zaburzenia

(29 wyników)
  • Ostatnia miesiaczkie mialam 10 grudnia wiec kolejna powinna przyjsc ok 7 stycznia.Dwa miesiace wczesniej odstawilam anty po odstawieniu nastepny okres dostalam po 5 tyg bo wiem ze tak sie zdarza ale kolejnego nie ma do tej pory.Wspolzylismy z mezem ale jak wyliczam sobie wszystko w kalendarzu plodnym to wychodzi mi ze zaplodnienie powinno byc ok 24-26 grudnia a wtedy nie wspolzylismy z tego co pamietam bylo to pare dni przed spodziewana miesiaczka,co to moze byc,czy to jakies za...
  • mam 24 lata, jedno dziecko i poważne zaburzenia miesiączkowe. nigdy nie miesiączkowałam regularnie, ale od lutego jest jeszcze gorzej. powinnam dostac 4 lutego, nie dostałam, odczekałam tydzień i zrobiłam test, wyszedł negatywny odczekałam jeszcze tydzień i zarejestrowałam sie do ginekologa, przyjoł mnie na początku marca, zrobił USG, w ciązy nie byłam, stwierdził ze cos hamuje mi tą miesiączkę i zapisał leki na wywołanie, po 7 dniach dostałam czyli tak jak gin stwierdził, czyli 8 marca, nast...
  • Bardzo prosze o wasze sprawdzone sposoby (naturalne)typu homeopatia,zioła na zaburzenia miesiączkowe.Będe bardzo wdzieczna
  • Zaczęłam zażywać tabletki antykoncepcyjne kilkanaście lat temu. Trzy lata temu pod koniec opakowania zaczęłam plamić. Lekarz zmienił mi tabletki. Nic nie pomogło. Po roku odstawiłam tabletki. Nie zażywałam rok. Niestety dostawałam bóli w trakcie owulacji, uderzeń ciepła, trzęsły mi się ręce, miałam bardzo obfite miesiączki i okropny trądzik. Zmieniłam lekarza. Ten zrobił mi poziom prolaktyny, USG dopochwowe i stwierdził, że są to zaburzenia drugiej fazy cyklu. Przepisał mi Duphaston. Za...
  • dziewczyny, proszę was o pomoc.. nie mam się do kogo zwrócić ze swoim problemem, a mój ginekolog jest na urlopie i na wizytę muszę jeszcze trochę zaczekać... moje cykle są zazwyczaj regularne, 28dniowe, miesiączki mocne i dosyć bolesne. Inaczej tym razem- od ok 18 dnia bolały mnie piersi i niespodziewanie 22 dnia zaczęło się plamienie- mniejsze niż normalny okres (2-3 tampony dziennie wystarczyły), z domieszką krwi. trwało to 5 dni i tylko 1 przypominał prawdziwy okres, z samą krwią. Bó...
  • Witam ostatnio zauważyłam że z moim okresem jest coś nie tak : 11.11, kolejny 25.11. , dzisiaj znowu...Zaczynam się martwić. Inne objawy to senność , osłabienie, zawroty głowy , gorsza koncentracja , bóle głowy. Wyniki krwi dobre.
  • z badan mi wyszlo, ze mam nadmiar hormonow "meskich" - testosteronu i andostendrionu. powoduje to duze problemu z cera: lojotok i bolesne krosty, problemy z nadmiernym owlosieniem, nadmierny poped seksualny. przeszlam roczna kuracje, gdzie bralam spironol i mercilon - w czasie kuracji wszystkie zaburzenia przeszly, czulam sie cudownie. po zakonczeniu kuracji w ciagu 3 mcy powrocily w niezmienionej formie. lekarz powiedzial mi, ze tego nie da sie wyleczyc. ze bedzie poprawa tylko p...
  • Witam! Od 4 lat nie mam miesiączki, mam 29 lat. Mam córeczkę 3,5 letnią i po porodzie zatrzymała mi sie miesiączka. Pojawiły się objawy menopauzalne tzn. uderzenia gorąca, rozdrażnienie etc. Wyniki hormonów: FSH 5,33 mIU/mL LH 1,66 mIU/mL PRL 98,05 mIU/mL po 1 godz. 1646, po 2 godz. 1087 mIU/mL Estradiol 24,36 pg/ml TSH 0,332 mIU/mL norma (0,27-4,2) Dodatkowo od kilku lat , a własciwie od kilkunastu lecze się na nerwicę (kilkuletnia psychoterapia, która wyciągneła mnie ze st...
  • Witam, mam problem. nie wiem co sie ze mna dzieje. Dostałam okres 19.09 no i niby wszystko byłoby ok ale od dzis ponownie zaczynam mieć plamienia (jakbym znów miała mieć okres) poza tym zawsze przed okresem odczuwałam bolesność piersi, które przechodziły zaraz po okresie jednak tym razem bolą dalej. Robiłam sobie test ciążowy który wyszedł negatywnie. Nie wiem co o tym mysleć. Do lekarza wybieram się ale dopiero we wtorek. Poradźcie cos!
