wraca

(47 wyników)
  • Hej hej kochane! Wracam do Was! Troszkę szybciej niż było w planach (synuś ma 17 miesięcy), ale los widocznie tak chciał. W sobotę rano zobaczylismy z mężem dwie kreski na teście i dziś przy powtórnym potwierdziło się. Najpierw był szok, ale teraz jestem najszczęśliwszą kobietą na świecie!!! 1 grudnia idę do lekarza i jedyne czego pragnę to usłyszeć, że wszystko jest w porządku.
  • Zle wyszedl mi test PAPPA, robiony w Krakowie. Kilka osob doradzilo mi zrobienie USG geenetycznego u dr Dudarewicza z Lodzi. Probowalam sie do niego dodzwonic, ale odpowiada sekretarka, ze jest na urlopie. Jak mozna do niego sie zapisac? Czy jest to doktor godny polecenia? Napiszcie mi cos, bo oszaleje Asia
  • dziewczyny...jak macie zamiar postąpic?brac wychowawczy i zostac z maluszkiem w domu czy wracacie do pracy a Maluch zostaje z niania ewentual. z kimś z rodziny?
  • Słyszałam opinie, że po cc brzuch o wiele dłużej gorzej wygląda niż po porodzie sn. Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
  • Mam pytanie do młodych mam. Jak długo wracałyście do wagi i figury sprzed porodu i jak długo trwał powrót do formy (kondycji, samopoczucia) sprzed ciąży ? Pozdrawiam Aga i Kubulek (37 tc)
  • Witam serdecznie Mam takie pytanie. Czy po urlopie macierzyńskim wracacie od razu do pracy, czy też bierzecie urlop wychowawczy? Ja sama stoję przed taką dezycją i nie wiem co mam zrobić. Z jednej strony nie chcę zostawiać maleństwa 3 miesiecznego pod opieką opiekunki (mieszkamy w innym mieście niż dziadkowie) i płacić jej po 800-900 zł miesięcznie. Nie opłaca mi się to też za bardzo ze względów finansowych. Z drugiej strony zostanie przerwany ciąg pracy, mogę miec później pr...
  • Mam pytanie do mam Kiedy dostałyście okres po porodzie?Z założeniem,że karmi się piersią?Czy są jakieś "metody" na szybszy powrót płodności?
  • ...okres? Da się to jakoś ustalić? Jestem 6 m-cy po porodzie i jestem ciekawa, kiedy mi wróci @ i czy da się to wcześniej przewidzieć. Odczuwam czasem jakieś bóle, być może w jajnikach, i miewam śluz - wygląda to zupełnie tak jak wtedy, gdy miałam dni płodne, tyle że @ się potem nie pojawia. Tak z ciekawości pytam, nie żeby to była sprawa wagi państwowej :-) ale może macie jakieś obserwacje na ten temat.
  • Ja ogólnie mam mały biust (no...nie teraz) i zastanawiam się czy po ciąży będe miała takie jak wcześniej, większe czy naleśniki... :-)))
  • Ja nie mogę wrócić do pracy, bo firmy już nie będzie :-( Bardzo się boję, czy dam sobie radę. Czy będziemy mieli pieniądze na maluszka. Z jednej strony szczęście, z drugiej smutek i niepewność...
  • Dziewczyny, moze Wy pomozecie mi podjac decyzje? Na poczatku ciazy mialam plamienia, potem nisko usadowione lozysko. Po raz ostatni plamilam w 15 tygodniu (wlasnie z powodu lozyska). Od konca lipca jestem na zwolnieniu. Na ostatniej wizycie lekarz stwierdzil, ze moge spokojnie pojsc do pracy, jesli chce. Nie chcialam. Nastepna wizyte mam 18 listopada i tu mam dylemat. Wracac do pracy czy nie wracac? Prace mam spokojna, pracuje 8 godzin, rano zawozilby mnie maz, po poludniu wracala...
  • Minęło 13 tygodni od porodu, kochaliśmy się po raz pierwszy 7 tygodni po. Myślałam, że bolesny jest pierwszy, ewentualnie drugi raz, tymczasem ciągle boli tak samo i zdarzają się małe krwawienia. Miałam nacięte krocze, szyte szwami rozpuszczalnymi. Blizna jest ledwie wyczuwalna i poza stosunkami nie odczuwam żadnych dolegliwości w tamtej okolicy. Czy to już zawsze tak będzie ??? Przyznam, że kochamy się rzadko, po pierwsze ze zmęczenia, po drugie wobec powyższego nie bardzo mam ochotę.
  • Dziewczyny, pomocy! Kiedy wraca płodność przy karmieniu sztucznym , po 6 tyg. jak się skończy połóg??? Czy może wcześniej ... z góry dziękuję iwka901
  • Dziewczyny, jak to jest/będzie w Waszym przypadku? Pomijając te z Was, które muszą szybciej wrócić z różnych (najczęściej pewnie finansowych) przyczyn. Co z tymi, które mogłyby sobie pozowlić na pobyt w domu z dzieckiem z rok albo nawet dłużej? Im dłużej tym lepiej czy może lepiej dla samopoczucia maminego (nie posądzajcie mnie o egoizm... :) ), żeby nie siedziała w "czterech ścianach" zbyt długo? Pytanie do wszystkich obecnych (z Waszego doświadczenia) i przyszłych (teoretyczek...
  • Chce zajsc w ciaze. Odstawilam tabletki, jest to drugi cykla bez nich. Tabletki bralam przez osiem lat (z dwiema dwumiesiecznymi przerwami). Mniej wiecej po jakim czasie wroci plodnosc?
  • Dziewczyny czy planujecie być na zwolnieniu? może jesteście? Jak na to wasi dyrektorzy? Czy nie sugerowali, żebyście wzięły zwolnienie na całą ciąże-czy wogole szef może coś takiego sugerować? Szkoła czy inna placówka oświatowo-wychowawcza to specyficzne miejsca pracujące od wrzesnia do czerwca: wiec zwolnienie na początku roku czy w trakcie jest bardzo trudne dla obu str. Jak z tego wybrnąć?
  • Dziewczyny jestem w 39 tygodniu ciąży. Z niecierpliwością wyczekuję na rozwiązanie. Zastanawiam się co potem? Jak powrócić do dawnej figury i sylwetki. Jak sobie radziłyście z powstałym cellulitem i rozstępami? Co robiłyście, żeby zgubić zbędne kilogramy? Czy podaczas karmienia piersią można chudnąć i stosować dietę, która pomoże chudnąć, a jednocześnie dostarczy niezbędnych witamin? Czy podczas karmienia piersią można chodzić do solarium? Co z tipsami przy pielęgnacji Dzidziusia?...
  • Mamy, które juz urodziłyście, powiedzcie proszę jak długo zabiera (mniej więcej)powrót do kształtów i wagi sprzed ciąży? Jak długo "wciąga" się brzuch i czy wogóle można liczyć na to, że będzie płaski? Czy pomagają jakieś zabiegi, masaże, kremy, gimnastyka, itp? Czy karmienie piersia sprzyja chudnięciu? Co robić żeby z biustu nie zostały smętne naleśniki jak już się dzidzię odstawi? Jak patrzę na brzuchy moich koleżanek, które niedawno rodziły to jestem załamana. Rozstępy jak kan...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się