-
Polacy już uznali iż LECH KACZYNSKI jest świętym. Teraz albo KK uzna go za świetego oficjalnie albo dojdzie do podziału prawdziwi polacy zostana zmuszeni do odejscia z oficjalnego KK bo przestanie on spełniac swa role. Teraz piłka jest po stronie WATYKANU albo spełni powszechne pragnienie Polaków i uzna LECHA KACZYNSKIEGO za swietego albo ze smutkiem POLACY odejda z koscioła.
-
www.fronda.pl/news/czytaj/leksykon_objawien_maryjnych_pokazuje_jak_kosciol_wnikliwie_bada
- a badajacy takie zjawiska naukowcy (często zagorzali ateiści) są skłonni uznaćza cud kilkadziesiąt takich zjawisk. To dowodzi że niekażda rzecz uznania za niezwykła może być uznana za cud za zjawisko nadprzyrodzone
-
Oto najnowsza instrukcja od niemieckiego papy, jak postępować z osobami, które
doznają łaski objawienia Matki Boskiej lub Jezusa Chrystusa:
primo: morda w kubeł,
secundo: badanie w wariatkowie,
tertio: zabiegi egzorcysty.
www.dziennik.pl/swiat/article297017/Papiez_walczy_z_cudami_na_szybie.html
-
www.fronda.pl/news/czytaj/uznano_objawienia_maryjne_w_champion
- A więc cuda się jednak zdarzają. One zdarzaja sie i dziś ale jak widać ustalenie tego czy to faktyczny cud czy jedynie jakaś mistyfikacja trwa bardzoi długo jak widać, idąc tym tropem mysle że objawienia w Medjugorie zostaną uznane w roku ..[b] 2131[/b]. Trudno o lepszy dowód na istnienie Boga i zjawisk nadprzyrodzonych. To umacnia ludzi w wierze.
-
na tle religijnym? Wiem, że to brzmi jak masło maślane, ale może to bardziej
tło polityczne?
-
WPROWADZENIE
Bóg jest moim Ojcem
Oto wołanie, które dzisiaj staje się coraz częstsze na świecie: czy ludzie
rozpoznają w Bogu Ojca? Poczuwamy się do obowiązku opublikować to Orędzie
uznane przez Kościół, które Bóg Ojciec dał światu za pośrednictwem stworzenia,
które tak bardzo umiłowało, za pośrednictwem siostry Eugenii Elisabetty
Ravasio. Uważamy również za stosowne opublikować świadectwo przekazane przez
Aleksandra Caillot, biskupa Grenoble, jako rezultat prac Komisji ekspertów...
-
"Cud za wstawiennictwem Jana Pawła II uznały komisje: lekarzy i teologów. Rzekomy cud JPII - niewytłumaczalne z medycznego punktu widzenia przypadku nagłe wyzdrowienie zakonnicy Marie Simon-Pierre z zaawansowanej choroby Parkinsona. Do zatwierdzenia "cudu" i uznannia Wojtyły błogosławionym konieczna jest aprobata kardynałów i biskupów z Kongregacji Spraw Kanonizacyjnych. Jeśli oni nie zgłoszą zastrzeżeń, ostateczną decyzje podejmnie papież." podal portal kosciol-kat.
Jak myslicie, B16 beat...
-
www.fakt.pl/Trzech-egzorcystow-modla-sie-o-to-by-nie-odbyl-sie-koncert-Madonny,artykuly,171490,1.html
Wygląda na to, ojcowie masturbanci, że Wasz Szef Was olał, A przecież wystarczy,że wymruczycie jakieś czarodziejskie formułki a w te pędy, na Wasze zawołanie, wygania z różnych delikwentów całe zastępy złych duchów. A w sprawie Madonny - wziął i ogłuch. W słusznej sprawie - głupiego, krótkiego spięcia nie chciał zrobić,
Opłacało się tak wydurnić?
-
W Watykanie spekulują, że ataki na BXVI mają ukryty kontekst - chodzi o
podważenie świętości JPII.
wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Skandal-pedofilski-zaszkodzi-beatyfikacji-Jana-Pawla-II,wid,12117761,wiadomosc.html
Moim zdaniem mogą mieć rację, nie natrafiłem jednak do tej pory na jakieś
opracowanie, które przedstawiałoby szkody, jakie przyniesie kanonizacja JPII i
dlaczego należy być jej przeciwnym.
-
Był już wątek z zapytaniem, kto chodzi do spowiedzi. A teraz ja mam pytanie. Co powiedzielibyście na taką spowiedź?
- Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus,
Formuły tej nauczył mnie przyjaciel.
Myślałem o spowiedzi w formie listu,
Lecz słowa napisane - brzmią inaczej.
Nie zmusza mnie do tego próżność, trwoga,
Ciekawość, nawyk, nastrój tej świątyni.
Nie wierząc w Boga - obraziłem Boga
Grzechami następującymi:
Za prawo me uznałem to, że żyję.
Za własną potem wziąłem to z...