Forum Turystyka Europa Grecja i Cypr
ZMIEŃ
      wielkanoc

wielkanoc

(7 wyników)
    • Jak wygląda wielkanoc w Grecji, a szczególnie na Krecie od strony działania infrastruktury? Czy są otwarte jakieś sklepy spożywcze? Czy choć przez jakiś czas czynne są jakieś tawerny, bary, restauracje dostępne dla przybyszów z zewnątrz? Czy tak jak w Polsce jest ogólny bezruch( "..pracują tylko zakłady o ruchu ciągłym..")? Czy tak jak w Polsce ruch zaczyna się pod koniec dnia w poniedziałek, a i to dotyczy głównie sklepów z alkoholem? Czy w poniedziałek po wielkiej nocy na Krecie działają l...
    • ... jadę samochodem do Grecji na Wielkanoc ( 5 dni ). Na co zwracać należy uwagę przy spotkaniach, zwyczajach, obrzędach ? Będę w rejonie Salonik.
    • A tak jakoś mnie naszło (nastrój chwili) i pomyślałam (choć nie wiem czy to dobry pomysł), że opowiem Wam o mojej Wielkanocy w Grecji: - w następnym poście - tej w Atenach w 2000 roku; - w jeszcze następnym - tej w Meteorach w 2003 roku. Może ktoś znajdzie coś dla siebie, poczuje tamtejszy klimat? Tak zapamiętałam te swoje Paschy i tak jak zapamiętałam - Wam przedstawiam. Kalo Pascha. B.
    • witam wszystkich. mam dwie sprawy. po pierwsze, duzo czytalam na forum ponizszym o niekompetencji biura tramp travel (co, nie ukrywam, nieco mnie przestraszylo. nie moglam znalesc polecanego wątku o wizach i serbii, wiec chcialam sie dowiedziec o co dokladnie chodzi(to znaczy: domyslam sie ze wiz nie ma a oni za nie brali pieniadze), bo patrze sobie wlasnie w ich katalog i widze ze nadal trzeba placic 25 euro za przejazd przez kraje tranzytowe. ktos sie orentuje czy to bezprawie,...
    • Planujemy przyleciec na Krete w poniedzialek wielkanocny 28 kwietnia, czy mozna w tym czasie spodziewac sie tlumow Grekow spedzajacych tam swiateczne wakacje, wyzszych cen i trudnosci ze znalezieniem noclegow?
    • Czy ktos z Was spedzal Wielkanoc w Grecji? Czy jest wtedy tloczno? Jak ksztaltuja sie ceny? Tak sobie pomyslalem, ze moze na przyszloroczne swieta poleciec np, na Krete?!
    • Wybieram się z rodziną do Aten w okresie Świąt Wielkanocnych. Chcielibyśmy w niedzielę iść na mszę do kościoła (w końcu to Wielkanoc) :) Czy ktoś z Was wie, gdzie w Atenach są czynne kościoły katolickie? (nie musi to być polski kościół - może być greko-katolicki)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się