wraca

(165 wyników)
  • Jestem 3 miesiące po porodzie. Karmię synka piersią na żądanie, średnio co 2-3h. Nie dopajam i oczywiście nie dokarmiam. Zauważyłam, że przez ostatnie 2 miesiące mam bóle jak na miesiączkę, nie mam plamień (bóle przypadają w okolicach 20 dnia każdego miesiąca, a synek urodził się 19). Zastanawiam się czy to @ wraca czy może jest to normalne takie skurcze, że są ale okres nie wraca? Wiem, że powrót @ to kwestia indywidualna i różnie z tym bywa. Chodzi mi natomiast o te skurcze- nie występują t...
  • Witam. Mam pewna kwestię do omówienia z Wami moje drogie mamy i proszę o ewentualne rady w kwestii usprawnienia ;) Wracam do pracy 18 stycznia, Hania będzie miała wtedy 6 msc. Już zaczęliśmy jej rozszerzać dietę. Wcina ze smakiem owoce: jabłka, jabłka z morelami, z marchewką, z gruszką, z obiadków ziemniak z marchwią i ryż z marchwią. Karmię oczywiście piersią. Moja praca to mniej więcej 7,5 h. wliczając dojazd. Zakupiłam jakiś czas temu laktator, ale gdy Haneczka zajada te dwa posiłk...
  • Drogie mamy poradźcie coś, bo ja mam straszny chaos w głowie. Za dwa miesiące wracam do pracy, mała będzie miała 8.5 m-ca. Do 6 m-cy była tylko na piersi a teraz zaczęłam jej rozszerzać diętę. Na razie dostaje tylko tzw "zupki" z warzyw i kleik na wodzie z jabłuszkiem. Próbuję nauczyć ją pić wodę z niekapka, ale w ogóle nie wie o co chodzi i się denerwuje, a ja się martwię co będzie jak wrócę do pracy. NIe wiem też co niania może dawać jej jeść na czas mojej nieobecności, żeby...
  • dziewczyny i P.Moniko, moja mała jest na piersi, ma 4,5 miesiaca, w kwietniu wracam do pracy, byłam u pediatry zapytac jak rozszerzyc diete małej (bede wracac godz. wczesniej)a ona na to ze za wczesnie i ze dopiero po 6 miesiacu.wyszłam załamana.musze zastopic jej dwa posiłki i nie wiem co robic, czy słuchac pediatry czy robic na własna reke, mleko mam, ale raczej nie odciagne na 2 karnienia...co radzicie?
  • witam, córka ma 4,5 miesiąca, ja 1 lutego wracam do pracy, czyli miesiąc na przygotowanie no i rozszerzenie diety, dużo czytałam ale gubie się i zaczynam panikować, nigdy nie ściągałam mleka jak już próbowałam to marne 10 ml, więc chyba muszę modyfikowane bo praca w systemie 12 godz, to i 14 godz czasem mnie nie będzie, pani Moniko, dziewczyny nie wiem od czego zacząć, czy już jakąś kaszkę podawać, w tygodniu idę do pediatry to coś napewno doradzi, ale nie ma jak to doświadczenie mam, moje ko...
  • Błagam o pomoc. Już sama nie wiem co mam robić. Za 2 tyg.(1.06.) wracam do pracy. Od tygodnia wprowadzam małej ( ma 4,5miesiąca) jedzonko(słoiczki b.dobrze jej idzie:)I staram sie jej podawać moje odciągnięte mleko z butelki. KATASTROFA!!! Nie chce , płacze, krzyczy i tylko cyc ją uspakaja. Co mam zrobić ??? Druga sprawa to kaszki - czy zacząć jej juz podawać? O jakiej godzinie i czym ją karmić? Nie mam pojęcia . Czy jest jakiś dzienny schemat podawania jedzenia maluszkom, czyli ...
