Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      wielkanoc

wielkanoc

(7 wyników)
    • poproszę o podpowiedź jak funkcjonuje gastronomia,sklepy i transport publiczny w okresie Wielkanocy 2010. Jadę do Wenecji z całą rodziną, mamy wynajęty apartament a nie hotel, więc wyżywienie we własnym zakresie. Czy są jakieś ograniczenia w funkcjonowaniu autobusów na linii lotnisko/centrum? A jeżeli chodzi o świetowanie- czy jest coś w tradycji włoskiej, co mogę podpatrzeć właśnie w tym okresie? Pozdrawiam miłośników Włoch
    • Witajcie! Wybieram się na święta do Toskanii - konkretnie do Sieny. Czy ktoś mógłby mi pokrótce opisać, jak Włosi świętują Wielkanoc? Szukałam przez google i niestety informacji jest niewiele. Pozdrawiam!
    • Witam, głupio sie przyznać ale poza krótką wizytą w Trieście 6 lat temu nigdy nie byłem we Włoszech, ponieważ nie zapowiada się że będę tam w wakacje w najblizszym czasie to pomyslałem o Wielkanocy. Znalazłem dzisiaj hotel w Lido di Jesolo, na całe święta w niezłej cenie i... no właśnie kto mi powie: -jak obchodzi się święta we Włoszech - czy można liczyć że będzie jakieś życie na ulicach i otwarte knajpy czy raczej wszyscy siedzą w domach jak u nas :( - jak jest poza sezonem w ...
    • Witam serdecznie mam kilka pytan na ww temat.... w jaki sposob placi sie za autostrady we wloszech..., czy autostrada austria wenecja jest ok tzn czy czesto sa stacje ewentualnie restauracje przy drodze, jedziemy z malymi dziecmi i postoje beda nieuniknione, o czym warto pamietac w okresie swiat i jak otwarte sa sklepy spozywcze i o czym warto pamietac podrozujac po wloszech ... dziekuje
    • witam,wybieramy się 12.04 do Rzymu, jak wygląda poniedziałek wielkanocny we Włoszech?czy w ogóle będą szanse coś kupić do zjedzenia choćby czy muszę się naszykować, że jak nie zjemy w restauracji-jak czynne to padniemy z głodu ;-), jedziemy z dzieckiem więc wolę się zabezpieczyć. Będę wdzięczna za informacje.Agnieszka
    • Wraz z dwuletnią córką chcielibyśmy pojechać na Wielkanoc na Sycylię. Pomysł jest taki: lecimy do Katanii, wypożyczamy samochód i przez 7-8 dni podróżujemy po wyspie. Święta (od Wielkiego Piątku, Wielkiej Soboty) spędzamy w jakimś mieście (Syrakuzy?). Mam milion pytań, ale się ograniczę do kilku najważniejszych: 1. Czy Wielkanoc to czas wzmożonego nalotu turystów na Sycylię, czy też znajdziemy jakiś hotel. 2. Chcemy wygody (dwuletnie dziecko, kobieta w ciąży), więc gdzie mamy się za...
    • tak wlasnie zachcialo mi sie pojechac na Wielkanc do Rzymu, Droge Krzyzowa zobaczyc, no i moze wielkanoc tez spedzic, ale poniewaz jade z Anglii wiec nie da rady pojechac z koscielna pielgrzymka gdzie wszystko zorganizowane; jade samemu; pytan sie kilka nazbieralo, jak w noclegami w rzymie w okresie wielkanocnym i gdzie najlepiej za rozsadna cene, i dotarcie z Ciampino do centrum Rzymu i z powrotem; no i jak to wyglada wielkanoc w rzymie? ktos wie to prosze niech tu odpisze ale be...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się