uczulenie

(13 wyniki)
  • Dziewczyny pomożcie! jestem w 17 dniu po transferze i już od tygodnia odczuwam straszny świąd, jest wysypka (nawet w środku - wyczuwalna pod palcami) i wszystko jest czerwone :-( Nie wiem co to jest? Wydaje mi się, że to jest uczulenie na liteinę ale nie jestem pewna, nie wiem jakbym miała infekcję to czym ona się objawia. Biorę 12 lutein dziennie i nie chcę na razie zmieniaę tej dawki bo się boję, że zmiany mogą przeszkodzić zarodkowi w rozwoju. Powiedzcie o swoich doświadczeniach - proszę...
  • Cześć dziewczyny. Piszę do Was z pytaniem nie o siebie (chociaż też tu byłam częstym gościem jak staraliśmy się o pierwsze dziecko przy PCOS), tylko o brata i bratową. Chciałam z nimi od serca porozmawiać o ich dość dużym problemie zajścia w ciążę, bo widzę, że oboje już spuścili nosy na kwintę i w jakąś depresję wpadają, ale zanim otworzę usta to chciałam mieć jakieś przygotowanie (optymistyczne) do tej rozmowy. A więc problemy w ich wypadku to horoba Hashimoto bratowej i jej "...
  • podejrzewam, że jestem uczulona na nasienie męża, jakie powinnam wykonac badania, żeby się przekonać? czy ktoś miał podobny przypadek?
  • Hej dziewczyny! Słyszałam, że można być uczulonym na nasienie męża. Plemniki sa poprostu nie akceptowane... Proszę o jakieś informacje na ten temat... Może któraś z Was jest uczulona. Jakie macie objawy i jaką lekarz zalecił diagnozę. Bardzo mnie to inetresuje. Dzięki. Nikola
  • Dziewczyny,może mnie któraś poratuje. Przygotowuję się do in vitro i po dopochwowej luteinie w dawce 3*4 tabletki albo po estrofemie 3*1 dostałam paskudnego swędzenia w wiadomym miejscu i pieczenia. Nawet ból jajników po punkcji nie jest tak dokuczliwy jak to dziadostwo. Dzwoniłam do lekarza, ale każe mi wytrzymać. A miałam się wyluzowac przed transferem. Jak oni włożą mi wzierniki skoro jestem tak opuchnięta, ze z trudem zakładam te tabletki. AUUUUUUU. ;-( Czy możecie mi coś do...
  • cholera...to nie stan zapalny..bo srom za przeproszeniem nie jest zaczerwieniony..nie piecze..nie swedzi..boli i szczypie wtedy jak zakladam luteine (a wkladam po 8 dziennie!!)i czuje ze tam w srodku jest takie obolale i jakby poranione w srodku.. dzis bede do gina dzwonic..ale moze mialyscie doswiadczenia..:(( please.. k.
  • Mam takie małe pytanko do dziewczyn ze stwierdzoną wrogością śluzu - czy tak gereralnie jesteście alergiczkami (np. na pylki, pokarmy, siersc zwierzat itp)? Zastaniawiam się czy jest tu jakis związek... Pozdrawiam!
  • czesc dziewczyny. mam powazny problem odkąd zaczęłam pić ziola ojca sroki nr3 mam problem z oddychaniem. gdy klade sie spac mam tak zatkany nos ze nie da sie oddychac ani spac. nie wiem co sie dzieje. prosze o pomoc czy ktos tak miał? dodam ze biore rowniez bromergon 1 tabletke na noc. moze to łaczenie leków i ziół tak sie objawa.pozdrawiam.
  • Wkrótce otwarcie nowej knajpy. Zapraszam wszystkich internautów do konkursu. Stawką jest skrzynka piwa - do wyboru Tyskie, Żywiec, Warka lub Lech. Oczywiście butelki 0,5l. Wystarczy tylko zaproponować sensowną nazwę lokalu. W centrum miasta powstanie zespół rozrywkowy z trzema różnorodnymi barami. Będzie pub z bilardem, kawiarnia na pięterku i klub muzyczny w podziemiach. Do tego ogródek piwny. Szukamy ciekawych nazw na cały kombinat i każdy z barków z osobna. Powodzenia - email: ...
  • Witajcie bardzo prosze napiszcie mi cos wiecej o tescie PCT mam go zrobic bo nam nie wychodzi a juz byłam na CLO, uzywam testów itd. napiszcie jak sie odbywa to badanie i w którym dniu cyklu sie go wykonuje. co ono wykrywa? Dziekuje za wszelkie odpowiedzi
  • Kobitki pomóżcie, miałam 7 dni temu IUI, doktorek kazał brać luteinką dopochwowo 3 razy dziennie po 2 tabletki. Ok. Kupiłam, ale ze względu na koszta (dopochwowej 3 opakowania wyniosłyby kolejne 115 zł) tą doustną. Jest napisane na opakowaniu że można ją brać dopochwowo i tak robię. Problem sie jednakpojawil, po jej użyciu przez 3-4 godziny mam takie bóle jakbym miała zapalenie pęcherza - piecze, szczypie, latam do toalety jak szalona. jak myślicie czy mogę ją brać doustnie (leka...
  • Mam pytanie do wszystkich przyjmujących utrogestan dopochwowo - czy którąś z Was swędziało (a nawet piekło) ? mnie się to niestety zdarzyło. Lek dostałam od lekarza i nie ma tam ani jednego słowa po polsku, a z angielskim raczej u mnie słabo. Nie wiem więc czy jest to jeden z możliwych skutków ubocznych, czy po prostu mam uczulenie. Jeśli nie przejdzie w najbliższym czasie to będę musiała skontaktować się lekarzem i chyba zmienić lek, a lekarz jest ok. 100 km ode mnie, ale pech. O...
  • Bardzo WAs prosze podpowiedzcie do kogo w Krakowie sie udac? Kobieta 36 lat, nie moze zajsc w ciaze, wlasciwie to problemy roznego typu: hormony, uczulenie na sperme mezczyzny, puste owulacje..... duzo lekarzy juz zaliczyla moze kogos moglybyscie polecic w Krakowie, albo okolicach? dziekuje K

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się