zarobki

(31 wyników)
  • Pozew bez orzekania o winie, bez alimentów, z opieką naprzemienną. Czy przy składaniu pozwu potrzebne bedzie zaświadczenie o zarobkach?
  • Maz od nas odszedł. Zanim będzie rozwód chce wystapić o alimenty, bo mąz sie tłumaczy,że nie może mi dac pieniedzy bo spłacamy kredyt,i prawie nie łozy na utrzymanie dzieci i domu - dostałam przez ostatnie 3 miesiące razem 1500 zł. Przez wiele lat nie pracowałam, bo siedziałam z dziecmi w domu. Nie rozwijałam się zawodowo, ale dokonczyam studia. Jak dzieci podrosly poszam do pracy, ale jak wynika z Pitów z 3 ostatnich lat moje zarobki z całego roku były dużo mniejsze niż pensja męża z ...
  • Z uwagi iż konstruuje pozew... (bez orzekania winy), mam do Was małe pytanie: po co zaświadczenie o zarobkach dla sądu, skoro m płaci dobrowolnie ustalone alimenty, więc sąd nie będzie musiał ustalać wysokości alim., gdyż w pozwie napiszę tylko, że wnoszę o kontynuowanie uatlonych kosztów utrzymania dzieci. Ponadto nie ubiegam się też o zniesienie zapałaty wpisowego za rozprawę. Czy ten załącznik zaświadczenia o zarobkach to wymóg niezbędny? Trzeba dołączyć zaśw. swoje i m? Jak to...
  • Szykuję się do rozwodu, mąż złożył pozew bez orzekania o winie, dziecko zostaje ze mną. Mam pytanie o to czy i jakie dokumenty będę musiała przedstawić w sądzie w ramach określenia moich zarobków? Pracuję w prywatnej firmie, wszyscy wiemy czym to pachnie: minimalna stawka, umowa zlecenie odnawiana co miesiąc... :( Psottka
  • pytanko..sad nakazał mi dostarczyć zaświadczenie o zarobkach z 3 ostatnich miesiecy. mam działalnnośc gosp. i moje zarobki zależa od ilości wyemitowanych reklam w tv!!! wiadomo że przez ostatnie 3 miesiace reklam było za trzęsienie!!!!! to i zarobki wysokie...ale teraz nadchodzi okres postu reklamowego od stycznia do kwietnia ilesc reklam spadnie około 1/3!!to i zarobki mniejsze....myslę że sąd to uwzgledni..czy mam to mu napisać...
  • Witam wszystkich i proszę o pomoc w następującej sytuacji. Jestem w trakcie rozwodu. Mam dwóch synków 2 i 4 latka. Nie możemy z mężem dojśc do porozumienia w sprawie kwoty alimentów. Na początku porozumielismy się i mąż oferował 1800 zł na dwójkę dzieci. Ja się na tę kwotę godziłam, bo była to mniej więcej połowa kosztów utrzymania dzieci. Wydaje się to dużo ale koszty utrzymania dzieci to u mnie okolo 4000 tys miesięcznie (alergia, atopowe zapalenie skóry, opiekunka do młodszego...
  • Mam pytanie odnośnie zaświadczenie o zarobkach jakie nakazał mi dostarczyc sąd na rozprawe. Zaświadczenie ma być za miesiące X, XI, XII. No i mam dylemat, prowadzę własną działalność gospodarczą więc zaświadczenie odpada. W takim bądź razie co ja mam dostarczyc do tego sądu?Pewnie jakies PIT-y, tylko jakie. Kopie, oryginały? Poradźcie.W piatek mam sprawe.
  • może ktoś podpowie,jak to jest z tymi załacznikami. Pozew składam w dwóch egzemplarzachm, wzięłam z USC odpisy aktów urodzenia dzieci i ślubu po 22 zł każdy odpis i zaświadczenie o zarobkach. I myślałam, że to wszystko a teraz się dowiaduję, że to mają być takie same komplety? Czyli co mam wziąć kolejne 3 odpisy za 66 zł i dołaczyć jeszcze jedno zaświadczenie, czy do drugiego egzemplarza wystarczą kopie odpisów. I po co drugi egzemplarz zaświadczenia o dochodach? nie życzę sobie, żeby drug...
  • Mam dochód 1030 zł. Czy moge złożyć wniosek o pełnomocnika z urzędu i umorzenie kosztów sądowych za rozwód?
  • ...dostałam do Sądu gdzie będę przesłuchiwana w charakterze strony z powództwa mojego ex, o rozwód. Do tej pory prowadziłam korespondencję z sądem, nie zgadzając się ani na rozwód bez orzekania o winie, ani z obopólnej winy. Mamy już orzeczoną kilka lat temu separację bez orzekania o winie. Czy na to przesłuchanie muszę już mieć dowody i ewentualnych świadków winy mojego byłego (odszedł do innej kobiety)? Mam się stawić z zaświadczeniem o zarobkach - czy mój były zostanie poinformowany...
  • witajcie niestety postanowiliśmy się z mężem rozstać, nie jesteśmy już wstanie razem tworzyć rodziny. Staramy się wszystkie sprawy finansowe uzgodnić polubownie abyśmy nie musieli się kłócić w sądzie. Mam nadzieję że nam się to uda załatwić. Moja sytuacja jest dość kiepska:( jesteśmy małżeństwem od 10 lat, mamy też 9 letnią córkę. Przez cały okres małżeństwa prowadziliśmy własną firmę, niestety ja nie figuruję na żadnych dokumentach nie jestem też ubezpieczona. Mąż podzielił nasze...
  • Drodzy Forumowiecze . Składam pozew rozwodowy z orzeczeiem o winie . W jakiej wysokości moge żadać alimentów od męża na dwójke dzieci . Ja zarabiam około 2 000 zł a mąż 15 000 zł , Jaka kwota jest realna do zasądzenia , nadmieniam , że dzieci są w wieku szkolnym z góry dziękuje
  • Proszę mnie tak od razu nie wysyłać na drzewo. Mam pytanie - przy składaniu wniosku o rozwód bez orzekania winy są potrzebne zaświadczenia o zarobkach? Dzieci nie ma, nie ma żadnych roszczeń o alimenty. Jeśli tak,to co się składa w przypadku prowadzenia działalnosci gospodarczej?
  • Inna!(21)

