zapalenie

(4 wyniki)
  • Dokleiłem się do innego wątku ale posiedziałem klika godzin czytając Wasze posty i postanowiłem rozpocząć nowy. Otóż trzy miesiące temu zauważyłem powiększone węzły chłonne szyi i miałem utrzymującą się wysoką temperaturę. Po miesiącu poszukiwań (morfologia – szczególnie leukocyty – bo te węzły, zęby – bo zaczęły boleć mnie wszystkie, płuca – bo palę) trafiłem do laryngologa, który podejrzewał zapalenie tarczycy. Więc wizyta u endokrynologa, USG i poziom hormonów. I...
  • Witam. Ok.23 września zachorowałam na podostre zapalenie tarczycy, które nie zostało rozpoznane przez lekarza internistę (stwierdził zapalenie gardła).Objawy: bóle promieniujące do gardła (przy przełykaniu), żuchwy,bóle głowy, płaczliwość, nerwowość, temperatura ok.38st.W końcu (po leczeniu przez panią doktor kolejnymi antybiotykami, które nie przyniosło efektów, a wystarczyło dać skierowanie do laryngologa, o które zresztą bezskutecznie prosiłam) trafiłam (dzięki innemu lekarzowi) do s...
  • Witam wszystkie uczestniczki forum (a może jest tu jakiś mężczyzna?). Mam podostre zapalenie tarczycy, które "wyszło" u mnie po anginie. Zrobiłam badania i takie są moje wyniki: TSH 0,102 (norma 0,270-4,200) FT4 30,8 (norma 12,0- 22,0) FT3 - 10,3 (norma 3,1 - 6,8) OB 55mm/h (norma<12). Jak na razie zdiagnozowałam się sama, wizytę u endo mam w przyszłym tygodniu. Mam kilka pytań, 1. Czy te badania wystarczą na pierwszą wizytę? 2. Czy moja nadczynność może być spowodowa...
  • od okolo 3 mc juz 3 czy 4 razy dostalam nagle bez powodu wysokiej goraczki 38.8 stopni.Na drugi dzien spada do 37.5 trzeciego dnia w normie.Mam duza niedoczynnosc tarczycy czy to moze byc jeden z objawow.Wlasnie dzis siedze w domu bo wczoraj mialam caly dzien prawie 39.Internistka nie reaguje a endo mam dopiero w kwietniu.czy komus to sie zdarzylo? pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się