uczulenie

(3 wyniki)
  • Mam takie pytanie - czy euthyrox może powodować uczulenie, czy też jeszcze dawka nie jest taka jak powinna być, i organizm broni się przed niedoczynnością? Kiedy ponad miesiąc temu zaczęłam brać Euthyrox (od 25 g) czułam się dobrze, przy zwiększaniu dawki dochodziły jakieś różne objawy jak bóle głowy, bóle oczu, chwilowe uciski w klatce piersiowej. Teraz powoli to przechodzi, natomiast pojawia się uczulenie w formie czerwonych pręg i placków, lekko swędzących. Kojarzę to ze zwię...
  • Moja żona jest alergiczką. Miała przeprowadzone testy , które stwierdziły m.in. uczulenie na siarczan niklu, tiuram, chrom. Obecnie jest po operacji częściowego usunięcia tarczycy, po której musi przyjmować (dożywotnio) leki zawierające sól sodową lewotyroksyny. np. Letrox lub inne z tym hormonem. Okazało się, że po dwóch tygodniach przyjmowania znacznie nasiliły się zmiany pokrzywkowe na skórze. Istnieje uprawdopodobnione podejrzenie uczulenia na lewotyroksynę, ponieważ kilkakrotnie le...
  • w nadczynności ... mieliście tak?.. pół roku się już leczę .. prawie wszystko wypróbowałam i nie wiem co robić.... prawdopodobnie czeka mnie ..jod promieniotwórczy..boję się...co się ze mną stanie po nim...boję się niedoczynności ,łagodnych zmian bądź niedajboże złośliwych zmian nowotworowych.. boję się też ,że się roztyje ,że ten hormon który dostanę nie wystarczy ..i ,że pojawią się nieciekawe objawy w niedoczynności... ..jak wy myślicie...:-/? odechciewa mi się wszystkiego..musia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się