Forum Turystyka Polska ROZTOCZE
ZMIEŃ
      wielkanoc

wielkanoc

(4 wyniki)
    • Wspomnienia z dzieciństwa: SOBOTA: święcenie zawartości koszyczka - na wsi wyglądało to w ten sposób, że cała społeczność w oczekiwaniu na przybycie księdza zbierała się z pięknie przystrojonymi koszami o określonej godzinie w remizie strażackiej. NIEDZIELA: obowiązkowe rezurekcje o godz. 6.00 (!!!) rano w kościele w pobliskim miasteczku PONIEDZIAŁEK: bardzo subtelne polewanie się wodą z butelki po płynie "K" I co by tu jeszcze? Święta czuć już w powietrzu, dlatego pozdrawiam ...
    • proszę poleccie mi jakieś urokliwe miejsce na spedzenie w/w, ja wiem, że na Roztoczu sa same takie urokliwe miejsca ale chciałabym zarezerwować jakis hotel, pensjonat z domowa atmosfera, świetnym jedzeniem i dobra baza wypadowa do zwiedzania no i jeszcze co warto zwiedzić bo przyznaję, że pogubiłam sie w tej obfitości atrakcji Roztocza.
    • Kochani, wiem, ze skarbnica wiedzy jestescie:) Wlasnie rozmawiam z kolezankami, co sie wklada do koszyka wielkanocnego. No i okazuje sie, iz w Wielkopolsce do koszyka wielkanocnego wedruje baranek z masla, na przyklad. Napiszcie o tradycjach wielkanocnych, co sie wklada do koszyka, jakie ciasta sie piecze (przepisy mile widziane), co sie je na sniadaniu wielkanocnym? O lanym poniedzialku tez chetnie poczytam ;)
    • Czy to mozliwe, by Tomaszow Lubelski nie mial polaczenia z Krasnobrodem?? Strona PKS twierdzi, ze nie ma- ale patrzac na mape nie chce mi sie w to wierzyc. Jezdzi tam cos procz "stopa"? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się