Forum Na emigracji Matki Polki w UK
ZMIEŃ
      zarobki

zarobki

(14 wyniki)
    • W innym watku pojawily sie wypowiedzi,ze czesc z Was zeby pracowac to w sumie musiala dokladac do tego interesu. A ja musze wrocic do pracy,zebysmy mieli co do garka wlozyc. I teraz sie zastawnawiam jak to sie dzieje,ze nas nie stac,zebym choc przez jakis czas nie pracowala (chcialam zostac childminder,ale nic z tego nie wyjdzie,bo formalnosci za duzo czasu zajmuja,a my nie bedziemy mieli z czego zyc przez ten czas,a znalezienie chetnych tez moze troche potrwac). Wiec chcac nie c...
    • A A A Nietypowy zarobek w Wielkiej Brytanii Wojciech Rynkiewicz2008-08-28, ostatnia aktualizacja 2008-08-28 10:31 Za duże pieniądze ludzie są w stanie testować na sobie działanie nowych leków. Skutki uboczne są mniej ważne. Na Wyspach zapłacą ci za klaskanie, rzucanie palenia, a nawet za naukę języka angielskiego. Najwięcej dostaną jednak ci, którzy na miesiąc staną się królikami doświadczalnymi i będą testować na sobie nowe leki. ZOBACZ TAKŻE Najstar...
    • witajcie:) Czy przy dochodach za rok 2010/11 na poziomie 14500 moj maz, ja 6500 mamy szanse na working tax credit?placimi 140 tygodniowo za zlobek i boje sie ze nam od tego roku zabiora dodatki. U mojego meza zarobek zostanie na mniej wiecej takim samym poziomie natomiast u mnie wyniesie ok 4000 w roku 2011/12. Macie moze jakies doswiadczenie w tej kwesti? skorzystalam z kalkulatora na stronie hmrc ale wyliczyl mi on ze na rok dosaniemy ok 800, natomiast w decyzji z tax credits za ostani ro...
    • hej dziewczyny mam pytanie bo byc moze ktoras z was ma podobna sytuacje. obecnie konczy mi sie maciezynskie i nie mam niestety nikogo kto moze pomoc mi przy dziecku wiec o powrocie do pracy nie mam co myslec a przedszkola sa tak drogie ze przy moich zarobkach nie ma sensu wracac do pracy. wiec pracuje tylko maz ale zbliza nam sie czas przeprowadzki i czy ktos wie jakie mamy szanse na wynajcie mieszkania jesli pracuje tylko jedna osoba mam na mysli meza ?? czy jedna pensja pozwoli nam na wyn...
    • Czy ktos z Was zglebial temat rachunkow oszczednosciowych i lokat>? jakie oprocentowanie wchodzi w gre w banku w UK? czy sa lokaty na okreslony okres? 3 mies. 6 mies czy roczne?? czy procent lepszy?? bede wdzieczna za kazde info , moze ktos z was porownywal banki pod tym katem? a moze maja ujednolicone % na terenie UK?
    • Witam serdecznie. Wiem, ze bede potepiony potrzykroc za kazde pytanie, ktore tu zadam ale mimo wszystko odwaze sie. Pytania te zadawane byly pewnie po 100 razy, ale im wiecej szukam odpowiedzi na necie tym bardziej glupieje czytajac czesto sprzeczne informacje. Wybralem Wasze forum bo na innych ciezko przekopac sie przez setki chamskich i prymitywnych postow. 1) czy jesli tylko ja bede pracowal (legalnie oczywiscie, majac NIN) to czy moja narzeczona i nasz synek maja prawo do be...
    • Mój mąż pracuje legalnie w Anglii a ja w Polsce. Mamy dwójke dzieci na które mąż chce starać sie o socjale czyli CHB i CTC, no i WTC odrazu. CHB złozył już wniosek i powinien dostac ale o CTC wyczytałam że ja powinnam mieć NIN. Czy to konieczne? Zamierzam pojechać z dziećmi do meża na jakiś czas (2lat + - )ale nie chcę rezygnować narazie z pracy w Polsce, czyli pójdę na wychowawczy. Orientujecie sie może, czy w takim wypadku mamy szansę na CTC? Będę wdzięczna za wszelkiego rodzaju ...
