skoobus 10.04.08, 11:05 Dziewczyny ma może któraś z Was uczulenie na rękawice gumowe lub lateksowe??? Jeśli tak jakie macie objawy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotbehemot6 Re: uczulenie 10.04.08, 11:06 czerwone i swędzące plamy, łuszcząca się skóra miedzy palcami. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: uczulenie 10.04.08, 11:15 Nie łuszczy się, ale owszem czerwona i swędzi strasznie zwłaszcza w nocy i pod wpływem ciepła. Zaczęło mi sie po ciąży, nigdy wcześniej nie miałam. Jaki lek stosujesz?? Może jednak iśc do lekarza?? Odpowiedz Link Zgłoś
l.e.a Re: uczulenie 10.04.08, 11:19 Lepiej iść do lekarza, ja nigdy nie byłam alergiczką, a od zeszłego roku mam poważne problemy zdrowotne z powodu alergii właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: uczulenie 10.04.08, 11:24 ja też nigdy nie miałam takich problemów, a od początki ciąży zaczęło się sypać, uczulenia, różne infekcje itp... Raczej dbam o zdrowie, jem owoce, warzywa, dodatkowe witaminy itp... A tu taka lipa... Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: uczulenie 10.04.08, 11:27 Weź pod uwagę,że w chiwli obecnej w warzywach i owocach moze być więcej środków konserwujących i innej chemii niz owocu, a i witaminy tez potrafia uczulać, ja nie moge łykać praktycznie żadnych bo mam uczulenie na wit B6, co objawia się właśnie wysypką. Po za tym w okresie ciąży inaczej pracuja hormony i tez to moze skutkowac wysypkami. A z warzyw i owoców to w tym okresie największe zaufanie miałabym do mrożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
kotbehemot6 Re: uczulenie 10.04.08, 11:25 To ciekawe bo i umnie zaczęło się w ciąży. Nic nie stosuje, nie używam rękawic. W ciąży poszłam do lekarza żeby złagodzć swędzenie ale nie pamietam co mi przepisał. Odpowiedz Link Zgłoś
skoobus Re: uczulenie 10.04.08, 11:40 Chyba jednak zapisze sie na jutro do lekarza (ale najpierw muszę zapisać sie do ośrodka zdrowia hehehe) Odpowiedz Link Zgłoś