Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zapomniany

zapomniany

(89 wyników)
    • u mnie w uzytku jest: ekspres do kawy i toster (codziennie, toster prawie codziennie) elektryczna maszynka do mielenia, mam dodatkowa nakładkę do warzyw więc uzywam czesto( warzywa na zupę rozdrabniam, ser tarkuję, pieczarki, bułkę tartą) w zapomnieniu leży: grill elektryczny (jakoś mi nie podchodzą potrawy, jak robię grilla to tradycyjnego a z tego to czaseeem cukinię griluję z mozarella) sokowirówka- zapomniana zupełnie cała reszta od robota do ciasta, bo jak robię to wyciągam tylko...
    • Zainspirowana wątkiem o pakowaniu Czar Bajry zaczęłam się zastanawiać czy nie przesadzam ;) Wyjeżdżam w czwartek wieczorem a spakowana jestem od niedzieli :D No tak jakoś mam. Po prostu najpierw odkładam rzeczy po upraniu, te które chcę zabrać i ich już dzieciom nie daję. Jakbym dawała to ostatniego dnia suszyłabym na gwałt połowę wyjazdowej garderoby ;) Przy trójce dzieci jest co wziąć. Mąż pakuje się sam ostatniego dnia i puka się w głowę widząc walizkę dziecięcą stojącą w holu :) Rodzin...
    • Dziewczyny zapomniałam pierwszej tabl. anty, drugiego dnia wzięłam dwie. Czy to ma duże znaczenie???? Szukam i nie mogę nic znaleźc... :(
    • Czy jest na sali ktoś kto wie co nie co o cukrzycy insulinozaleznej? Mama mojego męża zapomniała od nas insuliny, postaramy się zaraz nadać przesyłką konduktorską, ale nie wiemy jak to będzie i w związku z tym mam pytanie- czy można wezwać pogotowie i oni wypiszą receptę lub podadzą insulinę sami ??- dodam,że mam podobno nie zna dawki ,bo wszystko miała w takich odmierzonych strzykawkach....
    • zapomniałam jak wstawić link tak, żeby link pokazywał się jako tekst który wybiorę pamiętam coś "a href" ale tam ukośniki były, i "a" jakieś pomóżcie :)
    • Tak mnie to zastanowiło po rozmowie z koleżanką, która jest przekonana, że w przyszłości(być może odległej) do szkół wejdą laptopy i dzieciaki nie będą już pisały prac odręcznie. Czy myślicie, że faktycznie przyszłe pokolenia będą miały problem z napisaniem czegoś odręcznie? Ps.Trochę z innej beczki, a trochę nie;) Nie chcę w tym celu zakładać kolejnego wątku, a mam pewien problem, więc może się to uda połączyć. Wątek na temat kaligrafii wciągnął mnie tak bardzo, że postanowiłam iść za ci...
    • Jak zapomnieć o swej wielkiej miłości?. Mężatka od 5 lat, cudowne dziecko od 3 lat. Opuściłam moją dawną miłość gdyż był on niedojrzały, leniwy i młody ale z nikim tak dobrze się nie czułam, nie musieliśmy rozmawiać aby być szczęśliwi, te samo poczucie humoru …- czułam, że to moja druga połówka. Wszyscy radzili abym go zostawiła bo w życiu nic oprócz biedy nie będziemy mieli, a z biedą idą same kłopoty. On wyjechał za granicę, w międzyczasie „zrobił” dziecko; j...
    • Jestem sama z dzieckiem w domu od prawie 2 tygodni,m na wyjeździe z pracy. Dziś mam urodziny,nie dostałam życzeń od niego ani sms,rozmawialiśmy i też nic. Zapomniał. Waszym facetom też się tak zdarza?
    • Niedawno miałam urodziny - okrągłe. :) Jestem z M 8 lat po ślubie i wszyscy dokładnie wiemy kiedy kto obchodzi urodziny. Do tej pory zawsze składano mi życzenia z tej okazji, a w tym roku - nie. Zachodzę w głowę czemu mnie pominięto w tym roku, tym bardziej, że rocznica okrągła i raczej nie z zagapienia... Tak sobie myślę i myślę... M ma urodziny 15 dni po mnie i o jego pamiętano - wiem wiem, powiecie, że to syn, a o synu się nie zapomina, ale o mnie też pamiętano przez te 8 lat, a w tym roku...
    • Nie, nie moich dzieci, ale tych zwyczajnych, pospolitych czyli moich. Kucharka, praczka, matka - polka, kobieta pracująca i co tam jeszcze ze mnie zrobiono kończy dziś 31 lat. Pamiętali rodzice, babcia, teściowa, ale tych, których obsługuję na co dzień, zwyczajnie zapomnieli. Niby nic wielkiego, może robię burzę w szklance wody, ale chciałam mieć taki swój jeden dzień w roku do rozpieszczania. Piszę więc na forum...Ja pamiętam o rocznicach, urodzinach, imieninach, terminach, wizytach b...
