zapomniany

(131 wyników)
  • mam problem jak wiekszośc zapomniałam tabletki w 3 tygodniu brania a dokładnie 15 tabkletki z opakowania i wczoraj o 23 wziełam dwie naraz. Dzisiaj wezme juz normalnie a w we wtorek biorę oststnią. Czy teraz w weekeknd moge uprwiac sex. Czy musze brać od razu nowe opakowanie tabletek (jest to kontracept)bez 7 dniowej przerwy.
  • Dziewczyny zadałam pytanie na forum o antykoncepcji, ale na razie cisza, w 18 dniu zapomniałam wziąć tabletkę, opóźnienie ok 14 godzin. zgodnie z ulotką mogłam od razu zrobić przerwę, albo rozpocząć nast opakowanie, tak zrobiłam - teraz jest 29 dzień brania (bez 7-dniowej przerwy) czy mogę teraz zrobić przerwę? Nie do końca jest dla mnie jasne, dlaczego w ulotce piszą, że ryzyko ciąży jest duże też pod koniec blistra tj. w trzecim tygodniu brania tabletek jednocześnie w przypadku zap...
  • Wczoraj dopadło mnie jakieś zaćmienie - wyjęłam soczewki z oczu, wsadziłam do pojemnika, zakręciłam a dziś rano się zdziwiłam, że nie ma w nim płynu - zapomniałam go wlać! Efekt? Soczewki się skurczyły i przykleiły do pojemnika. Póki co - zalałam je płynem z nadzieją, że odmokną chociaż wielkiej nadziei nie mam ;) Powiedzcie mi - wywalić je od razu czy jest dla nich jakaś szansa? Echh...aż mi się chce śmiać samej z siebie ;)
  • Witam, wczoraj zapomniałam wziąć tabletki anty (Cilest), wziełam dopiero równo po 36 godzinach. Słyszałam, że w takim wypadku kolejną tabletkę powinnam wziąć o normalnej porze, czy to prawda? I jeśli wezmę wieczorem kolejną tabletkę (o normalnej porze), czy będę dalej zabezpieczona czy powinnam dodatkowo sie zabezpieczyć (jeśli tak to przez jaki czas). Wspomnę jeszcze, że nowe opakowanie zaczełam niecały tydzień temu.
  • Witam, mam pewien problem.Zawsze przyjmowałam pierwszą tabletkę z nowego opakowanie w poniedziałek.Przez te święta pomyliły mi się dni i pierwszą przyjełam we wtorek.Czyli zamiast 8 dni przerwy zrobiłam 8 czy ma to wpływ na działanie antykoncepcyjne.Szyukałam w ulotce ale nic nie znalazłam.Mój ginekolog jest na urlopie więc nie mam jak się zwrócić do niego o radę. Bardzo proszę o dopowiedź.
  • Pierwszy raz od wwielu lat zapomniałam tabletki antykoncepcyjnej. Wczoraj namiętnie siekochaliśmy, obliczyłam że to był 14 dzień cyklu i dopiero przed chwilą (po kolejnym stosunku) zorientowałam się, że wczoraj zapomniałam. Niestety nie mogę pozwolić sobie na dziecko. Proszę napiszcie mi coś o takim specyfiku jak postinor, czy jest tylko na receptę i ile kosztuje? czy jest 100 % pewny? czy nie jest szkodliwy? Jestem w lekkim szoku przez to niedopatrzenie moje i męża.
  • nie zastosowałam poleceń z ulotki przyjęłam po upływie 36 godz.zapomnianą pigułkę i zrobiłam 7 dniowa przerwe. Dzisiaj wzięłam 6 pigułkę z następnego opakowania. W takim wypadku nie jestem zabezpieczona podczas obecnego opakowania???
  • Hormony biorę od pięciu lat i pierwszy raz zapomniałam połknąć tabletki w pierwszym tygodniu.opakowanie rozpoczęłam w niedzielę, zapomniana tabletka środa, połknęłam dwie w czwartek. kochałam się w piątek w nocy. czy mogę zajść w ciążę?
  • Używam tabletek antykoncepcyjnych od roku (Mercillon), zaczynając zawsze od czwartku nowe opakowanie. Nie zdarzały mi się wpadki z zapominaniem. W minionym tygodniu miałam akurat przerwę, wczoraj był czwartek i ...... bach, zapomniałam. Przypomniałam sobie dopiero przed chwilą. Co robić? Traktować tą sytuację tak jakbym zapomniała "w pierwszym tygodniu" i stosować się do zaleceń producenta dotyczącego tej sytuacji (a radzi on aby w przypadku zapomnienia w pierwszym tygodniu używać...
