Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      zarobki

zarobki

(46 wyników)
    • ZA CO zarabiają tak niebotyczne kwoty? Zazdrosna nie jestem, ale mnie ciekawi. Bo ja rozumiem - wysiłek, praca wyjazdowa, treningi itp. Ok. Ale czy to usprawiedliwia takie zarobki? Sama przez wiele lat trenowałam sport, w mojej dyscyplinie tylko ci naprawdę najlepsi nieźle zarabiali, ale i tak nieporównywalnie mniej. W ogóle nie rozumiem tej zbiorowej histerii na tle piłki nożnej.
    • jakis czas temu doszłysmy do takiego wniosku: Polak nie powie ci ile zarabia, ale powie na kogo głosował. Francuz nie powie ci na kogo głosował, ale powie ile zarabia. No i to prawda, wiem ile zarabiaja tutaj kolezanki i ich męzowie, wiem jakie sa zarobki u powinowatych, a w Polsce nie wiem ile zarabiaja u mnie w rodzinie. Wiem za to kto na kogo głosował ;-) jestem za ujawnianiem wysokości zarobków, robienie z tego tajemnicy jest bardzo na reke pracodawcom, by mniej płacic. Zazdrosci...
    • Hej nie zbesztajcie mnie od razu za pytanie ale muszę miec jakaś skalę porównawczą. ostatnio mam dola strasznego związanego z moimi zarobkami i chciałabym wiedzieć czy faktycznie mam na co narzekać czy inni maja gorzej Praca na etacie duze miasto(od razu proszę o nie podawanie argumentów w postaci bezpieczna posadka) w budżetówce (nie administracja czysta raczej organizacja imprez konferencji kształcenie ustawiczne kursy) zapierdziel nieraz i w soboty i niedziele zarobki 1200 netto -i...
    • przypuscmy, ze miedzy malzonkami jest duza roznica w zarobkach ( ona - 75 % przychodow, on 25 %), to czy zarabiajace wiiecej ma wiecej do gadania co do zagospodarowania tej kwoty?
    • Drogie Mamy! Właśnie wróciłam z Danii, z Billund i jestem zszokowana cenami. Spodziewałam się wysokich dla turystów - ale jestem zaskoczona także tymi na prowincji. Powiedzcie ile wynoszą zarobki w Danii. Pozdr. A.
    • Jakie zarobki są według was: a/ niskie, b/ średnie, c/ ok, d/ wysokie, e/bardzo wysokie? Nie chodzi mi o rozpatrywanie zarobków poszczególnych zawodów, że 2 tys. dla niani to dużo, ale dla lekarza mało, tylko o wasze poczucie ogólnie, jakie kwoty pensji uważacie za wysokie, a jakie nie. Pytam, bo zaskoczyło mnie kilka wątków na innym forum, w których ludzie piszą, że zarobki ok to 5 tys., a niżej to już niskie. Dla mnie niskie to tak do 3 tys., do 5 średnie, do 7 ok, do 10 wysokie...
    • szybka zmiana nicka na potrzeby wątku. Proszę mnie kopnąć - solidnie, bo najwyraźniej mam coś z głową. Po 8 latach nieobecności na rynku zawodowym (pracowałam u męża, bez umowy) - wracam. Pracy szukałam niezbyt intensywnie od stycznia i mocno intensywnie od lipca tego roku. W założeniach miałam nie schodzić poniżej 2 tys, ale aplikowałam do dużych firm i na spotkaniach rekrutacyjnych oczekiwana stawka nie schodziła poniżej 3000 pln (netto), najczęściej jednak mówiłam 3500. Wyszukiwałam...
    • Zarobki(37)

