Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      zapalenie

zapalenie

(5 wyników)
    • Wiele z hashimotek ma problemy z niskim poziomem Wit B12.Przyczyn jest sporo (np narkoza) Mozecie je znależc w internecie.Chciałam napisac kilka słow o swoich problemach które sa spowodowane przeciwciałami.Tak jak przeciwciała niszcza nam tarczycę tak inne moga niszczyć zoładek .Tylko nie wpadajcie w panike.Niewielkie ilości przeciwciał przewciwko komórkom okładzinowym żoładka mogą nie miec znaczenia klinicznego Mogą wystepowac w zwiazku z zapaleniem tarczycy,bielactwem.Problem jest wtedy gd...
    • Czy jest ktoś taki co się wyleczył z hashimoto i w jaki sposób. eszcze mam pytanie czy przy hashimoto macie cukier podwyższony i czym go regulujecie.
    • Choruje na to już 3 miesiące i mam pytanie czym to leczyć? (leki, zioła, dieta) W zasadzie przez tą dolegliwość dowiedziałem się, że mam hashimoto. Gastrolog przepisał mi: famogast, espumisan, tribux, zażywam jeszcze czasami hepatil na wątrobę. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pzdr.
    • Od kilku miesięcy mam pewne objawy, które zasugerowały mi przebadanie tarczycy. Zaczęło sie od bólu stawów,następnie pojawiły się wysięki podkolanowe. Morfologia jest ok., odczyn WR i RF latex wyszły ujemnie. Ze względu na rzs w rodzinie zrobiłam przeciwciała antyCCP wynik ujemny. Jedynie wyniki z tarczycy dały cos do myslenia: TSH 4.76 /0.4-4.0/ po 3 tygodniach w trakcie których przyjmowałam Augmentin, choc nie wiem czy to ma wpływ na wyniki badań TSH spadło do 2.09 T3 137.0 /81-178...
    • co to moze znaczyc...? proliferatio follicularis obrat cytologiczny guzka pecherzykowatego do kontrolnej bacc za 5-6 mcy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się