  • Cześć, mam pytanie. Jakie mogą być konsekwencje jesli zapomniałam wziąść tabletkę wczoraj i dzisiaj wziełam dwie. Jest to ostatni tydzień brania tabletek. Do końca opakowania pozostały 6 tabletki. Ostatni raz kochałam sie 6 dni temu (stosunek przerywany). Pozdrawiam Ewka
  • Biorę YASMIN co wieczór. W drugim tygodniu zapomniałam jednej tabletki. W ulotce przeczytałam że jak przerwa jest dłuższa niż 24 godz. trzeba wziąść dwie na raz. I tak zrobiłam. Zdaję sobie sprawe że moge być nie całkiem zabezpieczona. Ale mam watpliwości jak zacząć brac drugie opakowanie. Czy robić przerwe 7 dniową czy nie? Na stronie www.yasmin.pl/pominieta_pigulka.html niby o tym pisze... ale ja juz sama nie wiem. Pomóżcie.... jak mam teraz zrobić?
  • zastanawiam się nad taką sytuacją... zapomniałam pigólki następnego dnia po stosunku, siedmiodniowa wstrzemiężliwość na nic się nie zda, gdyż plemniki są już w moim ciele, a mogą żyć do kilku dni. Czyli pozostaje czekać na łaskawość losu, tak? czy się mylę?
  • Zapomniałam pigułki.Minęło ponad 12h-w ulotce przeczytałam że należy ją pominąć a pozostałe zażywać dalej do końca.Tak też zrobiłam,ale na drugi dzień pojawiło się plamienie i trwa już dwa dni?!I właśnie to mnie martwi! Może należało połknąć dwie jednocześnie?To była szósta tabletka.Jeśli ktoś może mi coś podpowiedzieć to bardzo proszę i z góry dzięki!Mój gin pojechał na urlop:(((
  • Czesc Dziewczyny! Musze sie Was zapytac, jak w temacie, o zapomniana pigulke- wyrzucilam przy okazji porzadkow ulotke, a nie chce mi sie isc do apteki i prosic o pozyczenie. Licze na Was:) Otoz po raz pierwszy od ponad roku, odkad w ogole biore pigulki, mam taka sytuacje- bylam wykonczona praca, pozniej jeszcze jakims spotkaniem i wzielam pigulke, po czym bez patrzenia na pudelko nastepna- wydawalo mi sie, ze tego wieczora akurat nie bralam....I tak oto zamiast jutro skonczyc opak...
  • Wiem, że takie wątki pojawiają się często, ale mimo to pytam, bo chciałabym potwierdzić, bądź rozwiać swoje wątpliowści. Biorę regularnie tabletki antykoncepcyjne, a dokładnie Logest. Staram się je brać ok. godz. 22.00. Tym razem jednak zapomniałam. Następnego dnia spostrzegłam, że nie wzięłam poprzedniego dnia tabletki. Zażyłam ją, ale minęło już 24 godziny, a nawet więcej, bo spostrzegłam się po godz. 23.00. Wiem, że według ulotki powinniśmy się dodatkowo zabezpieczyć, ale tego ...
  • mam nastepujace pytanie - zapomnialam wziasc jednej tabletki antykoncepcyjnej, prawdopodobnie 9 albo 10 tej. Dokladnie nei wiem, poniewaz siegajac po sobotnia tabletke zorientowalam sie ze z opakowania wynika piatek. Przypuszczam ze zapomnialam piatkowej, czyli 10tej. W sobote wzielam dwie. W sobote odbylam stosunek. Nastepnego dnia zaczelam plamic i objawy mam podobne do okresowych, co mnie bardzo martwi i zastanawia. Czy mozliwe aby to byla reakcja organizmu na zwiekszona dawke ...
  • Przyjmuję Diane35 i do tej pory udawało mi się to bardzo regularnie... W środę wieczorem zapomniałam połknąć pigułkę (było to dziewiętnastego dnia cyklu licząc od pierwszego dnia krwawienia). W czwartek połknęłam już normalnie... Mój problem polega na tym że kochałam się we wtorek rano. Czy mimo tego, że o pigułce zapomniałam dopiero następnego dnia, jest niebezpieczeństwo zajścia w ciążę? Proszę o odpowiedź....
  • dziewczyny co mam zrobic ,zapomniałam o wzięciu wczoraj Diane-35 ,teraz zazyłam dzisiejsza ,czy zapomnianą tez mam wziąć czy nie ????????czy nadal bede zabezpieczona czy nie ??????????pomóżcie HELP!!!!!!!!
  • Witam serdecznie. Chcialam zapytać, jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę jeśli kochałam się z chłopakiem w niedzielę, a w środę (czyli trzy dni po) zapomniałam wzić pigułkę? I kiedy wówczas wystąpi owulacja: zaraz po dniu, w którym nie wzięlam pigułki czy nieco później - na przykład zgodnie ze zwykłym cyklem? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam!
  • Cześć dziewczyny, od czterech miesięcy biorę Cilest. Dzisiaj mija 9 dzień kiedy łykam pigułki w tym miesiącu. No i niestety przy okazji świąt już dwa razy mi się zdarzyło, że zapomniałam łyknąć. Dwa razy w ciągu 9 dni. Sklerotyczka ze mnie, ale nie to jest najgorsze. Zastanawiam się czy wczoraj mogłam zajść w ciążę...... W mojej obecnej sytuacji byłaby to tragedia! Drugie moje pytanie dotyczy tabletki wczesnoporonnej. Czy mogę iść tak po prostu do lekarza i poprosić o receptę?? ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się