Forum Dom Wspólnoty mieszkaniowe
ZMIEŃ
      zalety

zalety

(4 wyniki)
    • Proszę o pomoc w usystematyzowaniu wad i zalet Zarządu, tak aby to było przejrzyste dla takiego laika jak ja i inni Członkowie Wspólnoty! U nas jest Zarządca ale zachowuje się tak jakby był wszystkim! Nie mamy wpływu. Co robić - powołać zarządcę przymusowego, bo tak czytam w ustawie że mozna, tylko czy to się opłaca Wspólnocie? Pomóżcie, gdyż jesteśmy początkującą wspólnotą i trochę nas wypuszczono " w maliny" z tym, że nie mamy Zarządu a obecny Zarządca śmieje się w głos!
    • Witam! Kupilem mieszkanie i wiem, ze od jakiegos czasu przynaleznosc do spoldzielni mieszkaniowej nie jest obowiazkowa. W zwiazku z tym mam pytanie: jakie sa zalety i wady bycia czlonkiem spoldzielni? W SM Czuby wpisowe wynosza 300 zl - czy warto? Moze ktos ma juz doswiadczenie. Czy sa skutki niegatywne ze strony spoldzielni? Pozdr, JD
    • Chciałabym sprowokować do dyskusji na temat korzyści i strat wynikających z przekształcenia własnościowego spółdzielczego prawa do lokalu na odębną własność lokalu mieszkalnego, w sytuacji gdy dalej nieruchomość pozostaje pod zarządem społdzielni, a wyodrębnione lokale to przypadki jednostkowe. Zachęcam do wyrażania swojej opinii zarówno tych, którzy jedli zęby na teoretycznch analizach, jak i tych którzy praktycznie znaleźli się w opisywanej sytuacji.
    • Nosimy się z zamiarem likwidacji odrębnego rachunku bankowego dla funduszu remontowego (by ograniczyć koszty bankowe). Jakie są wady i zalety tego rozwiązania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się