uznany

(12 wyniki)
  • Czy są uzna dowody zdrady mojej partnerki, zebrane przeze mnie za pośrednictwem programu typu spylogger?
  • wiadomosci.onet.pl/1576182,240,1,co_bog_zlaczyl_niech_kosciol_uzna_za_niewazne,kioskart.html
  • Ja uważam ze to skandal. www.youtube.com/watch?v=Aw8CwBJoiII www.youtube.com/watch?v=_XA9vdG2rkM www.youtube.com/watch?v=IH4_6lfmWs0
  • Witam, jestem w trakcie sprawy rozwodowej, w maju kolejna czyli druga.Mąż chce bez orzekania o winie, a ja złożyłam z orzekaniem. Jeżeli chodzi o osobą, która przyczyniła się do rozpadu mojego małżeństwa to był to właśnie on. Natomiast teraz on zbiera dowody przeciwko mnie, które chce wnieść do sprawy bo się boi że zostanie uznanym w 100% winnym ale to co robi teraz obawiam się, że może wpłynąć na moją osobę. Po pierwsze z kolegą wyjechałam na pare dni i mąż przechwycił płytę...
  • dostałam wezwanie na I sprawę rozwodową, nie ma tam ani słowa na temat sędziego prowadzącego sprawę. czemu? to chyba żaden sekret? pytanie nr 2: co się dzieje jesli pozwany nie odbierze wezwania w terminie? wyslą kolejne? zwyczajnie nie ma go w domu, więc nie chodzi o złą wolę. powódka i świadek odebrali, więc w razie czego sprawa się odbędzie? wyznaczą nowy termin? czy jak?
  • Czy ktoś się orientuje... Mąż (jeszcze)płaci "alimenty" dobrowolną kwotę od roku bo tyle nie mieszkamy razem wniosłam pozew o rozwód i o alimenty w odpowiedniej wysokości czy jeśli sąd te alimenty przyzna to czy mąż będzie musiał zapłacić wstecz czy nie? - chodzi mi o różnicę bo płaci śmieszną kwotę POKAZUJ LUDZIOM MAGIĘ ŻYCIA ZAMIAST TANICH SZTUCZEK...
  • Nie mam jeszcze rozwodu,ale mam zabezpieczenie alimentów na czas trwania rozprawy(400zł).Czy mam szanse na podwyzszenie alimnetów np.do 500zł?Z mężem nie mam kontaktu, alimenty placi fundusz.Rozwod tez bedzie odbywal sie bez udzialu pozwanego.Podobno odeslal wreszcie zgode na rozwod( a przez niego sprawa toczy sie juz 2 rok).Ja obecnie tez nie pracuje, ale szukam pracy i musze cos znaleźć, bo nie przyjmuje innej opcji.Dziecko jest nastolatkiem,wydatki sa coraz wieksze.Czy powinn...
  • Witajcie... Jak w temacie. Moja ex wlasnie poinformowala mnie, ze nie zgadza sie z wyrokiem Sadu I instancji i bedzie sie odwolywac od wyroku (orzeczona wina obojga). Mam pytanie, co jesli Sad II Instancji uzna jej odwolanie i odrzuci wyrok Sadu I Instancji i uzna, ze nie orzeka rozwodu. Kiedy mozna w takim przypadku składać kolejny pozew o rozwod? I jak w takim przypadku jest z winą? Dodam, ze ex nie widzi naszej dalszej wspolnej przyszlosci, przed sadem twierdzi natomiast zupelnie przeciwni...
  • Witam, Czy była żona może wnieść pozew o alimenty od byłego męża (winnego rozwodowi) po 20 latach od rozwodu? Czy są jakieś ograniczenia czasowe? Dziękuję za odpowiedzi.
  • No właśnie....zupełny już jest....a ile musi trwać ten zupełny, żeby można go uznać za trwały?
  • zdecydowałam zamknąć ostatni rozdział mojego eks małżeństwa - podzielić majątek (w sumie fajnie to słowo brzmi MAJĄTEK :) Do podziału w zasadzie jest dom, który wybudowaliśmy w trakcie trwania mjątku. Chciałabym go spłacić. Będę się starała o nierówny podział, na moją korzyść. Wiem, że to trudne, ale spróbuję. Zresztą chodzi mi tylko wyłącznie o SPRAWIEDLIWY podział. Jestem w stanie uznać każdy jego argument nt.wkładu jego i jego rodziców. On zapowiedział, że zrobi wszystko, żeby...
  • PYTANKO(4)

Chce sie rozwiesc ,rozwod bez orzekania o winie ,jestem bez pracy czy wobec tego sad moze przyznac opieke nad dziecmi mezowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się