    • do karty. Używam kilka lat bez problemu i nagle pustka. Tzn wstukałam kod, wydawało mi się, że ten, co zawsze i zonk. Nieprawidłowy kod. Tak się zestresowałam, że wszystkie cyferki mi się poprzestawiały, a jednej to w ogóle zapomniałam ;) Tak tak, szukałam w dokumentach, nie mam tej kartki z pinem. Jeszcze będę walczyć (pani w banku powiedziała, że mi nie połknie karty), rozpisałam sobie jakieś kombinacje na kartce. Normalnie pustka. Pamiętałam go nawet mnemotechnicznie (dwie daty historycz...
    • W tym wątku obrabiam doopę koleżance. Umówiłam się dziś około 10tej telefonicznie z koleżanką na spotkanie na jutro - ona sama ten dzień zaproponowała, po mojej sugestii,że mam wolny ten tydzień i może być codziennie. Po czym przed chwilą zadzwoniła, mówiąc ,że zapomniała ,że jej dziecko ma złamaną rękę i musi przełożyć spotkanie na czwartek, bo jutro ma wizytę u lekarza. Jak można zapomnieć ,że dziecko (10 miesięczne niemowlę) złamało rękę?
    • Macie taką? Zabawną, dziwną, straszną, smutną? Ja nigdy nie zapomnę Wigilii sprzed chyba dwudziestu lat, byłyśmy ja, mama, siostra i miał być szwagier. W małżeństwie siostry już się wtedy psuło i smaczku dodał fakt, że szwagier się na tę Wigilię spóźniał (nie z ważnych powodów, po prostu mu się nie śpieszyło) i w końcu dotarł na nią późnym wieczorem, a my czekałyśmy (swoja drogą nie wiem, po co). Po czym zaraz po przyjeździe zaczął sadzić jakieś czerstwe i chamskie teksty, popatrzyłam na pła...
    • Jestem tak wkurzona na mojego męża,że aż ręce mi się trzęsą.Dzisiaj przywiózł dzieci od rodziców ,przyszedł do domu z jednym a o drugim zapomniał.Zostało w aucie/3 lata/.Dopiero jak zapytałam gdzie jest syn to mu się przypomniało.To chyba nie jest normalne?
    • po wpisaniu dwa razy błędnego hasła wyjąć kartę i od nowa zacząć po dwa razy próbując tą kombinację którą trochę pamiętam ? boję się , że po wpisaniu błędnego hasła dwa razy i wyjęciu karty a potem jej włożeniu to już zostanie policzone jako trzeci raz i kartę mi zablokuje jak znowu błędnie wpiszę. Wiem, że po 3tyg dostanę nową z nowym pinem ale ja dziś potrzebuję gotówki (bo mi się skasował debet na innym koncie), a skoro pamiętam te cyfry to chciałabym popróbować wszystkie kombinacje zanim ...
    • wlasnie dzis koncze 30 lat- mam 2 corki 8-letnia i 6-cio miesieczną. mam meza ktory jest dobrym czlowiekiem ale............. O WSZYSTKIM ZAPOMINA zawsze . dzis jest mi szczegolnie przykro -urodzilam prostakowi 2 wspanialych dzieci, piore, sprzatam gotuje i co????????? I NIC. wszyscy zapomnieli -jestem juz niepotrzebna- i tak sie z ta mysla kiepsko czuje. trudno widocznie tak musi byc. jedne kobiety maja wszystko kwiaty, prezenty, ZYCZENIA- A ja mam smutek, bo znowu o mnie baran z...
    • a do jutra za mieszkanie zapłacic musze. fecet mnie wkurza bo jego wypłata rozpływa sie w tajemniczy sposób, a do tego dziecko złosliwie spac nie chce
    • Swego czasu moja młodsza sistra miała chłopaka, gościa o rok ode mnie starszego. Przystojny, inteligentny no i niestety w moim typie… ale ja matka wówczas 4 letniej córki i hmmm przykładna żona, utrzymywałam z nimi stosunki raczej konieczne… siostra zawsze miała we mnie oparcie i często u nas przebywała oczywiście razem z nim. Gościu nie szczędził mi komplementów, przy moim mężu też, ale nie był w tym nachalny, raczej naturalny… a że z mężem jak to z mężem różn...
    • www.edziecko.pl/rodzice/1,79361,13883824,_Zakaz_gry_w_pilke___Dzieci__poszly_stad_.html Czyli pozwólmy dzieciom być dziećmi. Dzieci biegają, skaczą, czasem drą ryjki. Pokopią piłkę i będą ganiać się w policjantów i złodziei. To tylko dorośli mają prawo do uszanowania swoich praw? I fakt - jak wymagać uspołecznienia młodej jednostki, skoro od małego słyszy, że wszystko robi źle? Za głośno mówi, za szybko biega, w domu nie wolno się bawić, bo sąsiedzi, na podwórku nie wolno się bawić, bo sąs...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się