10.04.08, 11:05
Dziewczyny ma może któraś z Was uczulenie na rękawice gumowe lub lateksowe???
Jeśli tak jakie macie objawy??
Obserwuj wątek
    • kotbehemot6 Re: uczulenie 10.04.08, 11:06
      czerwone i swędzące plamy, łuszcząca się skóra miedzy palcami.
      • skoobus Re: uczulenie 10.04.08, 11:15
        Nie łuszczy się, ale owszem czerwona i swędzi strasznie uncertain zwłaszcza w nocy i
        pod wpływem ciepła. Zaczęło mi sie po ciąży, nigdy wcześniej nie miałam. Jaki
        lek stosujesz?? Może jednak iśc do lekarza??
        • l.e.a Re: uczulenie 10.04.08, 11:19
          Lepiej iść do lekarza, ja nigdy nie byłam alergiczką, a od zeszłego
          roku mam poważne problemy zdrowotne z powodu alergii właśnie.
          • skoobus Re: uczulenie 10.04.08, 11:24
            ja też nigdy nie miałam takich problemów, a od początki ciąży zaczęło się sypać,
            uczulenia, różne infekcje itp... Raczej dbam o zdrowie, jem owoce, warzywa,
            dodatkowe witaminy itp... A tu taka lipa...
            • kotbehemot6 Re: uczulenie 10.04.08, 11:27
              Weź pod uwagę,że w chiwli obecnej w warzywach i owocach moze być więcej środków
              konserwujących i innej chemii niz owocusmile, a i witaminy tez potrafia uczulać, ja
              nie moge łykać praktycznie żadnych bo mam uczulenie na wit B6, co objawia się
              właśnie wysypką. Po za tym w okresie ciąży inaczej pracuja hormony i tez to moze
              skutkowac wysypkami. A z warzyw i owoców to w tym okresie największe zaufanie
              miałabym do mrożonych.
        • kotbehemot6 Re: uczulenie 10.04.08, 11:25
          To ciekawe bo i umnie zaczęło się w ciąży. Nic nie stosuje, nie używam rękawic.
          W ciąży poszłam do lekarza żeby złagodzć swędzenie ale nie pamietam co mi przepisał.
          • skoobus Re: uczulenie 10.04.08, 11:40
            Chyba jednak zapisze sie na jutro do lekarza (ale najpierw muszę zapisać sie do
            ośrodka zdrowia hehehe)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka