Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      zapalenie krtani

zapalenie krtani

(18 wyników)
    • leczę u dziecka zapalenie krtani pod kontrolą homeopaty Apisem, calcium i witaminą C. Już trzecią noc ma ataki duszenia, szczekania, nie mam nerwów na to. Czy ktoś leczył zapalenie krtani homeopatycznie? Trzeba się uzbroić w cierpliwość czy jechać na dyżur, gdzie na pewno mnie wyślą do szpitala zaaplikują antybiotyk i będzie po sprawie?
    • synek rok i 3 m-ce najprawdopodobniej nabawił się zapalenia krtani. Wczoraj wieczorem było prawie godzinne wycie - dopiero potem zaczął kaszleć charakterystycznie krtaniowo - szczekająco. podałam 10 mg encortonu i czopek p/bólowy i po pół godzinie zasnął, niestety nie zjadł wieczorem kaszki, noc spokojna do rana. Rano zjadł kaszkę i do godziny 10 tej ok, potem znów marudzenie, podałam 5 mg encortonu, po pół godzinie się uspokoił, zjadł kaszkę i poszedł spać, obudził się przed chw...
    • Witam mam pytanie jakie leki homeopatyczne stosowac przy zapaleniu krtani u dziecka?
    • Witajcie, mój Syn zaczął mi kaszleć bardzo brzydko, bardzo szczekająco, czuję w kościach, że to "nasze ulubione" zapalenie krtani się zaczyna. Nie ma gorączki, ma katar, pociąga nosem, ale wydmuchuje bardzo mało i nie przynosi mu to ulgi bo i tak przy każdym oddechu słychać, że w tym nosie coś "furkocze". Na kaszel dałam od razu apis 30 CH, z wody, po łyżeczce po każdym ataku kaszlu, zmienił się po kilku łyżeczkach w taki bardziej suchy. Już nie słychać tego "szczekania", ale jeszcze si...
    • Witam! Mój 1,5 roczny synek według zaleceń alergologa dostał wczoraj Thymuline 9CH. Już pod wieczór widziałam, że ma zapchany nos i cieżko oddycha. Czy to mogła być reakcja na lek? Ok. 11:00 zaczął "szczekająco kaszleć". W swoim krótkim życiu miał już kilka razy zapalenie krtani i wtedy pomagała mu spongia tosta 30CH(tak zaleciła alegolog). I tym razem mu podałam (3 kulki rozpuszczone w wodzie). Niestety znowu kaszle. Czy mogę mu podać jeszcze jedna dawkę? A może coś jeszcze? Ma...
    • witajcie, mam zapalenie krtani i niestety, moja pani doktor nie może mnie przyjąć więc proszę was o pomoc. Objawy- zaczerwienione gardło, chrypa, momentami brak głosu, poza tym ledwo mówię, boli, chce mi się pić, nie mogę jeść. Szukałam w wyszukiwarce ale sa tylko wątki o dzieciach :) czy to jest choroba wirusowa i można ją leczyć np Engystolem? Czy raczej Mercurius solubilis? Co jeszcze pomoże?
    • Tak jak w temacie Moje dziecko notorycznie choruje. Zawsze na to samo - zapalenie krtani, lekkie, cięższe - ale generalnie nie choruje na nic innego. Czy z tego można wogóle skutecznie się wyleczyć? Tak okiem fachowca? Podobno sie z tego wyrasta - ale to mnie jakoś nie pociesza w perspektywie najbliższych kilku lat?
    • Witam, Chciałam zapytać Was czy mogę podać Aconitum (w sprzedaży Aconitum Napellus) dziecku w razie ataku kaszlu krtaniowego z dusznościami? W książce którą aktualnie czytam jest napisane że można podac to jeżeli duszności wystąpia przed północą a jesli to nie pomaga do godziny to wtedy podać Spongię. U mojego młodszego dziecka epizody dławca krtaniowego (tak to jest określone w tej książce) występują m/w 3 razy w ciągu sezonu jesienno/zimowego (czyli sezonu grzewczego). W sy...
    • Zgodnie z Waszymi wskazówkami najpierw uruchomiłam wyszukiwarkę i oto co znalazłam: """Aga, podaj synkowi lek: Calcarea carbonica 30CH, 1 x dziennie, przez 2-3 miesiecy. A gdy nastapi kaszel podaj mu lek: Bryonia 30CH, 3 x dziennie az ustapi. Jesli Bryonia 30CH nie ulzy to sprobuj Ipecac 30CH, lub zglos sie tutaj lub na e-maila. Nie ubieraj synka za cieplo zeby sie nie pocil (jest to bardzo wazne podczas leczenia) Wieksze kulki brac po dwie, jesli maczek to po 7-10, a krople p...
