Forum Kultura Książki Książki
ZMIEŃ
      wenecja

wenecja

(4 wyniki)
    • Witam, Piszę pracę o Wenecji w literaturze europejskiej. Będę niezukle wdzięczna za podanie tytułów książek, których akcja dzieje się w Wenecji, bądź które o niej opowiadają. Chodzi mi raczej o coś z klasyki, jednak i ostatnio wydane pozycję będą mi pomocne. Póki co znalazłam np. Kochankowie z Wenecji, Miasto spadających aniołów, Śmierć w Wenecji, Półdiable weneckie, Historia getta weneckiego, Koronki weneckie, Miłość i śmierć w Wenecji, Martwa laguna, Pamiętniki Casanovy, Wen...
    • Co oprócz Śmierci w Wenecji. Poproszę o tytuły książek z Wenecją w tle. Z góry dziękuję.
    • Drodzy forumowicze! Dopiero teraz natchnęło mnie, ze niniejsze forum to doskonały sposób, żeby stworzyc bazę książek o Wenecji, która jest dla mnie miastem magicznym i fascynującym. Z pewnością wielokrotnie opisana i sfilmowana lecz bez Was sobie nie poradzę...Mam nadzieję, że nie powtarzam wątku, który już tu gościł...Jestem tu stosunkowo niedawno...Napiszcie, co o Wenecji czytaliście...Interesuje mnie Wenecja jako temat literacki i filmowy (a zwłaszcza połączenie obu, tzn. fi...
    • listy najlepszych ksiazek trudno jest tworzyc, zwykle chce sie zamiescic wiecej niz mozna. proponuje liste naj tytułow i autorow (dowolnie;-) literatury kryminalnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się