Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      zaburzenia

zaburzenia

(5 wyników)
    • ewentualnie czy daja podobne objawy do tarczycy?
    • jesli np nie bylo by lekow to czy organizm po pewnym czasie by sie zaadaptowal do nad lub niedoczynnosci?
    • Prawdopodobnie mam Hashimoto, to potwierdzi lekarz za kilka dni. Nie mam właściwie żadnych objawów "tarczycowych" a może poprostu ich nie znam. Jedynie przeciwciała anty-TPO ponad normę (57)i LH lekko ponad, pozostałe hormony oki. Zastanawiam sie czy przy Hashimoto występują tez inne nieprawidłowości np. wysoki cholesterol, ciśnienie, nerowowśc itp Czy powinnam tez to zbadać. Ja robiłam badania ze względu na długie cykle Pozdrawiam
    • witam jestem tutaj nowa dowiedziałam się ze mam problem z tarczycą i nijak nie moge zrozumieć wyników które są w normie tylko przeciw ciała odbiegaj od normy czy moge liczyć na pomoc w wytłumaczeniu tych wyników 05/08 FT4 (9-20 pmol/l) moje to 10,67 FT3 (1,45-3,48 pg/ml)moje 2,35 TSH III (0,490-4,670 ulU/ moje 1,035 TPO (MS) (35) moje 105 TG (40) moje 515 27.06.08 zrobiłam ponowne TSHIII (0,4-4,0 mlU/L) moje 1,5 FT4 (0,8-1,9 ng/dl 1,44 bardzo będę wdzięczna z objaśn...
    • Cieszy mnie to forum i buduje.Zaglądam od dawna.Ponieważ (możliwe,że przeoczyłam),nie wspominano o związku miażdzycy z hashi, a bardzo interesuje mnie taki temat, proszę o parę słów; czy ktoś z Was słyszał o takiej zależności? lub tp. O sobie krótko:4O wiosna,hashi od 3 lat (rok po urodzeniu dziecka),obecnie eutyroza , dodatkowo astma,nadciśnienie tętnicze (ostatni nabytek)ot, schemat.Zdarzył mi się też kilka miesiecy temu niedokrwienny udar mózgu, z którego - w miarę- się wygramo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się