wenecja

(30 wyników)
  • Przeszukałam archiwum i widziałam że polecacie strony ale na nich znajduję tylko Ancona, Bari - Split, Dubrovnik. A ciekawi mnie czy znajdę Wenecja - Istria?
  • witam, wybieramy się na tydzień do Słowenii w okolice Postojnej lub Bled-u, i z tamtąd chcielibyśmy zrobić wypad do Wenecji, czy ktoś robił tę trasę, czy to się opłaca ? jak wygląda ewentualnie przejazd, czas, itp. będę wdzięczny za wszelkie info, z góry dzięki
  • farm4.static.flickr.com/3425/3704434155_2b977f7604_b.jpg Zarąbiste miasto, burmistrzem jest murzyn żonaty z Chorwatką, mieszkańcami Słoweńcy i Włosi oraz Chorwaci, moim zdaniem ranking miast nad Adriatykiem : 1.Wenecja 2.Dubrownik 3.Piran, czyli miasto z obrazka picasaweb.google.com/116371974351992964174/PiranIPortoroz
  • Wenecja(9)

Bardzo proszę o wszelkie informacje na temat wycieczki z Istrii do Wenecji.
  • Orientujecie się jakie są koszty takiej wycieczki do Wenecji z Porec? Statkiem (katamaranem?)
  • Witam, planuję to co w temacie (bazą jest Słowenia i tam będę przebywał przez większość urlopu, a Wenecja planowana jest tylko na jeden dzień). Czy ktoś próbował takiego "wyczynu"? Interesuje mnie przepustowość granicy słoweńsko-włoskiej i korki we włoszech. No i oczywiscie parkingi w Wenecji (tanio-drogo, łatwo znalezc miejsce- trudno?). Pozdrawiam, art
  • Mam zamiar zwiedzić Wenecję/wycieczka jedniodniowa/.Będę w Rovinj od 8.09.07.Czy ktoś może poradzić jak dostać się tam promem,z jakiego portu i ile to może kosztować dla czterech osób? Z góry dziękuję za podpowiedż.
  • Chcę jechać do Porecu a przy okazji pojechać stamtąd na wycieczkę do Wenecji.I mam pytanie jakie wrażenia macie z tej wycieczki?
  • wróciłam z Porec + Wenecja - służę pomocą
  • czy ktos korzystał bedac na Istrii z promu do Wenecji
  • Czy orientujecie się, ile trzeba zabezpieczyć kasy na 1-dniową wycieczkę do Wenecji z Puli? Podobno pływają tam jakieś stateczki. Pozdrawiam.
  • Wyjeżdżam dziś do Chorwacji, ale po drodze chcę wjechać na jeden dzień do Wenecji. Jeśli ktoś z czytających tak jechał prosze o wskazówki i pomoc. Gdzie są stacje LPG w Austrii i dalej po drodze?
  • Witajcie, planuję tego lata podróż do Chorwacji (Dalmacji) ale z "zahaczeniem" o Wenecję. Z Gdyni chciałbym jechać: Szczecin - Berlin - Monachium - Innsbruck - Verona - Venezia. Jest trochę dalej niż poprostu na południe z Wybrzeża ale za to od Szczecina cały czas autostradą. Potem przez Rijekę chciałbym dotrzeć do Splitu. Sam sobie taką trasę wymyśliłem z mapy więc trochę się obawiam czy to jest dobra trasa. I tu 3 pytania do osób z doświadczeniem: 1. Czy ta trasa ma szansę się s...
  • Czy z Istrii jest jakieś połączenie promem z Wenecją? Jedziemy na weekend majowy do miejscowości Umag i z racji tego, że nie wiemy jaka pogoda nam się trafi, chcielibyśmy zaplanować jakąś wycieczkę, poza oczywiście zwiedzaniem Istrii. Pzdr.
  • Hej MILI :) na poczatku sierpnia wybieramy sie motorami do Chorwacji - a konkretnie do Dalmacji. W zwiazku z powyzszym mam pytanie - czy istnieje polaczenie promem z Dubrownika do Wenecji i jaki jest jego koszt. Pozdrawiam i czekam na Wasza pomoc w tej kwestii.
  • Planuję wakacje w tym roku na Istri , chcę zrobić jednodniowy wypad do Wenecji. Czy ktoś wie jak lepiej: - samochodem( np. gdzie parkować) -a może promem ( katamaranem) z Puli, Poraca? Jakie koszty?, problemy?
  • Izola(7)

Mam pytanie czy w tej miejscowości plaża miejska jest płatna?
  • Można śmiało jechać w ciemno. Jeżeli nie chcecie tracić czasu i nerwów na bezpośrednie poszukiwanie kwatery to w każdym miasteczku nad morzem są małe biura turystyczne z ofertą kwater prywatnych (niestety cena będzie około 20% wyższa (marża biura). Najlepiej umówić się w biurze na 4-5 dni, a potem już bezpośrednio z właścicielem (będzie taniej. Myśmy wynajmowali okazyjnie niewielki lecz w pełni wyposażony apartament początkowo za 45 euro, a potem za 35 euro za dobę (jedyny minus to bra...
  • Będę bardzo wdzięczna za kilka informacji na temat tego miasteczka. Przeszukałam oczywiście forum, informacji sporo, ale często niejasne i sprzeczne. Najbardziej interesują mnie plaże - jedni piszą, że właściwie tylko kamieniste i woda od razu głęboka, dobre do skakania, inni wspominją, że są też żwirkowe, ale trzeba dojeżdżać. Jak to więc jest? Czy znajdę plaże odpowiednią dla dzieci w niedalekiej odległości od centrum (powiedzmy 800m) - jakoś tak będziemy mieszkać. I czy trzeb...
  • Mam do wyboru wyjazd do Chorwacji na Półwysep Istrij: Pula i okolice oraz jednodniowy wypad do Wenecji lub okolice Szybenika, Split, Trogir, wodospady Krka. Co byście mi polecili? I co jeszcze ciekawego radzilibyście mi zobaczyć w tych okolicach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się