Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      wesel

wesel

(4 wyniki)
    • Ktoś na tym forum zapytał, czy z alkoholizmu naprawdę wychodzi się wiele lat. Moja teoria jest taka, że wychodzi sie do końca życia, a najintensywniej na początku, kiedy to odwiedza się stare kąty, w których to dotychczas się piło, a teraz patrzy się jedynie jak robią to inni. Jak w tytule: w sobotę odwiedzę właśnie jeden z takich kątów i prośbą moją jest(choć może zabrzmi to dziecinnie), żebyscie mi opowiedzieli o swoich doświadczeniach z tej dziedziny. Konkretnie: czy my, zdrowi...
    • Byłam na weselu kuzynki. Z niepijącym alkoholikiem zresztą ;)) Przez całą imprezę mieliśmy oboje nalane kieliszki wódki (tak w trzech czwartych, nie do pełna). Przy wznoszeniu toastów podnosiliśmy je do ust, wąchaliśmy i odstawialiśmy. Jak rekwizyt teatralny z plastiku. Stukaliśmy się nawet :) Śpiewaliśmy i bujaliśmy się ze wszystkimi. Tańczyliśmy też, aż mi zleciał but :) NIKOGO to nie obchodziło, czy pijemy, czy nie, i że z kieliszków nie ubywa. Kompletnie nikogo. Wypełniony ...
    • nie było mnie tu jakiś czas, ale miałem napięte terminy. szczęśliwie córkę za mąż wydałem, kropli alkoholu przy tym nie wypiłem. trochę mnie to wesele nakręcało od kilku miesięcy- różne teksty sobie przygotowywałem na okoliczność nagabywania alkoholowego, aż tydzień przed terminem dotarło do mnie( na mitingu 100 km od miejscva zamieszkania),że mogę zostawić ten cały problem sile wyższej zgodnie z trzecim krokiem AA i nic złego mi się nie stanie.I tak też było nikt mnie z butelką n...
    • abstynencka potancowka. gorzej jak na rodzinnym weselu. 9 w tancu: " ile nie pijesz?" " rok" " a ja dwa, ja prowadze w tancu, Ty masz jeszcze pijane myslenie". nie bylem i nie bede.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się