zapomniany

(23 wyniki)
  • Jestem w 8,5 t.c. Od początku brałam luteinę, później przeszłam na duphaston. I właśnie wczoraj wieczrem zapomniałam zażyc 1 tabletkę. Teraz się boję, czy to może miec zły wpływ na ciążę? Czy powinnam może teraz zażyc podwójną dawkę? Z góry dzięki za odpowiedzi.
  • siedzę w pracy i się stresuję, bo mam zażywać pół tabletki duphastonu rano i wieczorem (wahania progestreonu) i dziś rano zapomniałam myślicie, ze może być niebezpiecznie? bedę w domu za parę godzin i nadrobię ale martwię się, że od wczoraj wieczorem progestreon mógł spaśc i ciąża będzei zagrożona :(
  • dziewczyny zapomniałam wczoraj wziąść tabletkę duphastonu (8tc)wzięłam ją dziś rano jak tylko wstałam dziennie powinnam brać dwie nie mogę sie dodzwonic do lekarza...może któras tez tak miała i może mi powiedzieć czy po południu powinnam wziąść podwójna dawkę? czy to nie zaszkodzi? czy może raczej wziąść jedną ... mam nadzieję że uda mi sie dodzwonić...mam nadzieję że nie zrobił sobie wakacji od komórki ... co jakiś czas mam jakby małe skurcze...boze mam nadzieję ze nic zł...
  • Tak niecierpliwie czekam na poród, że jestem już zmęczona psychicznie. Narazie zero zwiastunów. No wlaśnie skończyło się na tym, że czekam na poród i koniec ciąży a nie na dziecko. Jasne, że nie mogę się doczekać kiedy zobaczę jak wygląda mój synek, ale tak boję się bólu, porodowego, później szycia, że myśl o zobaczeniu go nie pomaga mi wcale. Strach, także przed karmieniem piersią - co obecnie jest dla mnie nie do zaakceptowania (mam nadzieję, że po porodzie się zmieni) sprawia...
  • No witam wszystkie obecne i przyszłe mamuśki.Ja jestem w 40 tygodniu ciąży i czekam cierpliwie na rozwiazanie, póki co w domu, ale ostatnio dosłownie kilka dni temu musiałam zostac na obserwacji w szpitalu.Niby torba juz dawno spakowana, ale okazało sie że o jednej rzeczy zapomniałam- STARY DOWÓD OSOBISTY, w którym to wbita była grupa krwi.Karty z grupa krwi nie posiadam, więc jedynym dowodem na grupe jest stary dowód.No i zaczeło się - telefon do męża.W moim przypadku ganiałam ...
  • łudzilam sie ze pojde na wychowawcze dostane te 450 zl i posiedze troszke w domku z dziecmi 450 zl smiech na sali ale zawsze cos,a wyobraźcie sobie ze zeby dostac wychowawece np na 2010 rok skladasz zaswiadczenie o zarobkach z 2008 roku (dwa lata w tyl)co jest poronionym pomyslem tymbardziej ze w tym czasie zazwyczaj obecna lub przyszla mama pracowala,a przeciez w okresie na ktorym bedzie na wychowawczym nie ma swoich dochodow ,sa np tylko dochody meza, a pozatym zeby dostac wyc...
  • Na drugim roku studiów dowiedziałam się, że jestem w ciąży, wpadka. Mój przyszły był wniebowziety, nie rozumiał mnie, nie rozumiał moich odczuć, niepokoju, niczego... Przepłakałam cały miesiąc , zawaliłam sesję, otrząsnęłam się w lutym. Zdałam wszystkie egzaminy na piątki. Może dlatego, że musiałam zapomnieć, zapomnieć o tym , że jestem w ciąży.Do lekarza poszłam w maju, 20 tydzień, lekarz nakrzyczał, ale starał się mnie zrozumieć.Poczułam ruchy dziecka, dotarło do mnie , że jeste...
  • obiecałam sobie,że jak już będzie po wszystkim podzielę się z Wami tym co sama wiem:)Było różnie, czasem bardzo ciężko ,ale teraz, niemal dwa miesiące po porodzie juz zapomniałam, naprawdę zapomniałam o bólu.Wystarczy spojrzeć na tem małe wpatzona we mnie słodkie ślipka:)Za to porodzie nie mogłam chodzić , siadać , najlepiej byłoby mi wtedy fruwać.Szkoda,że nikt mi nie powiedział, tym bardziej,że miałam pęknięci szyjki plus nacięcie krocza,że bardzo pomaga w takich wypadkach zwykłe kółko nape...
  • Miałam zakładany pessar, zaladanie nic nie bolało, ale po kilku godzinach zaczął boleć mnie brzuch - nie jakos b. mocno, ale jednak. Ból przypomina ten miesiączkowy, ale nie są to fale, tylko ciągły ból. Nie jest mocny, lecz taki "denerwujacy", nie sposób o nim zapomnieć. Czy tez tak miałyscie? Czy to jest normalne? Lekarz kazał dzwonic w przypadku skurczów, nie wiem, czy taki ból jest skurczem? Czy mam czekać do jutra aż przejdzie, czy dzwonic dzisiaj? napiszcie proszę , czy tez...