Czy wasze zarobki was satysfakcjonuja? Jesli nie, dlaczego nie zmienicie pracy na lepiej platna?
    • Niedługo kończy mi się macierzyński i trzeba będzie wrócić do pracy, a jako że poprzednią umowę miałam do dnia porodu to muszę sobie najpierw tej pracy poszukać:-( I tu powstaje moje pytanie: czy jeśli ktoś do mnie zadzwoni z zaproszeniem na rozmowę to czy wypada już wtedy zapytać o wynagrodzenie jakie firma zamierza zaoferować? Chodzi mi o to że mam małe dziecko w domu, każdy mój wyjazd to konieczność brania urlopu lub kombinowania ze zmianami przez męża więc nie chcę tracić cz...
    • czy was drogie Panie nie dziwi trochę, że jest jakas taka myśl że kobieta może zarabiać mniej - tak a priori w związku z tym w zawodach gdzie większość stanowią kobiety - prace biurowe, praca w sklepie, nauczyciele, obsługa klienta w bankach etc zarobki są niższe niż w zawodach w których zasadniczo dominują mężczyźni? np przykładowa praca na magazynie faceta a praca na tzw. kasie- i tu i tam dzwiga sie ciezary, kwalifikacje sa podobne - i tu i tam odpowiedzialnosc za towar i pieniądz...
    • Cytuję za GW ( wyborcza.biz/biznes/1,101716,10000948,Ile_zarabia_Polak__I_dlaczego_tak_malo_.html ) [b]Kowalski zarabia 3,6 tys. zł brutto. Tak podaje GUS. Na rękę wychodzi prawie 2,6 tys. Dużo? Dla większości Polaków tak, bo 70 proc. zarabia poniżej GUS-owskiej średniej.[/b] A teraz odpowiedzcie szczerze, jakie wrażenie macie czytając to forum (kwestie finansowe są ulubionym tematem tu poruszanym) i jakie wnioski z tego wypływają?
    • pracuje, gdzie spotykam sie na codzień z zarobkami polaków. Jestem w szoku ze ludzie tak narzekają że nauczyciele mają po tysiąc pensji, że lekarze zarabiają tak malutko. Ludzie komu kity wciskacie. Nauczyciel moze i zarabia 1000 ale to rzadkość, nie spotkałam sie osobiscie z takim niskim dochodem, na kilka tysięcy. Od 2-3 tys to minimum. tak samo lekarze narzekają ze 1-2 tys, nie rozśmieszjcie mnie. I wiele innych zawodów które mało zarabiają. Ludzie w polsce zarabiają dobrze, ...
    • Gdy pytającym jest ktoś z bliskiej rodziny? Przyznajecie się ile zarabiacie? Zmieniacie temat, unikając odpowiedzi? A może mówicie wprost, że nie chcecie odpowiadać? Czy można uznać za bezczelne dopytywanie się członka rodziny o moje dochody? Pytam, ponieważ często jestem "atakowana" takimi pytaniami i szczerze mówiąc nie wiem jak się zachować, tym bardziej że wspomniane osoby o swojej sytuacji finansowej już tak chętnie nie mówią...
    • wątek na luzie, o w sumie mało istotnym problemie O moich zarobkach wie moja najbliższa rodzina - facet, rodzice, rodzeństwo. Reszcie się nie tłumaczę. Zastanawiam się jednak, czy nie skonsultować tegorocznego rozliczenia podatkowego z moim wujem-księgowym. Problem w tym, że jego żona od dłuższego czasu zadręcza mnie pytaniami o moje zarobki. To taki typ umniejszacza - współczuje mi, że mamy małe, "nierozwojowe" mieszkanie (ja tam nie narzekam, w przeciwieństwie do niej nie mieszkam...
    • wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13529263,Raz__dwa___trzy__rozwod_bierzesz_ty___SYPIAJAC_Z_WROGIEM_.html#MT
    • Przyznam szczerze ze nie lubie opowiadac o tym ile z mezem zarabiamy, uwazam ze to dosc osobista prywatna sprawa, nawet w rodzinie przydalaby sie lekka dyplomacja i delikatnosc jesli chodzi o te kwestie. I tak w rodzinie mojego meza jego rodzice a takze rodzenstwo nigdy nie zadaja sobie obcesowych pytan o zarobki , moja tesciowa jest bardzo dyplomatyczna wzgledem swoich dzieci. U Rodzina z mojej strony to prawdziwi śledczy, potrafią bez ogrodek przepytywac i wypytywac ile mamy pieniedzy...
    • Wiem, że każdy chciałby zarabiać więcej. I wiem, że wiele osób zarabia rzeczywiście ZA MAŁO i wiem, że zcęsto emerytury są ZA MAŁE. Wiem również, że nie da sie ustalić jakichś sztywnych widełek. Ale dzisiejsza rozmowa ze znajomą jakoś mnie wytrąciła z równowagi. Zarabiam 1300 netto. Mam staż 6 letni (długie przerwy, bo urodziłam 4 dzieci), wykształcenie wyższe. nie jest to pensja głodowa, moja kolezanka w banku zarabia gołe 1000 zł, a ma urwanie głowy i odpowiedzialność, bo siedzi...
    • u mnie "we firmie" ;) ogłoszono nową erę. w nowym roku obrotowym ma nastąpić rewolucja w postaci transparentności wynagrodzeń niezależnie od płci, wyznania, preferencji seksualnych i w ogóle. widełki mają być przypisane do stanowisk i konsekwentnie przestrzegane, zanikają negocjacje indywidualne. kto zrabiał mniej niż najwięcej zarabiający w dziale na równorzędnym stanowisku, podwyżkowymi skokami ma równać do odgórnie ustalonego, acz "wysokiego" poziomu, kto zarabiał wystarczająco dużo, nie ...
    • Wiem, ze pieniadze nie sa tu najwazniejsze ale sa wazne tez. Ja na pewno bede chciala posiedziec na wychowawczym troche ale tak sie zastanawiam przy jakich zarobkach meza zdecydowalybyscie sie spokojnie na siedzenie w domu? Moj maz ostatnio dostal spora podwyzke, w sumie na pewno starczy nam to na wszystko (2 dzieci) ale budujemy dom, kasa idzie mocno i tak sie zastanawiam ile musialby on zarabiac zeby siedziec sobie w najlepsze w domu. Moje zarobki sa duzo mniejsze od jego ale ...
    • tak się zastanawiam.. Ile trzeba w Polsce zarabiać , żeby normalnie, spokojnie żyć w sytuacji kiedy ma się swoje mieszkanie, samochód, zero kredytów i dziecko? Zawsze mi się wydawało że 3000 w tej sytuacji to nie jest źle?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna