mar.co 02.10.06, 18:54 Czy dieta przeciwgrzybicza może mieć negatywny wpływ na odczulanie? Chodzi mi dokładnie o wzrost reakcji alergicznych po zastrzyku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nowajulka Re: odczulanie a dieta 02.10.06, 23:05 Nie wiem, ale po co sie odczulasz ? Skoro wiesz, że masz grzyba ? Jest to sens ? Przecież po diecie prawdopodobnie alergie miną. Nieprawdaż ? Odpowiedz Link
magnumator Re: odczulanie a dieta 02.10.06, 23:09 Tak bardzo lubisz się kłuć? Taka dieta + kuracja Józefa Słoneckiego dają dużą szansę, że alergia stanie się przeszłością. Jeśli objawy są zbyt silne, żeby czekać miesiącami, to proponuję także metodę BRT u dobrego specjalisty (zawet ostatnio w Życiu Na Gorąco o tym był artykuł) - tania nie jest (ale w sumie nie wiem czy droższa od igłowej wersji, na pewno przyjemniejsza). Odpowiedz Link
mar.co Re: odczulanie a dieta 02.10.06, 23:19 Odczulam się od 4 m-cy. O drożdżycy przeczytałem kilka dni temu i stwierdziłem b. wysokie prawdomopobieństwo, że ją posiadam, ale nie mam jeszcze pewności. Na dniach chcę zrobić badania kału etc. Dzisiaj byłem na kolejnym zastrzyku i przy okazji zapytałem mojego alergologa, czy przyczyną uczulenia może być drożdżyca, ale stwierdził, że nie... Odpowiedz Link
magnumator Re: odczulanie a dieta 03.10.06, 11:22 A co miał powiedzieć, że jest zbyt mało wykszałcony w tym kierunku, aby dać właściwą odpowiedź? Przyczyną są źle funkcjonujące układy trawienny i oddechowy, a co jest tego przyczyną? Współpraca grzybów, i wszelkiego typu innych pasożytów. A jak do tego doszło? Zły sposób żywienia, no i leki (to też forma żywienia/trucia) wcześniej zażywane. To tak w skrócie, bo przyczyn pierwotnych są dziesiątki, np. zagrzybione mieszkanie, ktoś z otoczenia palący papierosy itd. Odpowiedz Link
nowajulka Re: odczulanie a dieta 03.10.06, 15:16 Mój były alergolog tez tak twierdził. Kiedy, po zastosowaniu diety (i to nie restrykcyjnej) robiłam ponownie testy skórne w drugiej poradni okazało sie, że zostało jedynie niewielkie uczulenie na truskawki, gluten i coś tam jeszcze (nie pamiętam). Niesamowite, prawda ? Dodam, że jednocześnie cała nasza rodzinę odrobaczaliśmy - najmłodszy miał owsiki i prawdopodobnie glistę. Bo musisz wiedzieć, że robaki także daja pseudoalergiczne objawy, które mogą potwierdzic także testy (glista, lamblie). Odpowiedz Link
mar.co Re: odczulanie a dieta 03.10.06, 17:59 Jasne, zgadza się. Z uczuleniem borykam się już od dobrych 10 lat. I tak od lekarza do lekarza, nic w sumie pozytywnego z tego nie wychodzi, tzn. żadnej poprawy, a można by rzec, że lekkie ale postepujące pogorszenie samopoczucia. Testy kału miałem robione wielokrotnie, ale jak przejrzałem ich wyniki, to istnieje tylko adnotacja, że jaj pasożytów nie znaleziono, wiec prawdopodobnie nigdy nie robiono mi na obecność grzybów. Test na lambile tez miałem, wynik neg. Na dniach chcę zanieść kał do Sanepidu, więc powinno się rozstrzygnąc. A tak na marginesie dzisiaj byłem u lekarza rodzinnego, spytać czy zleci mi takie badanie, ale stwierdził, że na grzyby to jest jakieś specjalistyczne i on za bardzo nie może. To by było na tyle, jeśli chodzi o dziś dzień... Odpowiedz Link
nowajulka Re: odczulanie a dieta 03.10.06, 20:59 Bo faktycznie internista nie może wypisać skierowania......... Skoro lamblie nie wyszły, to największy problem masz z głowy. Bo inne robale, np owsiki czy gliste możesz przleczyć profilaktycznie. Nawet, jeżeli badania w Sanepidzie wyjdą negatywne. Odpowiedz Link