  • Byłam wczoraj u stomatologa, a on "zapomniał" że jestem w ciąży i dał mi zwykłe znieczulenie. Wiem, że kobietom w ciąży daje sie inne. Czy w związku z tą wpadką moze coś grozić mojej fasolce? Strasznie się stresuję i nie spałam całą noc... Poradżcie coś proszę!!! Aga
  • Mam 31 lat, jestem w ciąży i mam mięsniaka na przedniej ścianie macicy wielkości 9 mm. Czy ma on wpływ na przebieg ciąży i na poród? Czy istnieje możliwość, ze wchłonie się on po ciązy? Czy bede musiała go zoperować?
  • wczoraj miałam usg, z dzidziusiem wszystko ok :-) na szczęście, mieści sie w przedziałąch na ten okres ciaży, ale... zapomniałam zapytac o wage dzidziusia :((( a tak bardzo chciałabym wiedziec jak wielki jest nasz rozbójnik :((( czy lekarz zawsze sprawdza wagę dzidziusia podczas usg?zy tylko "na zyczenie" pacjentki? nie wpisał mi żadnych wymiarów do karty ciaży (z zaaferowania zapomniałam się o to upomniec bo chyba zapomniał), ale moze u siebie to ma? jak myslicie?
  • Zacznę od tego, że mam 2 dzieci, nie pracuję, studiuję a na rodzinę zarabia tylko mąż. Nie jest łatwo, ale takie miałam plany - dwoje dzieci. I dlatego po drugiej córce brałam tabletki - Cilest. Zawsze brałam je bardzo regularnie, a w ostatnią sobotę musiałam wieczorem zawieźć dzieci do teściów i ZAPOMNIAŁAM!!!! Około 24 kochaliśmy się. Tabletkę zawsze brałam o 22.00. Mój błąd zauważyłam dopiero w niedzielę wieczorem. Do końca opakowania zostało mi 7 tabletek, czyli sam środek cyklu. Jestem z...
  • Mija 2 tydzien od porodu a ja co nocy strasznie sie pocę. Budzę się cała mokra, że można wyzymać pidżamę. Słyszałam, że tak może być po porodzie, ale pytanie jak długo, kiedy to minie?
  • ogladnelam filmy na necie z porodow chyba nie potrzebnie. nie balam sie a teraz :( wydaje mi sie ze dziecko tak sie meczy strasznie podczas porodu jak ono wogole odycha jak sie przeciska przz szyjke :( jeszcze dzis mialam taki koszmar ze urodzilo sie bez szyi i z zakrotkimi nozkami .. ostatnio coraz czesciej snia mi sie takie rzeczy. ale na usg jest wszystko ok nawet robilismy jaies specjalne wszystkich narzadow i test prisca no i niby wszystko ok ale przeciez nigdy nie ma pewnosci. a n...
  • dziewczyny, przyjmuję fenoterol 4x1. Jednąz dawek biorę o godz. 01.00,następną o 07.00. Jest godz.05.00, a ja nie wzięłam tej pierwszej. Co teaz. Wziąć z opźnieniem czy czekać do 7? Pomóżcie
  • Koleżanka która niebawem rodzi pyta się mnie jaki jest ból przy porodzie, jak to boli...Nie wiem co mam jej odpowiedzieć, bo ja tego już nie pamiętam. Naprawde nie pamiętam. Pamiętam tylko, że bolało i to mocno bo krzyczałam głośno itd., jednak jak mam sobie przypomnieć jaki to ból i mam coś o nim powiedzieć to nie potrafie sobie za groma przypomnieć.Pamietam jak mi mówili przed porodem, ze "ten ból sie szybko zapomina".Myślałam, ze to tylko takie gadanie, ale jednak okazuje sie, ...
  • POSTANOWIŁAM MIEC DZIECKO. JUTRO WYBIERAM SIĘ DO GINEKOLOGA ŻEBY ZROBIĆ BADANIA CZY WSZYSTKO ZE MNĄ JEST OK. JAKIE BADANIA POWINNAM ZROBIĆ (JAKBY LEKARZ ZAPOMNIAŁ O KTÓRYMŚ - BO Z TEGO CO WIEM TAK SIĘ ZDAŻA).
  • Mimo,że nie pisałam na forum,to zawsze uważnie go śledziłam.Dziękuję Wam dziewczyny za pomoc!Zawsze chętnie czytałam o nowo narodzonych maluszkach,dlatego ja też chciałam się podzielić z wami moją radością!10 kwietnia w niedzielę o 14.30 urodziłam syneczka, ważył 3200 i miał 55 cm.Była to niespodzianka, bo nie znałam płci dziecka.Ale podskórnie wiedziałam,że będzie chłopak!Pierwsze bóle zaczęły się o 1 w nocy w niedzielę,wiedziałam,że to już to,ponieważ były inne, niż te,które do tej po...
  • czy biorąc regularnie tabletki antykoncepcyjne można zajść w ciążę? bo ja uważam,że nie...ale różne słyszałam opinie....i co wtedy, tzw." krwawienie z odstawienia" nie występuje? macie jakieś doświadczenia, opinie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się