Forum Kobieta Feminizm
ZMIEŃ
      wysokie obcasy

wysokie obcasy

(6 wyników)
    • Czytałybyście sprostowanie jakie musiały napisać Wysokie Obcasy (wczorajszy numer) odnośnie psychologa (nie -psycholożki :D ) ?
    • W jakimś artykule genderowym przeczytałam niedawno, że w Polsce rozwija się ostatnio feminizm, ale tylko taki na "wysokich obcasach". I coś w tym jest... Coraz częściej przekonuję się, że hasłem "równości szans" żongluje się jak pustym frazesem. Gazetki sobie wybierają z feminizmu tylko to co im pasuje: kobieta niezależna tak, ale lesbijka już niezbyt, a jeszcze z dzieckiem, to już w ogóle szok ("dwie mamy jasia" - pamiętacie?). Nie porusza się kwestii kobiecej historii, nie ma sł...
    • A wydaje mu sie, ze jest ofiara kobiet. Biedak chyba nie spotkal lekarza mezczyzny. Na tej samej zasadzie kobiety traktowane sa jak gorsi kierowcy od mezczyzn etc. Kto powiedzial, ze mezczyzni sa beneficjentami patriarchatu? On kosi wszystkich co poza ramke wystaja. kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,96856,6163495,Ja_tylko_nie_obcinam_paznokci_i_nie_karmilem_p iersia.html
    • W wyżej wspomnianym dodatku jest reklama, na której znajduje się duże zbliżenie maski samochodu z rozgniecionymi postaciami mężczyzn. takie słodkie skojarzenie z muchami. Już widzę te gromy ze strony pani Środy i spółki, gdyby to były sylwetki kobiet. Dlaczego teraz feministki nie krzyczą o równouprawnienie??? Przecież trzecia fala walczy o prawa wszystkich ludzi, bez względu na płec i status społeczny.
    • zastanawiam sie dlaczego w dodatku do gazety wyborczej w "Wysokich Obcasach" (gazecie raczej feministycznej) mozna znalezc najwieksza liczbe reklam gabinetow upiekszajacych,wyszczuplajacych i w ogole wszystko robiacych...? czasem na zdjecia ze smuklymi posladkami, idealnymi piersiami i powiekszonymi (ble) ustami, poswieconych jest 3,5 stron...hallo? a moze to ja czegos tu nie rozumiem? Panie, gdzie wasza polemika?
    • Kryptopatrialchalne "Wysokie Obcasy" wreszcie zostały zdemaskowane! Już prawie dwa lata temu pisaliśmy, że WO są w istocie pismem kryptopatriarchalnym, co udowodniły dołączając dio pisma próbkę płynu do zmywania naczyń. W ten sposób dały wówczas kobietom do zrozumienia, że ich miejsce jest w kuchni. Gdyby zaś naprawdę zależało im na równouprawnieniu, dołączałyby np. próbki robaków dla kobiet-wędkarek, lub blachowkrętów nowej generacji. Zwróciłem wówczas uwagę, że sama nazwa "Wy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się