    • młoda ma gorączkę (to akurat rozwiało moje wątpliwości o braku obrony ze strony org bo wcześnij miewała tylko do 37,3) kaszel jak karabin maszynowy, mokry głęboki i duszący, jest zdecydowanie osłabiona, tuląca. nie poci się gorączka się wacha raz wyżej az niżej, narazie nie zbijam... ktoś coś doradzi???
    • Witam, od soboty męczę się z gardłem, napierw nie mogłam przełknąć śliny, po trzech dnia przeszło w przeziebienie z katarem, ale dziś już mi całkiem "siadło" gardło, mam kłopot z głosem, jest tam totalna susza i boli , jaki lek homeopatyczny i polecicie? Homeovox czy może jest coś skuteczniejszego? Wiem że jest dobry na S...nie pamietam nazwy, ale jest z jodem, a ja jodu nie mogę.
    • Na zapalenie krtani dla 5-cioletniego dziecka polecono mi w aptece Droserę 5 CH raz dziennie 3 kulki. Czy to nie za mało? W sensie nie za rzadko? I czy potencja jest odpowiednia? Córka ma wręcz zaniki głosu i zaczyna pokasływać. Jagoda
    • Witam, proszę o poradę bo już nie mam siły chodzić po lekarzach :( Miesiąc temu syn wrócił z przedszkola z zielonym katarem, do którego dołączył kaszel. Katar szybko wyleczyłam (sól fizjol+ olejek herbaciany-polecam!), ale pozostał kaszel szczekający, mokry. Gorączkował przez tydzień. Dalej kaszel przeszedł w suchy. Oskrzela i płuca czyste. Gardło tylko zaczerwienione. Homeopatka klasyczna przepisała -Causticum C200. Niestety poprawy nie było, a wręcz się pogorszyło. Kaszel się nasilił...
    • po przebytej ostatnio chorobie zapaleniu krtani,do tej pory synek oddycha buzią,przez co ciągle się budzi...dane kulki nie pomogły,dostał sterydy,zastanawiam się jednak czy nie podać mu tych kulek...to może mu przejdzie
    • Pediatra zdiagnozował u córci (4 lata) wirusowe zapalenie krtani. Przebieg choroby jest dosyć dziwny - w dzień mała jest w dość dobrej formie, bez gorączki, sporadycznie pokasłuje (mokry krtaniowy kaszel, nie napadowy, raczaj coś jakby chrząkanio-kasłanie - zwykle 1-2 kaszlnięcia na raz), od 17.00 zaczyna rosnąc gorączka, dosyć szybko, do ok. 39,6 stopni, mała czuje się wyraźnie gorzej, podsypia, oddech staje się bardziej chrapliwy i cięższy, przy rozbudzaniu słychać wyraźne rzęże...
    • Córa ma zapalenie krtani. Koszmar, non stop kaszel. Dostałyśmy skierowanie do szpitala, ale robie co mogę żeby tam nie iść.Dostałam wszystkie durnowate leki (Eurespal,Diphergan) Godzinę temu wróciliśmy z pogotowia. Dostała hydrocortizon domięśniowo(niestety,) ale zaczynała się dusić. Teraz śpi. Kulki mała już brała( z różnym skutkiem) ale chciałabym jej pomóc. We wcześniejszych wątkach czytałam że pomóc może Spongia 30 z wody. Nie wiem czemu z wody bo do tej pory nie dawałam jej w ...
    • Witam! Mój syn (4,5 roku) ciągle mi choruje na zapalenie krtani. W zasadzie co miesiąc mu się to powtarza i nie przechodzi bez antybiotyku. Na kaszel pomaga mu jedynie Sinecod, Drosetux - tak sobie. Proszę o poradę, może coś z homeopatii pomoże mojemu synkowi. Już nie wiem, jak temu przeciwdziałać. Pozdrawiam - Aga.
    • Zapalenie krtani u trzy-latka. Od trzech dni gorączka dość wysoka, zbijana "ibufenem". Kaszel w ciągu dnia żadziej i raczej mokry, w nocy męczący i suchy. Płytki oddech. Podczas gorączki rozpaalony na buzi, nie poci się. Podawałam mu Clemastinum i Malia, dziś w nocy zaczełam podawać Hepar i dwie godziny temu pierwszy raz na gorączke dałam Beladonne. Nie wiem czy czegoś nie pomieszałam. Pediatra przepisał baktrim , nie wiem co mam robić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się