  • Mam pytanie, w przedostatnim cyklu miałam torbiel, okres był wywoływany luteiną po 60 dniach , następny cykl był naturalny, trochę przedłużony, trwał 39 dni, okres był niezbyt obfity, co w moim przypadku nie jest normalne.Czy w tym (trzecim) cyklu mogę zacząć starać się o ciążę czy jeszcze za wcześnie ?? poradźcie, proszę
  • rok temu miałam wysoką prolaktynę - do endokrynologa poszłam gdyż w dwa lata przytyłam 20kg (z 67 do 87kg/ 175cm/ 38lat) dostałam 2 tabletki dostinexu (1/2 raz na tydzień) w dwa miesiące schudłam ok. 10 kg, miesiączka wróciła do normy, ale endokrynolog niechce mi dac więcej tych tabletek... a teraz: - znów ważę blisko 90kg (3 razy w tygodniu chodzę na aerobic - moja instruktorka nie może się nadziwić mojej tuszy ;-) - miesiączka jest regularna, ale trwa max. 2 dni (oszczędzam na ...
  • Witam! Moja dziewczyna miala kiedys problemy ze wzrokiem z powodu nadmiernej krzepliwosci krwi, trafila nawet do szpitala z przejsciowa utrata wzroku. Od 7 czy 8 lat nic zlego jej sie nie dzieje, ale podobno nie mozna z powodu tej krzepliwosci stosowac antyknocepcyjnych srodkow hormonalnych. Nie moze rowniez stosowac spiralki, bo nie rodzila, a na dokladke ma tylozgiecie macicy. Uzywamy wiec z koniecznosci prezerwatyw i patenteksu, ale po pierwsze odbiera to seksowi spontanicznosc...
  • Hej! Mam ostatno pewnien problem (moze to tylko przejsciowe)ale wole napisac...tzn.od pewnego czasu miesiaczkuje(juz 3 cykl) co ok.36 dni ...zawsze mialam regularne okresy tzn.co 28...a teraz tak pozno....Na przyklad teraz okres powinnam dostac 01 marca a dzisiaj juz 09 i nic.....nie wiem co moze byc tego przyczyna...???moze stres-ostatni b.czesto mi towarzyszy... Chcialabym zaznaczyc ze w ciazy nie jestem i ze mam 21 lat....Mam jeszcze pytanie czy jesli miesiaczka jakims cudem s...
  • mam problem,obijam sie ciagle o stol tapczan itp.itd.mam pelno siniakow,maz mowi ze wogole nie patrze gdzie ide i gapa ze mnie a ja staram sie by dzis nigdzie sie nie uderzyc nie potknac czy cos w tym rodzaju.Zaczelo sie to gdy zaszlam w ciaze a moze to zadna choroba moze skupiam sie tylko na dziecku a nie na sobie.moze ktos umie mi pomoc to bardzo prosze. pozdrawiam
  • luteina(7)

czy luteine mozna samemu kupic w aptece...przy zaburzeniach miesiaczki? wyczytalam z eona tez dobrze dziala na wzrok czy to ta sama luteina?jestem w us ai na razie nie mam mozliwoscie wizyty u lekarza...:(a znalazlam ja w cvs pharmacy.
  • Pomiedzy 17 a 21 dniem cyklu pojawilo sie u mnie plamienie. Jednoczesnie meczylo dziwne uczucie podobne do mdlosci. Wystapily tez bolesci w dole brzucha. Zaznaczam, ze w ciazy nie jestem. Srodki antykoncepcyjne odstawione zostaly 6 miesiecy temu. Cytologia jest w porzadku. Prosze o wskazowke: czy powinnam zbadac poziom hormonow a moze potrzebne sa inne badania.
  • chcialabym sie dowiedziec o konsekwencje zwiazane z zatrzymaniem miesiaczki..? choruje na zaburzenia odzywiania, co wiaze sie z jej zanikiem.
  • kochane, Czy któraś z Was leczyła się w tym temacie?? jeśli tak to napiszcie prosze jakimi meyodami. czy hormonalnie. Jeśli tak to czy przy takiej kuracji się tyje? Jak to wygląda. Dodam że mam rzadko. Nigdy nie miałam nadwagi. Boję się tego troszkę. Dlatego pytam. Pomóżcie!!
  • Mój problem wygląda następująco: otóż mam zaburzenia hormonalne- w wieku 16 lat dostałam pierwszą miesiączkę, następnej przez ponad 0,5 roku nie mialam. Byłam u gina i przepisał mi tabl hormonalne. Za jakiś czas gdy już miałam normalny okres znowu problem-okres zbyt obfity, i znów do gina po tabl horm. Był spokój przez parę miesięcy a tu nagle okres co niecałe 3 tyg i znowu wizyta i znowu tabl. To nie koniec- po niecałym roku miałam okres przez 2 tyg(!) i co było moim następnym krokiem ...
  • Mówi się dużo o tym, że wraz z wiekiem matki wzrasta ryzyko różnych chorób u dziecka, np. zespołu Downa. A co z wiekiem ojca? Gdzieś czytałam, że czym starszy ojciec tym większa podatność dziecka na schizofrenię.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się