    • Interesuje mnie jak oblicza się te 90% które mam dostawać przez pierwsze 6 tygodni - czy to są średnie zarobki z kilku ostatnich tygodni czy miesięcy?? jest to dla mnie ważne bo pracuję na godziny i od kilku tygodni mam mniej godzin niż we wcześniejszych miesiącach.
    • Witam,wlasnie zamierzam odnowic WTC. Dostajemy je od zeszlego roku, kiedy urodzila sie nam cora. Pamietam, ze wtedy wymogiem bylo pprzepracowanie 16 gogz tyg przez kazdego rodzica, Ja od roku nie pracuje, czy wiecie ja to moze wplynac na Tax Credit? Przeczytalam gdzies, ze teraz , kiedy mamy dziecko, musimy przepracowac 30 godz tygodniowo, ale czy razem? Dodam, ze jestem self employed i przez ubiegly rok oplacam nadal Insurance. dzieki.
    • Witajcie!Wygląda na to, ze za jakiś czas pelnoprawnie dołączę do Was-Matek w UK.Wiosną szykuje się nam-czyli mnie, naszemu synkowi(7m-cy)i mężowi przeprowadzka.Dzięki waszemu forum już trochę się zdążyłam nauczyć nt rzeczywistości w Anglii. Mam mimo wszystko kilka pytań. Np jakie są w przyblizeniu koszty opieki zdrowotnej dla dorosłych? Myślę np o wizytach u dentysty, lekarza ogólnego, ginekologa. I drugie pytanie:w Polsce zamierzam wziąść urlop wychowawczy(bezpłatny), czy w taki...
    • Juz niedlugo zaczynam urlop macierzynski. Chcialabym wobec tego poinformowac IR o przewidywalnych zarobkach jakie osiagne w tym roku podatkowym. I nie moge znalezc jak to sie liczy. Nie wiem czy dobrze pamietam, ze odlicza sie jakas sume od maternity pay. Czy dobrze pamietam, ze kiedys to bylo 100 funtow tyg? Odeslijcie mnie do zrodla w razie czego.
    • witam serdecznie jestem w 33 tyg ciazy, pracuje u obecnego pracodawcy od 25 sierpnia u poprzedniego od 30.11.2004 - 17.08.2005 no i niestety nie kwalifikuje sie do Statutory Maternity Leave - gdzie przez pierwsze 6 tyg placi pracodawca a pozniej 20 tyg ok 106 funtow tyg rzad, kwalifikuje sie natomiast do Maternity Allowance - 26 tyg - 106 £ na tydzien czy mozecie poradzic mi: - czy payslipy dolaczone do wniosku to musza byc oryginaly ktore payslipy wybrac - czy z najlepszymi...
    • Pomozcie dziewczynki. Jestem na urlopie wychowawczym w Polsce, a teraz mieszkam i zyje tu. Chcialabym zlozyc o tax credit ( nie pacuje tu, maz pracuje) ale nie wiem co wlasciwie wpisywac w rubryczke o zatrudnieniu w Polsce. Juz mialam z tym klopot przy beneficie. Napisalam, ze zatrudniona od... do .. urlop wychowawczy. Nie wiem nawet, czy mi benefit przyznaja. Ma to jakis wplyw na te zasilki w anglii, ze jeszcze nie rozwiazalam umowy z pracodawca w Polsce?/ W sumie juz jestem na ...
    • (przenioslam ten post z watku praca dla matek.... aby tam nie zaczynac temtu z nim nie zwiazanym) Re:Co wy na to? Autor: aatena1 Data: 20.03.06, 21:52 Witajcie dziewczny! Widzę, ze los matki Polki jest w UK ciężki. Ja jeszcze do was nie należę, jestem jeszcze w Polsce. Mój mąz architekt pracuje w Londynie (jego zarobki to ok 1800Ł na rękę), ja jestem z chemikiem po polbudzie, ale w Polsce pracuje jako nauczyciel chemii. Mam zamiar dołaczyc do męża, tylko obawiam sie c...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się