ciuch wybrany? maseczka nałożona? tic taki kupione? but wyprasowany, karteczki przygotowane i DOWÓD, odezwij mi się jutro:) A
  • Dzisiaj dostałam wezwanie i trochę panikuję. Powiedzcie mi jak to jest z ustaleniem wysokości alimentów. Narazie ex daje mi 500 zł, ale ja w pozwie wystąpiłam o 700. Dziecko ma 5 lat, ex zarabia ok 3000, mieszkamy w Warszawie. Ex założył już nową rodzinę, za miesiąc urodzi mu się dziecko, to chyba działa na moją niekorzyś? Mam jeszce pytanie w jaki sposób powinnam udokumentowa wydatki na dziecko i czy powinnam zdoby zaświadczenie o wysokości zarobków exa?
  • PiT??(8)

Czy od was też sąd żądał złożenia pit-u za rok poprzedzający sprawę? Dla mnie to trochę dziwne. Razem z pozwem złożylam zaświadczenia o zarobkach moich i męża z kilku miesięcy. Teraz dostałam termii i mam 7 dni na dostarczenie dokumentów. Rozwodzimy się bez orzekania o winie, dogadaliśmy się w kwestii alimentów, co uwzględniłam w pozwie.
  • porada(4)

Witam, chcę złozyć pozew o rozwód. Czy muszę dołaczać zaświadczenie o zarobkach? Chcę sam z żoną ustalić wysokość alimentów, chcę od razu w pozwie wpisać wysokość alimentów . Wiem że sąd i tak nie bierzę pod uwagę zarobków więc stąd moje pytanie.
  • Czy nalezy mi się dzien wolny z tytułu sprawy sądowej? Jak to sie przedstawia u Was.
  • Mam przed sobą wniosek rozwodowy, mam wpisać tam ile alimentów miesięcznie oczekuję. Jak mam to określić?????? Jesli np zarobki meża to 3000 zł mies, a mi potrzeba 1500 miesięcznie, to jak to wypośrodkować? Zaznaczam, ze nie zależy mi na "wyrwaniu" kasy od męża, po prostu o jakieś zabezpieczenie dla dzieci, załatwione po ludzku.... Mam 2 dzieci bardzo małych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się