Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      uczulenie

uczulenie

(9 wyników)
    • Witajcie, dzięki Waszym radom będę poszukiwać zródła swoich podwyższonych przeciwciał anty TPO w utajonym uczuleniu na pokarmy: gluten i laktozę oraz białka mleka. Dodam, że nie odczuwam żadnych niedogodności związanych z hashimoto typu obnizony nastroj, spadek energii zyciowej itp. Tak samo przy zmianie dawki eutyroxu nic mi sie nie dzieje, wiec szukanie celiakii itp moze odbywac sie jedynie przez badnaia krwi i wicinkow z zoladka. Proszę napiszcie jakich objawów mam u siebie szukać zanim...
    • Witam, mam pytanko, może ktoś ma podobnie albo coś na ten temat wie... Chodzi o to, że odkąd mam hashi mam też uciążliwe kłopoty z alergią. Nigdy nie miałam AŻ takich problemów. B. często po zjedzeniu czegoś dostaję swędzącej wysypki głównie na plecach, ale na dekolcie i rękach czasem też. To samo z innymi rzeczami - jakiś czas temu po głupim Bioparoxie (antybiotyku wziewnym) omal się nie udusiłam... A wszystko to odkąd mam hashi... Czy to się często zdarza? Czy tylko ja jakiś ew...
    • Mam jeszcze jedno pytanie. Pomijając moje zerowe TSH, męczy mnie jeszcze coś inengo. Od wielu tygodni co dwa mniej więcej dni dostaję kolosalnych pokrzywek. to na plecach, to na brzucu, nogach, bokach, kolanach, rekach. Nigdy nie miałam żadnych alergii. Nie jestem na nic uczulona. Teraz nawet wątpię czy byłam na thyrozol. Thyrosan biorę od kilku miesięcy . Wątpię więc żeby mnie nagle uczylił. Wykłuczyłam już wszystko. A bąble pojawiają się wziąż i cholerka są dość bolesne. Czy tak...
    • czy mozna Ciebie prosić o wypisanie Z "Leben mit Hashimoto" wszystkich możliwych reakcji polekowych, alergicznych na leki tarczycowe? Najprędzej, jak to możliwe. Proszę , otwórz swoją pocztę. Na priva opisałam Ci dokładnie naszą sytuację. Pozdrawiam, ufam, że nie odmówisz pomocy,Ania.
    • Moja 14-letnia córka ma chorobę Hashimoto. Od 1,5 roku bierze Hormony, ale na wszystkie lekarstwa( letrox, eutyrox, itp.) jest uczulona. Dostaje wysypkę, rumień, swędzą ją oczy, puchną nogi. Środki odczulające przestają działać.Może ktoś spotkał się z takim problemem.Proszę o pomoc.
    • Hej mam czy wy przy Hashi macie też takie poważne problemy z cerą?.Nie wiem już co robić..... co o tym sądzicie? w ogóle wydaje mi się też że jestem uczulona na sierść psów,kotów i sama już nie wiem co mam o tym myśleć.Czy przyczyna moich problemów tkwi w Hashi a może w uczuleniu.....
    • Witajcie. Właśnie wróciłam od lekarza, siedzę i ryczę jak głupia. Przy TSH 5,56(mam 24 lata) dostałam od endokrynologa w Białymstoku Euthyrox, także z powodu ogólnego powiększenia tarczycy, obniżonej echogeniczności i guza litego 1cm. Niestety, po zwiększeniu dawki bardzo szybko dostałam paskudnego uczulenia na ten lek, okropnej swędzącej wysypki. Poszłam dziś do dr Waśniewskiej w Warszawie, bo nie mam możliwości pojechać do Białegostoku. Powiedziała mi, że mam odstawić lek, dała c...
    • Dziękuję wszystkim za odpowiedz na mój apel o pomoc.Dzięki wam uświadomiłam sobie, że faktycznie podałam za mało danych o chorobie Oli.Już się poprawiam.Chorobę wykryliśmy 1,5 roku temu, przy badaniach, które robiliśmy córce co 2 lata(ponieważ ma taką budowę szyi,która wskazuje na powiększone wole).Zawsze wykonywaliśmy USG tarczycy, TSH,T3,T4.I 1,5 roku temu przy badaniach wyszło, że tarczyca zmniejsza się, a TSH wynosiło 4,27.Do tego doszedł ból głowy (non stop od 1.11.2004r.)Zac...
    • Dziewczyny mam straszny problem.Przy moim hashimoto nie przyjmuję zadnego z leków ani euthy ani letrox ani eltroxunuEwidentnie wygląda to na uczulenie.Zaczynam od minimalnych dawek.Jak to wygląda u mnie po prostu puchną mi wszystkie śluzówki usta wargi oczy i noc i mam wypryski na ciele.Nie wiem co mam robić Dndo kazał mi brac po osłona zyrteku ale to nie pomaga.Czy ktos tak miał co robic ??Czy ja jakiś ewenement jestem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się