zaburzenia

(10 wyników)
  • DOLNOŚLĄSKIE CENTRUM PSYCHOTERAPII zaprasza osoby z zaburzeniami jedzenia na terapię grupową zaburzeń odżywiania. Wśród zaburzeń odżywiania się wymienia się m.in.: jadłowstręt psychiczny ([b]anoreksję[/b]), żarłoczność psychiczną ([b]bulimię[/b]), czy [b]kompulsywne objadanie się[/b]. Problemy emocjonalne osób z zaburzeniami odżywiania dotyczą zazwyczaj trudności w zakresie separacji/ indywiduacji od rodziców, ustalania granic, budowania autonomii, deficytów emocjonalnych, braku samoakcepta...
  • Czekam na przyjecie mnie na oddzial w Lublinie -na terapie jestem chora na bulimie ,ktora trwa dość dlugo -prosze napiszcie jak tam jest ,czy mi pomogą w tak cieżkiej bulimi ,z która nie daje sobie sama rady.Dziekuje
  • Jaki procent dziewczyn w wieku 11-19 lat choruję na anoreksję, bulimię oraz anoreksję bulimiczną: Anoreksja - 90% dziewczyn Bulimia - 97% dziewczyn Anoreksja bulimiczna - 40% dziewczyn
  • Dziewczyny przez długi czas już się lecze na BULIMIE-2 lata,ale choruje dłużej. Biore lek Seronil , mam chłopaka który mnie wspiera. Staram się postępowa tak jak radzi mi psycholog-chodze nawet prywatnie(na początku chodziłam do innych na NFZ i mi nie pomogli więc stwierdziłam ze moze trzeba prywatnie ) i płace dużo pieniędzy. Ale powiem wam że nie ma żadnej poprawy , a nawet są okresy-dni kiedy jest o wiele gorzej.Cały czas mam nadzieje, ale zaczynam się juz zastanawia czy moge j...
  • dojrzewaniu osobowsc, i po co tyle huku wokol tego?
  • Chciałabym się dowiedzieć czy to co mam kwalifikuje się jako bulimia. Jeśli nie, to co? Mam 26 lat. Kiedyś nie miałam problemów z nadwagą, byłam chuda, za chuda, bo z niedowagą. Wstydziłam się swoich chudych nóżek i rączek. I mimo że lubiłam jeść - nigdy nie tyłam. Jakieś 2-3 lata temu zaczęły się problemy. Przytyłam dużo, bo aż do 90 kg (mam 170 cm wzrostu). Początkowo mi to nie przeszkadzało, może dlatego że nie wchodziłam na wagę. Zaczęło przeszkadzać gdy np. spotykałam star...
  • jestem na tym forum pierwszy raz bo moze tu uzyskam kilka informacji, wydaje mi sie ze mam bulimie. mam napady strasznego glodu ale tylko wieczorami...ze mozglabym zjesc wszystko co mam w lodowce ale potem raczej nie wymiotuje... i to mnie zastanawia bo przeciez bulimnia polega chyba na objadaniu sie iwymiotowaniu.. wiec nie wiem czy to jest bulimia czy nie..ponadto chcialbym uzyskac informacji czy bulimia moze wplywac na prace serca???bardzo prosze odpiszcie....
  • Moja bliska koleżanka ma chyba problem. Nie jestem fachowcem i zdaje sobie sprawe ze nie znam sie na zaburzeniach odzywiania. Ona studiuje na kierunku związanym z żywnieniem wiec powinna wiedziec co jest dla niej odpowiednie. Ona NIGDY nie byla otyła, nie miala nawet niewielkiej nadwagi!! Odchudza sie od jakiegos roku. Od ok. 4 miesiecy cwiczy kilka razy w tygodniu bardzo intensywnie w studium ruchu. Nie zjada śniadan ani kolacji; obiad tez nie jest "typowym" obiadem, tzn. zjada niewielka pr...
  • Czy ktoś z was wie, czy w Krakowie jest możliwość uczestnictwa w terapii grupowej tylko dla osób z zaburzeniami odżywiania ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się