  • Witam, Już sama nie wiem, czy mam dwa problemy w związku z karmieniem mojego dziecka piersią, czy też jeden dwuaspektowy;-) Moje mleko czuć nieprzyjemnie chemią. Nie zawsze jednak rzucało mi się to w nos tak jak teraz. Pierwszy raz poczułam ten zapach z ust mojego dziecka (miało 3 tygodnie) i zaczęłam szukać przyczyny. Wydawało mi się, że to kwestia tego, że od urodzenia wraca mu pokarm, później stwierdziłam, że może jest to związane z pleśniawkami, teraz (synek ma 3,5 miesiąca)wpadłam...
  • Dziewczyny potrzebuje waszej pomocy. Od 1 września wracam do pracy na prawdopodobie 4 dni (wt-pt lub pn- czw), jak sie nie uda to 5. Nie będzie mnie w godzinach 7.30-14.30 (czasem może do ok 15.30). Maluch będzie miał wtedy 7,5 miesiąca i w czasie mojej nieobecności będzie z nim niania. Boję sie tego powrotu bo mały jest strasznym cycozwisem, zasypia tylko przy piersi. Zaczełam rozszerzać mu diete i wszytsko idzie na razie ok, bardzo lubi warzywa i owoce, dobrze sobie radzi z łyże...
  • Jestem poprostu przerażona,boje sie ze z tych nerwów strace całkiem pokarm. Za 3 tyg wracam do pracy...chcialam zacząć powolutku robić zapasy na czas kiedy mnie nie bedzie ale nie moge odciągnać mleka wiecej niż 10ml!nie wiem co sie porobiło!Ze 2 mce temu udawało sie 60 a teraz?tak mi sie laktacja ustabilizowała ze nawet wkładek już nosić nie musze. Dostałam od lekarza recepte na bebilon pepti(mały ma alergie na białka mleka krowiego-brzydka kupa ze sluzem i krwią etc),lekarz zaprop...
  • Za 2 tyg wracam do pracy. Nie będzie mnie ok. 8 godz. od 7.30 do 16.00. Chciałabym dalej karmic piersią rano, po pracy, wieczorem i w nocy. W czasie mojej nieobecności synek miał jeśc zupkę, jabłuszko (już wprowadziłam je bez problemu) i kaszkę. I tu zaczął się problem, bo synek nie chce pić z butelki nawet mojego odciągniętego mleka. Nie chce również gęstej kaszki podawanej łyżeczką. Od tygodnia walczę z nim bezskutecznie. Próbowałam butelki Tommee Teppee - nie skuteczne. Smocz...
  • 5,5 miesiąca ma moja bestia. Wczoraj został na pół dnia sam z babcią i co? Kaszka jaglana wciągnięta z dokładką :) A ode mnie NADAL nie chce nic ruszyć. Więc się nie martwcie, to co dziewczyny pisały często- że mama=bufet, a jak nie ma bufetu to da radę zjeść coś innego sprawdziło się u mnie w 100%. Ciągle mamy jeszcze problem z piciem, ale tłumaczę sobie, że jakby co to kaszkę babcia rzadszą będzie robić...
  • w lutym wracam do pracy moja córka bedzie miała wtedy skonczone 6 miesięcy jak odzwyczaić ją od ukochanego cyca i kiedy to zacząć robić
  • Pani Moniko-moja córka ma prawie 6 miesięcy. Za trzy tygodnie muszę wrócić na tydzien do pracy. Potem mam wakacje i wracam do szkoły we wrzesniu. karmiłam dotąd tylko piersią. Niestety nie mogę ściągnąć dostatecznej ilości pokarmu - będę chyba musiała dokarmiać mieszanką.... PYT 1- jak poradzić sobie podczast tego krótkiego powrotu do pracy, żeby utrzymać laktację? Czy podać mleko poczatkowe czy już nastepne? PYT2- co zrobić po wakacjach-chcę karmic jak najdłużej ale w szkole nie uło...
