Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      zaburzenia

zaburzenia

(5 wyników)
    • Staw skroniowo-żuchwowy wpływa na zdrowie ogólne jak żaden inny staw. Za kłykciem (szczytem dolnej szczęki) znajduje się kilka struktur, które wpływają na zdrowie samego stawu. Jedno z tylnych więzadeł, które działają jak gumowa taśma ciągnąca krążek do tyłu podczas zamykania szczęki. Jak wszystkie stawy, staw SŻ zawiera dużą ilość nerwów i naczyń krwionośnych, które na poziomie podświadomości przekazują informacje o pozycji i stanie stawu. Kiedy szczęka jest zamknięta, krążek, kt...
    • nie pisze o aurze,lecz o stałym widzeniu metow,roznych paprochow..plywających w polu widzenia,lekarze twierdza z jest to wynikiem niskiego cisnienia i stalego zwezenia naczyn mozgowych.Czy ma ktos takie objawy,bo jest to scisle zwiazane z M.
    • autyzm(8)

Migrenowe bóle głowy i zaburzenia ze spektrum autyzmu - jest jakiś związek? Pozdrawiam meg22
    • Dzien dobry, jakis czas temu pisalam o objawach zaburzen widzenia (zygzaki, zaslony, przemijajace, zamglone widzenie) a takze przemijajace chwilowe zawroty glowy. Neurolog sugerowal zaburzenia naczyniowe, ale dla pewnosci wyslal mnie na MR i sprawdzenie tetnic szyjnych (nie pamietam jak to sie nazywalo). Badanie trwalo tylko 20 minut (podobno trwa zwykle wiecej) i wyszlo prawie ok.: stwierdzono w obrebie jądra soczewkowatego kilka bardzo drobnych punktowych jamek poudarowych. Dla...
    • Nie wiem jak to określić. Nawet nie pamiętam czy już o to pytałam. Zdarzyło mi się coś dziwnego. To było dość dawno. Któregoś dnia ( właściwie w nocy, było ok. dwunastej) miałam chyba zaburzenia świadomości. Nie zemdlałam. Nie wiem niestety co się ze mną działo przez parę godzin. W nocy obudziłam się już z migreną. To było przerażające. Pokłóciłam się jeszcze z rodziną. Ktoś z Was przeżył kiedyś co takiego? Pozdrawiam meg22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się