zaburzenia

(7 wyników)
  • Dzięki temu forum po raz 1 usłyszałam w ogóle o czymś takim jak"integracja sensoryczna". Poczytałam troche o tym i sie przeraziłam, moj syn (skonczone 3 lata) mówi bardzo mało nawet nie składa 2 słow. W artykule o zaburzeniach sensorycznych czytałam o objawach tego schorzenia- i dokładnie tak jakby autor opisał zachowanie mojego dziecka. Mały ma .częsty odruch wymiotny -do 2 r.ż nie gryzł. . jest nieporadny ruchowo( np nie potrafi podskoczyć zginając 2 nóżki podskakuje na prostyc...
  • Witam.Poszukuję rodziców którzy borykają sie z podobnym problemem co ja.Moje dziecko ma 2,5 roku i mówi tyklo ok.15 wyrazów.Gdy dziecko miało 4 miesiące,neurolog wystawił diagnozę ZOKN lekkiego stopnia.Dziecko miało słabe napięcie mięśniowe,musiałam się nauczyć ćwiczeń dr.Vojty.Po miesiącu ćwiczeń widać było poprawę ładnie unosił główkę i podpierał się na rączkach.Więc myślałam że juz jest wszystko ok.W 6 miesiącu już siedział a w 11 miesiącu już sam chodził.Moja czujność została ...
  • Witam, zakładam nowy temat i nawet nie wiem, gdzie powinnam go zalożyć. Trafilam na to Forum z dzieci.org, tam dużo jest tematów ale tam pisuja mamy dzieci naprawde mocno zaburzonych i dla takich jak mój Damianek nie ma miejsca za bardzo. Sama nie wiem, czy ja jestem przerwazliwiona czy syn "osuwa' się w jakieś zaburzenie. Oczywiście wiem, ze tu nikt mi dziecka nie zdiagnozuje, jednak chce napisać o moich watpliwościach. Damianek ma 4 latka i 2 miesiące. Ciąża na podtrzymaniu, krwotoki...
  • Możecie kogoś polecić z Warszawki? Bombel trochę gada, ale słabo. Potrzebuję pomocy jakiejś fachowej. Osoby, która wie co robi, pokieruje, a nie tylko kasuje pieniądze do portfela. Bardzo proszę o pomoc!
  • Dziewczyny, Czy któraś mogłaby mnie oświecić co to jest alalia? cechy alaliczne? Będę wdzięczna, Ania
  • Witam, chciałabym dowiedzieć się jakiego typu ćwiczenia terapeuci SI wykonują z waszymi pociechami, bo sama chciałabym swoje nieco "przećwiczyć", w myśl zasady, że jest to rehabilitacja zabawą i bardzo lubianymi przez dzieci ćwiczeniami i że zaszkodzić nią się nie da (jedyna terapia, o której można to powiedzieć). Bardzo zatem proszę o opisy ćwiczeń, bo chciałabym stworzyć coś na kształt bazy. Dziękuję z góry. Dominika, mama Kuby i Błażejka i "Kinder Niespodzianki"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się