Forum Kobieta Uroda i kosmetyki Uroda
ZMIEŃ
      wysokie obcasy

wysokie obcasy

(25 wyników)
    • ratunku!!mam ogromny problem gdy musze zalozyc buty na wysokim obcasie, a czasem trzeba i wypada.dziewczyny - moze poradzicie albo podpowiecie jak opanowac chodzenie na szpilkach lub slupkach? magda
    • witajcie, nie wiem czy to odpowiednie forum, ale spróbuje, może mi pomożecie. mam 175 cm wzrostu i marzę o butach na wysokim obcasie. znalazłam takie na 7,5 cm słupku. nie wiem czy nie przesadzę i nie będę wyglądać jak żyrafa :) co o tym myślicie? jakbym znalazła jakieś fajne, na niższym obcasie, to bez zastanowienia bym kupiła, ale problem w tym, że te niższe są brzydkie, takie jakieś babciowe :( pomóżcie proszę :))) pozdrawiam e.m.
    • Witam:-) mam problem, podobają mi się buty na wysokich obcasach, ale nie mogę w nich chodzić, bo okropnie mi się w nich męczą nogi. Już po niecałej godzinie w takic butkach nie mogę z bółu tej poduszki na spodzie stopy - poniżej palców;-((( Jak Wy to robicie, że potraficie cały dzień biegać wręcz w takich butkach i niec Was nie boli? Macie jakieś rady? Tak bardzo mi się podobają sandałki i klapeczki na wysokich obcasach... Dodam, że w pracy jestem prawie cały czas na nogach, dlatego ...
    • Jeszcze kilka lat temu bym o tym w ogóle nie pomyślała, a teraz przeżywam koszmar. Bardzo lubiłam nosić wysokie obcasy. Jestem dość niska (150cm) więc nosiłam je cały czas. Zaczęłam w 7 klasie podstawówki, najpierw były to niewielkie kliny. Potem polubiłam słupki. W liceum nosiłam prawie wyłącznie 10-centymetrowe szpilki. Gdy zaczynałam studia moje stopy zaczęły mnie niepokoić. Boso chodziłam odruchowo na palcach, niższe obcasy były bardzo niewygodne. Coraz częściej bolało mnie po...
    • Wyważony, ciekawy artykuł z Wysokich Obcasów, polecam zwłaszcza fanatykom kosmetyków eko. www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,9400191,Jestesmy_chemiczni.html
    • Mam pracę, która wymaga ode mnie atrakcyjnego wyglądu, co oczywiście nie jest jednoznaczne z wysokimi obcasami, ale obcasy pomagają. Niestety po dwóch dniach na wysokich obcasach bolą mnie ścięgna w kostkach i jedno (konkretne, zawsze to samo) w stopie. Gdy natomiast chodzę na średnich obcasach zaczynają mnie boleć po trzech dniach. Tak czy inaczej bolą. Staram się chodzić na zmianę - wyższe i niższe, czasem plaskie, po pracy nie noszę obcasów w ogóle. Chcialam Was zapytać, czy ...
    • Ha! Wydrukowli moj post w artykule o szczepiokach przeciw grypie:) Moze powinnysmy (wiem, ze inne dziewczyny tez drukowano m.in w Polityce). Moze powinnysmy upomniec sie o prawa autorskie;) anka
    • Witam, czy możecie mi poradzić w następujacej kwestii: znalazłam super szpilki sandały w internetowym sklepie i chce je zamówić, problem jest taki, że czasami mam rozmiar 38 a czasami 39, zależy to od danego producenta, nie wiem jaki rozmiar mam teraz zamówić a nie chciałabym tracić czau na ewentualne odsłanie butów; to są szpilki sandały na 11,5 cm obcasie a słyszałam, że jeśli chodzi o takie wysokie obcasy to generalnie wypadają mniejsze, tzn. że raczej będzie pasował rozmiar wi...
    • Słuchajcie, kupiłam sobie ładne buty, jak przymierzałam to mi się wydawały ok ale jak w domu pochodziłam to mają za wysokie obcasy. Wiem że będą raczej do siedzenia lub przesiadania się z samochodu do samochodu bo będa potwornie bolec stopy :( Czy jest na to jakaś rada?? Wiem że są takie wkładki żelowe Sholla pod palce, czy one w ogóle działaja czy to pic?
