uznany

(7 wyników)
  • Napisałam dziś na maturze 1 temat o Dziadach i chyba źle to zinterpretowałam.. pomóżcie mi czy taka praca będzie w ogóle oceniona? Wstęp: Mówiłam tu o ziarnie, o Bogu jako wszechmocnym władcy, o diable jako uosobieniu zła Rozwinięcie: Podałam przykład Janczewskiego jako bohatera, który poprzez pobyt w niesprzyjających warunkach tak jak ziarno uszlachetnił się, widać było jego patriotyzm zakończenie: Stwierdziłam iż złe warunki fizyczne pozwalają na wydobycie z człowieka cennych...
  • mam takie pytania czy jezeli w 2 zadaniach zamiast podpisac tak jak bylo w poleceniu 1,2,3,4,5 pisalem pod obrazkami cale wyrazy np: fismo klinowe, budowla secesyjna zostanie mi to zaliczone i czy jezeli napisalem zamiast ZSRR Rosja a zamiast 3 Rzesza Niemcy to moga zaliczyc? jezeli nie to jestem ugotowany:((((((( dziękuje wszystkim któży udzielą sie w tym temacie i będą wiedzieć co mówią
  • ANDRZEJ SZCZEKLIK (ur. 1938), specjalista chorób serca i płuc, kieruje II Katedrą Chorób Wewnętrznych Uniwersytetu Jagiellońskiego. Jego ojciec Edward był twórcą wielkiej szkoły interny. Lekarzami byli też dwaj stryjowie, jest brat Jerzy i dwaj synowie. W latach 1990-93 był rektorem AM, wybranym w pierwszych po wojnie wolnych wyborach. Doprowadził wtedy do połączenia Akademii z Uniwersytetem Jagiellońskim. W 1975 r. przedstawił teorię rozwoju częstej postaci astmy oskrzelowej, tzw...
  • Mama pewien dylemat...otoz chodzi o to czy jesli polecenie do zadania bylo : zaznacz prawidlowa odpowiedz a ja ta odpowiedz podkreslilam to czy bedzie mi to uznane??
  • W pytaniu 13. w części podstawowej należało określić podobieństwa i różnice między obserwacjami neonatologów amerykańskich (akapit 13. omawianego tekstu). Klucz zawiera następującą różnicę: „neonatolodzy amerykańscy zaobserwowali, iż muzyka leczy i duszę i ciało”, tymczasem nie stwierdzili oni nic na temat duszy ( a już na pewno nie mówili o oczyszczaniu jej z win, jak pitagorejczycy). W tekście wymienione są wyłącznie objawy czysto fizyczne (nastrój również do takich ...
  • chodzi mio to czy komuś odpisali na maila lub dzwomnil ktos do nich bo naprawde mnie ta sytuacja stresuje czemu mam stracic 16 pkt za taka błachostke jak nie napisanie prawda i fałsz całym wyrazem . Pisszcie jak coś wiecie PLIZZZZZ
  • jezeli pisalam zamiast PRAWDA lub FALSZ- P lub F to czy mi to zalicza???:(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się