  • Witajcie, za niecałe dwa miesiące (18.07) wracam po macierzyńskim do pracy.Wtedy mój synek będzie miał skończone 5 miesięcy (urodził się 16.02.2007). Karmię go tylko piersią. Ostatnio na wizycie u pediatry pytałam się od kiedy i co mogę wprowadzać dodatkowo do diety synka. Dostałam zdawkową odpowiedź i kilka broszurek, w ktorych rzekomo jest napisane co i kiedy wprowadzać nowego w żywieniu niemowlęcia. Tyle to już sama zdążyłam przeczytać i się zapoznać. Dlatego pytam się doświad...
  • witam za miesiac wracam do pracy i moja coreczka bedzie miala skonczone wtedy 5 miesiecy, karmie ja piersia i powoli przyzyczajam do picia mojego mleka z butelki. Jak powinien wygladac jej jadlospis w 6 miesiacu? Dodam ze nie zamierzam podawac jej mleka modyfikowanego, bede odciagac moje tyle ile sie da (juz robie zapasy),czy bedzie mogla dostac kaszke bezmleczna,zupki 2- skladnikowe, ziemniaczka lub jabluszko? soki owocowe czy herbatke??? prosze o odpowiedz bo nie mam pomyslu na ...
  • Dziewczyny, czy to może być skok rozwojowy? córka niedługo skończy 4 miesiące, od paru dni mamy wieczorne problemy z zasypianiem, dawniej zasypiała 20 -21 i spała spokojnie, teraz zasypia i budzi się i walczy tak do czasem nawet 22:30 -23:00. Do tego dochodzi to co mnie irytuje i dołuje najbardziej. Wróciły wrzaski przy piersi. Od jakiś 3 dni mam coraz większe problemy z nakarmieniem jej. Biorę ją do karmienia i ona zaczyna prężyć się i płakać, zupełnie tak jak jeszcze 2 miesiące temu. Lulam ...
  • Juz za tydzien wracam do pracy.Synek ma 4,5 miesiaca.Jest karmiony tylko piersia a od tygodnia dostaje przeciery owocowe i zupki ktore chetnie zjada ale w chwile potem z apetytem palaszuje moje mleko.Dzis po raz pierwszy sprobowalam dac mu mleko z butelki Avent-oczywiscie moje i nie wypil ani ml.Plakal glosno ,zloscil sie a ja plakalam razem z nim .Absolutnie nie wiem co mam robic jak przekonac go do butli i nie zwariowac???
  • Witam... w sobotę wracam na uczelie i mój synek jest "persiowy" zatem czeka mnie odciąganie pokarmu. Nie będzie mnie ok 7-8 godzin. Jak dużo powinnam odciągnąć pokarmu? Kiedy odciągać mleko ? (KIEDY ITP) Jak to zrobić mądrze aby mi się nie rozwalił plan dnia i aby moje piersi nie oszalały? Proszę o rady. SYNEK MA 3 MIESIĄCE.
  • Syn 8 maja kończy 6 m-cy, ja wracam do pracy od 1 maja. 1. Czy wprowadzać nowości w 5 m-cu, żeby już jadł jak mnie nie będzie? Czy lepiej poczekać i dopiero w 7 m-cu, jak będę w pracy zacząć rozszerzanie i dopajać mlekiem? 2.Już zaczęłam gromadzić pokarm. Odciągam jakby jedno dodatkowe karmienie (ok 130ml)? Czy tak dobrze, czy lepiej po każdym karmieniu uzbierać po 10-20 ml? Dzieckiem będzie zajmować się Babcia. Nie wiem czy lepiej rozszerzać dietę jak będę w domu, chciałabym sa...
  • PAni Moniko rady potrzebuję i wsparcia. Wracam do pracy za 4 tygodnie. Malutka bedzie wtedy miała 5 i poł miesiąca. Muszę wrocić, choć planowałam że będzie to trochę później. I mam problem z karmieniem. Moje dziecko nie toleruje butelki, nie napije się z kubeczka (nawet takiego specjalnego Medeli). Uczę ją jeść łyżeczką, nawet nieźle nam idzie ta nauka. Ale martwię się o to picie. MOja mama, która będzie się moją córką opiekować mówi, że jak mnie nie będzie to mała jej coś wypij...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się