Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      uznany

uznany

(15 wyników)
    • w listopadzie kupiliśmy synowi buty w tymże sklepie.żadne cudo-za 90 zł, pseudozamszowe. po 3 m-cach buty są całe pozdzierane z wierzchu a do tego odlazły podeszwy od reszty buta.buty ewidentnie nie nadają się do noszenia. zareklamowaliśmy ze 100% pewnością,że nie będzie problemu. jakie było nasze zaskoczenie kiedy nam tej reklamacji nie uznano twierdząc,że to pozdzierane to wynik normalnego zużycia a do stanu podeszew nie odniesiono się wogóle. oczywiście nie zgadzam się z ta opinią. gd...
    • Czy seks oralny to taka sama zdrada, jak seks, ujmijmy: tradycyjny? Ktoś jest w związku małżeńskim, a decyduje się na oral z kimś innym: czy też to za zdrade można uznać, czy jednak ,,mniejsze zło''?
    • Uznacie wyrok sądu w sprawie śmierci półrocznej Magdy?
    • Postanowiłam założyć konto i napisać po przeczytaniu historii kobiety, która dowiedziała się o zdradzie męża. Bardzo dotknęła mnie ta historia i przypomniałam sobie swoją własną sprzed dwóch lat- z tym, że ja znajdowałam się po drugiej stronie-byłam kochanką. Nie wiedziałam, że ówczesny ukochany ma żonę i dzieci. Byłam naiwna, ufałam mu- przedstawił się jako kawaler, nie nosił obrączki. Żaden z jego znajomych, kolegów, przyjaciół mnie nie uświadomił. To było w Anglii, w małym miasteczku, gdz...
    • Mąż mojej siostry nie bierze prysznica, robi to raz na jakiś czas, ale rzadko. Myje się 2 razy dziennie nad umywalką itwierdzi, że to wystarcza. Siostra ciągle się skarży i ubolewa, że ma w domu brudasa:P Mi szczerze mówiąc troszkę chce się śmiać. Facet jest zadbany wizualnie, nigdy nie poczulam od niego przykrego zapachu, no może czasem śmierdzą mu nogi, ale to po całym dniu w pracy. Czy taką osobę można uznać za brudasa? Dodam, że on tłumaczy, iż nie lubi brać prysznica, woli kąpiele w wann...
    • Kto jeszcze według niego? Bierut? Jaruzelski? Piotrowski morderca Popiełuszki? Jak jeszcze można sie sprostytuować dla władzy.
    • Zainspirował mnie wątek o trzymaniu różnych rzeczy w piekarniku i postanowiłam rozpocząć nowy. Chodzi o rzeczy, które chowacie w miejscach do nich nie przeznaczonych :) Ja z racji braku tzw. bieliźniarki pościel na zmianę trzymam w skrzyni wersalki (która w sumie służy teraz za łóżko i nigdy nie jest składana), a czyste ręczniki w szafie w przedpokoju nad kurtkami. Prostownicę i suszarkę w salonie w kredensie. A wentylator w garderobie. Miejsca do przechowywania zawsze mało :)
    • Artykul(6)

krakow.gazeta.pl/krakow/1,44425,7742718,Tata__ktoremu_niczego_nie_brakuje__na_nic_nie_narzeka.html Widzialam kiedys reportaz o mamie bez obu rak i tez sobie radzila super. Dlaczego tak czesto bywa, ze to wlasnie ludziom, ktorzy sa niby to w gorszej sytuacji, nie brak wiary w siebie, ochoty walki i przedewszystkim pogody ducha? A Ci ktorzy maja ciagle narzekaja?
    • i wyżalić się chciałam a jednocześnie pokazać jak w Polsce działa wymiar sprawiedliwości. Jakiś czas temu wręczono mi wypowiedzenie umowy - powiedziałam, że nie mogą mnie zwolnić bo jestem w ciąży i dosłownie wcisnęli wypowiedzenie bo "umowa jaką mam mnie nie chroni". Umowa oczywiście mnie chroniła, pracodawca po zrozumieniu błędu próbował cofnąć wypowiedzenie i przywrócić mnie na stanowisko. Nie zgodziłam się bo z racji wykonywanej pracy bałam się o podłożenie tzw. świni...Oni uznali, że ja ...
    • czy są tu osoby chorujące na depresję/po epizodzie depresyjnym, biorące tabletki anty? jak się czujecie/które rodzaje pigułek nie pogarszają Waszego samopoczucia?
    • wczytałam sie w warunki ubezpieczenia szansa - wypłacają 100 tysięcy w przypadku zdiagnozowania raka narządów kobiecych. tylko, że jak się wczytałam, to rak wg nich to tylko złośliwy nowotwór. jak nie złośliwy, to nie wypłacają. muszę też pamiętać o tym, że jak chcę umierać, to nie wcześniej niż 30 dni po diagnozie, bo inaczej pieniadze przepadną. w przypadku utraty torebki - wypłacają odszkodowanie tylko w przypadku kradzieży z rozbojem, albo włamania, ale nei do auta, bo wtedy gdybym zo...
    • Moje dziecko bierze udział (wspólnie ze mną) w konkursie na wykonanie najładniejszego stroika świątecznego. Jest to konkurs przedszkolny. I mam troszkę głupie pytanie czy choinkę można zaliczyć do stroików? Nie chcę zrobić tradycyjnego stroika a mam naprawdę fajny pomysł na choinę. Co myślicie?
    • Muszę się wygadać bo nie wytrzymam. Chciwośc ludzka nie zna granic. Może kilka szczegółów...Jakiś czas temu miałam stłuczkę, niestety z mojej winy. Moje auto rozwalone...gościa...lekko porysowane...nawet porządnych wgnieceń nie było. Zadzwonił po policje...czekalismy ponad 2 godziny...mogłam się domysleć, że chce wyłudzić kasę. Policja przyjechała, obejrzała i spisała....no i PZU mu nie uznało szkody. A teraz pismo przychodzi, że on ma USZCZERBEK NA ZDROWIU Ręce mi opadają...jak mo...
    • Cześć dziewczyny. Potrzebuję porady, informacji... Jaka jest możliwoŚć pracy na urlopie wychowawczym w ramach umowy zlecenia. CZy wolno, ile ( w grę wchodzi 8-9 godzin w tygodniu), jak jest ze składkami i kto je właściwie płaci , czy trzeba powiadomić swojego pracodawcę i wszelkie inne pożyteczne informacje. Bardzo proszę pomóżcie mi, bo mam już mętlik w głowie i żadnych konkretnych informacji. Każdy z kim rozmawiałam mówił mi coś innego, prawnik, ZUS ( w każdym pokoju inne mądrości). To dla ...
    • No to mamy krótszy urlop macierzyński, zasiłek porodowy dla nielicznych, a nie jak dotąd dla każdego; niższy zasiłek rodzinny i chorobowy. O innych planach załatania dziury budżetowej naszego kraju nawet nie wspomnę - wystarczy poczytać gazety. Aż się łza w oku kręci z tej bezradności. Mimo to pozdrawiam gorąco Lidka mama Groszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się