    • Miałam takie kilka lat temu - lekko lakierowana skóra, z klamerką z przodu. Nawet teraz byłyby modne. Były super wygodne, chociaz na dość wysokim obcasie. Niestety, poniewaz nosiłam je prawie non stop (zamiast mieć tylko na wyjścia), wyrzuciłam je. I teraz mam problem, bo nie pamiętam jakiej były firmy. Wydaje mi się,że włoskiej. Muszę kupić sobie wygodne buty na obcasie (szpilki wykluczone) i nie wiem na jaką firmę się zdecydować. Jest obecnie na forum wątek o butach Ryłko, wiec ...
    • Bardzo lubię chodzić na wysokich obcasach. Noszę 10 -12 szpilki. Ubóstwiam wąskie noski. Słyszam ostatnio że jest to niezdrowe dla stóp. Czy to prawda?
    • Dziewczyny, ktora czytala najnowsza ksiazke dr Noszczyk pt.: „Cena urody”. Mowila mi o niej kumpela, ze naprawde super! Cala prawda o kosmetykach i chwytach reklamowych, a do tego dokladnie opisane, co dziala, a co nie. Kto czytal? Warto kupic?
    • Witajcie, szukam b. eleganckich, czarnych, kobiecych butów, najchętniej Ryłko. Już takich na wiosnę/ lato - w pracy noszę podobne cały rok. Myślałam o wysokim obcasie, i takim paseczku na kostkę. Macie jakieś pomysły??
    • Artykuł z netu: "9 RAD PRZECIW MODZIE Lekarze przestrzegają: wysokie obcasy są niebezpieczne dla stopy i kręgosłupa. Aktorka amerykańskiej telewizji złamała niebezpiecznie nogę, schodząc z chodnika. Miesiąc leczenia. Dwie gwiazdki muzyki dance, w czasie swojego koncertu, doznały ciężkich uszkodzeń nóg, potykając się na scenie. Dziennikarka modnego pisma kobiecego poślizgnęła się w drewnianych sandałach na koturnie i złamała trzy kości śródstopia. Bilans – 7 tygodni kliniki. Ws...
    • Witam! chciałabym spytać co polecicie na parzące stopy??Niewiem czy to od butów na wysokim obcasie ale ostatnio bardzo zaczęły parzyć mnie stopy i niewiem co mam z ty zrobić??Proszę o pomoc
    • No właśnie, poszukuję podobnych do tych: www.zappos.com/n/p/dp/537515/c/3.html muszą być: -bardzo długie (przed kolano, ew. obejmować całą łydkę) -sznurowane -na płaskiej podeszwie (jak najsubtelniejszej, traktory i słoniny wykluczone) -do kupienia w Warszawie ew. w Gdyni ew. na jakiejś stronie internetowej -nie rujnujące finansowo. 600 zł to bardzo dużo, dla mnie. mogłyby być: -brązowe, w ostateczności czarne, nie lakierowane idealnie byłoby gdyby były -zamszowe. Ufff......
    • Bardzo was prosze o pomoc, mieszkam za granica i nie mam rozeznania - podobno w Polsce mozna nabyc czysty kolagen, z tym, ze rozprowadzaja go rozne firmy. Ktora jest najlepsza?
    • Ten, zdawałoby się, frywolny tutuł dotyczy pędzelków do makijażu. Mam na mysli te do pomadek, brwi, korektorów, pudru - wszelkiej maści. Jak o nie dbacie? Albo na przykład o ten od korektora YSL? Taki tłusty musi być siedliskiem zarazków. Pani w perfumerii zaleciła gorącą wode. Pudło. Pozdrawiam
    • jest taka granatowa seria, używałyście z niej czegoś? coś warto kupić? pozdrawiam
    • No właśnie...mam rozmiar 36 stopy, takiż sam ogólnie ale niestety dość masywne łydki i kostki...żadne kozaki nie wchodzą w grę bo po prostu nie dopinam ich w łydce...jakie zatem mam nosić buty zimą, jestem straszny zmarzluch...co rok mam ten sam problem. W tym roku jest dużo krótkich bodków ale mam wrażenie, że wyglądam w nich jak kaczka. Dodam, że chodzę tylko na wysokich obcasach...poradzcie jakie buty kupic??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się