Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      w uszach

w uszach

(4 wyniki)
    • Dziewczyny prosze Was o porade. Ja jestem zielona w homeopati i dopiero zaczynam z nia przygode. Moja corka ponad 2 tyg temu miala stwierdzone zapalenie uszu przez laryngologa, dostalismy antybiotyk augumentin, niestety zlamalam sie i jej podalam po 5 dniach wysokiej ponad 39 stopniowej goraczki do tego miala jeszcze katar i lekko zaczerwienione gardlo. Antybiotyk brala 10 dni. Dzis bylismy na wizycie kontrolnej i okazalo sie, ze z uchem nie dokonca jest oki, tzn. jest jakis ply...
    • Doradźcie proszę, czy jak młoda (6 lat) od 6 tygodni ma katar - raz mocniejszy raz tylko niedrożny nos bez widocznej wydzieliny i ma do tego tenedencje do wysięku w uchu to te krople są ok? Czytałam na ulotce, że stosuje się je przy nieżycie ucha i wodniaku. Boję się jednak, ze jak się zwiększy ilość wydzieliny to skończy się zapaleniem ucha, któego juz dlugo nie miała.
    • Witam! Dziewczyny liczę na Waszą opinię i pomoc. Od dłuższego czasu zmagamy się z nawracającymi stanami zapalnymi u naszego 2,5 rocznego synka. Aktualnie od 1,5 miesiąca ma utrzymujący się wysięg w uszkach. Laryngolog jest zdania, że powinien mieć założone dreny. Dwa kolejne tympanogramy w odstępie miesiąca wyszły płasko. Zarówno ja jak i nasza pediatra staramy sie zrobić wszystko, żeby tych drenów uniknąć. Próbujemy leczenia homeopatią. Młody brał przez ostatnie dwa tygodnie: mercu...
    • Witam Jestem tu nowa. Mam synka 3 letniego,którego leczę u doświadczonego homeopaty. Leczymy się juz od roku. Mały zachorowywuje często na katar ropny+kaszel na zmianę suchy i mokry( w zalezności od katarku) Kontrole laryngologiczne pozwoliły nam ustalić,że mały ma ogromny migdał(proaktycznie nie oddycha nosem) i ma wysięk w uszach. Te ostatnie badanie to fiberoskopia zrobiona w Kajetanach. Ustalili także ,że ma niedosłuch w granicach 30db. Zapisali nas również w kolejkę do op...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się