? Czy macie pozytywne doswiadczenia? W naszym badaniu wyszlo uczulenie na candide, ktorej istnienie u Coreczki wykluczylo badanie laboratoryjne (ok. 14 sto-dniowe). NIe wiem, co o tym myslec (i czy ew. odczulac). Walka z AZS jest wciaz beznadziejna i musze znalezc jakies rozwiazanie. Bede wdzieczna za Wasze opinie, pozdrawiam:)
    • Czy dieta przeciwgrzybicza może mieć negatywny wpływ na odczulanie? Chodzi mi dokładnie o wzrost reakcji alergicznych po zastrzyku.
    • -- Ostatnio zdiagnozowano u mnie liszaj obrączkowy(to też jakiś rodzaj grzyba).Ktoś miał z tym paskudztwem doczynienia?Czy wiecie moze co mogłoby mi pomóc?Lekarz przepisał mi maśc w której skład wchodzą miconazole i hydrocortizon....no niby liszaj blednie,ale cało mi wysypało czymś w rodzaju czerwonych grudek i po posmarowaniu mam straszne bóle głowy.Pewnie to skutki uboczne:( Nie wiem czy dalej smarować,czy isć znowu do lekarza? Forum o dzieciach z fajnymi babkami"
    • Powoli zaczynam się bać.Nie mam pojęcia co to jest.Chodzi o moją skórę pod pachami.Bardzo swędzi a jakieś dwa tygodnie temu pojawiły się różowo-czerwone plamy,które zwiększyły już swoją objętość w miarę upływu czasu.Zrobiły się rany,które swędzą i pieką bardzo!Skóra głowy(oj!) i reszta ciała też swędzą...Na dekolcie pojawiła się wysypka,małe praktycznie bezbarwne krostki.Na twarzy też jakieś plamki(a może te na twarzy to od zimna?).Nie wiem co mam robić.Czy ktoś wie o co chodzi......
    • Po spożyciu większej ilości soku z cytryny dostaję "uczulenia", tzn. wychodzą mi swędzące krostki na twarzy i szyi. Czy to reakcja alergiczna czy też mój organizm się oczyszcza? Czy ktoś z Was reaguje podobnie? Pozdrawiam LiLith

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się