uznany

(7 wyników)
  • za miesiąc wracam do pracy, moja córka będzie wtedy miała ponad 8 mies. nie akceptuje mojego mleka ani modyfikowanego z butli, dlatego podaję jej kaszki (mleczno-ryżowe przeważnie) i teraz mam pytanie (ponieważ po cycu jest syta ok. 3h, po innych posiłkach 2-2,5h) będę musiała podać jej 3 posiłki jak mnie nie będzie: powiedzmy: kaszka i zupka z deserkiem, a 3 posiłek jaki mleczny/niemleczny? i potem już tylko cyc po południu i w nocy? (teraz budzi się ok.3x). proszę o poradę
  • Witam, mam problem. Stłukłam paznokieć i chirurg musiał mi go ściągnąć. Teraz odrasta, ale z grzybicą. Poza tym wrasta w palec. Mam do stosowania loceryl lakier skład: substancja czynna 50mg amorolfiny substancje pomocnicze: kopolimer kwasu metakrylowego, triacetyna, butylu octan, etylu octan, etanol bezwodny. Mam go stosować raz dziennie przez miesiąc. Czy mogę przy tym karmić piersią? Zapomniałam zapytać lekarza, lek już zakupiłam i w ulotce jest: nie należy stosować u kobiet karmią...
  • synek skonczył 6 miesiecy, od jakiegoś miesiąca zaczelam mu dawac zupke i kaszke, nawet chetnie jadł, ale od tygodnia nie udaje mi sie wcisnac małemu lyzeczki z kaszka lub zupka bo buzka zacisnieta, jak w koncu mi sie uda wepchnac do buzi to widze jak mu to "rosnie" w buzi i robi ble, ble. Probowalam juz rozne zupki gotowac i wszystkie sa be. Ew, słoiczek marchewa z ziemniakiem ale to tez w ilosciach laboratoryjnych. Poczatki nowych danek były spoko, nawet otwierał paszczke, a ...
  • mam dwa pytania dotyczące odtsawienia synka od piersi: 1. co zrobić jeśli od kilku dni po odstawieniu mleko wciąż napływa mi do piersi (zwłaszcza jedna jest pełna i bolesna) - próbowałam już odciągać po trochu, ale mam wrażenie, że nawet jeśli odciągnę tylko odrobinkę to tam się uzupełnia z nawiązką 2. moja pani pediatra powiedziała, że mam dawać małemu mleko modyfikowane przynajmniej dwa razy dziennie (ma 10 m-cy), ale on nie chce go pić. daję mu dwa razy kaszkę Bobovity która je...
  • Bo kregoslup mi siada, Maly wazy 9kg, ma 6 mies, waga urodzeniowa to 3700, najnizsza 3350g, ciagle przybiera duzo, ponad 0,5kg na miesiac, a nie je czesto (jak byl malutki to wisial na mnie 22godz na dobe), jak na piersiaka to bardzo zadko, pierwsze piersianie pomiedzy 5 a 6 rano, drugie ok 9:30, o 13 obiadek, potem cyc o 16 i o 20, pomiedzy soczek max 60ml, maly dostaje tez w lapke warzywka, owoce, skorke od chleba, ale raczej nie je tego, tylko rozmazuje po sobie i blacie stolika swietnie s...
  • dziewczyny, p. Moniko, moj maly ma 7 tyg i od 2 dni robi 10-12 obfitych, wodnistych kupek. dzis nawet 2-3 w ciagu godziny. Ja wiem ze na piersi dzieci czesciej robia kupki, ale chyba cos jest nie tak. Do tej pory byly to max 2 obfite na dziedn/ pare mniejszych. Czy mam sie martwic? No i dodam ze od tych sensacji odparzyla sie malemu pupka, ma cala czerwona...
  • Jakie warzywka można uznać za względnie bezpieczne? Moja Mała ma duży problem z krwią w kupce. Już trzeci raz od zera rozszerzamy Jej dietę, a ma prawie 9 miesięcy. Je już kleik ryżowy, kleik kukurydziany, marchewkę i jabłko z jagodą. Do tego prawie wszystko zagryza chrupkami kukurydzianymi. Pije tylko wodę. Jako następne planuję Jej wprowadzić ziemniaka i dynię. Myślę też o groszku. A jakie warzywa można uznać za te "bezpieczniejsze"? Brokuły Jej raczej nie za bardzo służą. I ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się