zapalenie

(9 wyników)
  • Dopiero raczkuję z tematem, więc wybaczcie moje pytanie- pewnie dla Was całkiem proste. Czym się różni przewlekłe zakażenie HBV od przewlekłego zapalenia wątroby?? Dla mnie jest to ważne, gdyż mam WZW B, przewlekłe, natomiast na moim stanowisku pracy mogę mieć przewlekłe zakażenie HBV; przy przewlekłym zapaleniu wątroby czeka mnie out z pracy :/
  • Moja przyjaciółka jest w ciąży, od lat choruje na zapalenie wątroby typu C (zarażono ją w szpitalu). Czy pomimo wirusa będzie mogła karmić piersią? Jest to dla niej bardzo ważne. Podobno są badania potwierdzające, ze dzieci nie zarażają się od matek. Ginekolog twierdzi jednak, że kategorycznie nie. Znacie prawdę?
  • Czy ktos moze wspomoc mnie informacja co to jest? Kobieta 25 lat,zylaki przelyku,powiekszona watroba i sledziona,obnizona krzepliwosc krwi-to tyle co na razie wiem,bez konkretow....ratujcie odpowiedzia co dalej?co jesli stwierdzone zostana ostatecznym badaniem procesy immunologiczne?czy to jest do wyleczenia?Lekarze sa prawie pewni ze to bedzie to. Zadnych innych objawow,boli,goraczki itd....
  • Ursofalk nie poprawial moich wynikow prob watrobowych.Okazalo sie, ze mam j.w. Teraz po innej bardziej specjalistycznej kuracji mam wyniki w granicach normy. Czy jest ktos z takim schorzeniem jak moje.
  • witam..chcialabym sie dowiedziec co myslicie na temat moich wynikow badan...???? W maju 2007r przeszlam zaplenie miesnia sercowego..przy wypisie ze szpitala napisali:uszkodzenie watroby w wyniku leczenia statyna - wysoki aspat alat. w ciagu miesiaca po opuszczeniu szpitala wskazniki same spadly bez przyjmowania lekow. w lipcu tego samego roku kolejne zapealenie miesnia sercowego i osierdzia..gdy bylam przyjmowana do szpitala alat i aspat w normie. leczona bylam przez 4 miesiace e...
  • ja tez mialam zapalenie wirusowe watroby i po roku zniknelo!!! zostalam w przychodni zarazona, a potem wiadomo uslyszalam ze tego sie nie leczy i ze to juz zostaje czlowiekowi do konca jego zycia...to bylo straszne, ale nie dalam sie-przestudiowalam wszystko o problemach z chorobami watroby w medycznych ksiazkach.az dotarlam do sredniowiecznych zapiskow pewnej swietej patronki medycyny zdaje sie.POMOGLO, WIRUS ZNIKNOŁ!!! To balsam z mąki kasztana jadalnego zmieszany z miodem, ktory jadł...
  • pomóżcie chyba mam wątrobę całkiem zepsutą, dzisiaj odebrałam wyniki: aktywność zapalna umiarkowana grading 3 p, stopień zwłóknienia mierny staging 2 p - czy to oznacza że już nic nie można zrobić ?
  • gdy boli pod żebrami? A usg, pani radiolog wiedząc, że hepatitis, mówi, że niepowiększona, że ona widzi, kiedy wrotne żyły poszerzone i nierówności, czy to możliwe, że widzi na zwykłym usg? No a Pod żebrami mnie boli, promieniuje na żołądek. To wątroba bo co miałoby innego boleć? Złe krążenie, którego pani dr nie widziała? powiększanie się, którego nie zauważyła? O rany, jakie to up... uciążliwe!
  • bóle(5)

Witam :( no i zachwaliłem.... Od paru dni miewam bóle chyba nerek i smienie wątroby (takie jak po chlaniu przed terapią) tylko to cmienie nie przechodzi czasami :( To od lekow sie tak dzieje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się