zarobki

(15 wyników)
  • Zarobki(11)

Witam, dostałem propozycję pracy w Edmonton w firmie działającej w sektorze oil&gas z ofertą 28$/h na początek (minus podatek oczywiście). I teraz, drodzy forumowicze, chciałby się Was zapytać czy są to dobre pieniądze ? Mam wątpliwości, ponieważ nie wiem czy starczy to na utrzymanie 3 osobowej rodziny. Chciałbym po paru miesiącach ściągnąć do siebie żonę i córeczkę (prawie 3latka), ale pewnie trochę potrwa zanim żona będzie mogła iść do pracy(załatwienie przedszkola, aklimatyzacja itp.). ...
  • Witam ,mam zamiar emigrowac do Kanady, konkretnie Calgary. Interesuja mnie zarobki w zawodzie stolarz meblowy. Czy przedzial 18-23 $ jest ok.Czy przy tych stawkach mozna spokojnie zyc rodzina 3-osobowa. Z gory dziekuje za wszystkie porady i odpowiedzi i pozdrawiam .
  • Wiem ze zaraz malkontenci podniosą wrzask ze taki temat już był sto razy, owszem i prawie te sto tematów przejrzałem i kicha nikt nie pisze konkretnie a jeśli już to albo pisze śmiesznie niskie kwoty albo bajońsko wysokie w które nawiasem mówiąc trudno uwierzyć. Dlatego tez postanowiłem założyć ten temat i poprosić Was o może jakieś usystematyzowanie wypowie-dzi i konkretne przykłady wysokości płac za daną pracę bez wskazywania przeze mnie jakie-goś konkretnego zajęcia. MALKONT...
  • Ile wynosi minimalna płaca w USA, ja zarabiam w Polsce na rękę 1100 USD (wprawdzie za 10 godzin dziennie) ale chyba w Stanach to zarabiacie tyle w tydzień?
  • czy tez smiesznie malo, jak wyglada to w USA, czy to srednia placa, mala, duza? zaznaczam ze to praca na jakies 40h tygodniowo; nie wiem jakie tam sa koszty utrzymania w Detroit i moze to byc gdzie indziej spro a tam marnie malo; ile tak trzeba zarabiac w usa zeby normalnie zyc?, tzn. nie ogladac kazdego centa przed wydaniem, zeby na zarcie, picie, ubranie, wydatki starczylo, i jakies wakacje;
  • Witam wszystkich mam kilka pytań do osób które były lub mieszkają w kanadzie, konkretnie chodzi mi o prowincję Alberta. Jakie są warunki pracy, zarobki, ceny wynajmu mieszkań oraz czy można legalnie pracować posiadając wizę turystyczną, ewentualnie wize na zaproszenie. Lub jak wygląda praca nielegalna, czy jest rygorystycznie ścigana przez policie czy też jest ogólne przyzwolenie na taki rodzaj pracy. Pozdrawiam i dziękuję za info.
  • Czy orientujecie sie ile moze zarabiac dziennikarz w polonijnej gazecie pracjac w NY albo w Chicago ????
  • czy ktos moglby mi podac jak sie przedstawiaja zarobki w kilku zawodach w tych krajach? i to legalnie i nielegalnie; pracuje w UK, mam na miesiac na reke 1300-1400 funtow, wiec na $US byloby to jakies 2000, znalazlem w necie takie same stanowisko pracy w Kanadzie jak moje w UK, ale wyplata duzo nizsza bo 24000 CAD$ rocznie, nie wiem czy to duzo jak na kanadyjskie realia ale chyba nie, ja mam brutto rocznie 18000 funtow co by byla jakies 35000 CAD$; dziwne, bo ciagle czytam i slysze...
  • Ostatnio zastanawiam sie jak to jest z praca na GC..i zarobkami. Nie chodzi mi tylko o prace u Amerykanow, ale ogolnie. Polskich pracodawcow tez oczywiscie biore pod uwage... Mam po prostu wrazenie, ze zielona karta tak naprawde nikomu nie jest potrzebna.. Momentami mam wrazenie, ze przeszkadza. Bo oferowane zarobki sa tak samo niskie jak dla "turystow"... Wiec o co chodzi? No a pracodawca tax'ow placic nie musi itp. Podam przyklad: a) sklep Target w NY..oferuja od 6,75$ do 8,5 $...
  • Witam, czy jest ktos z forumowiczow kto pracuje w branzy poligraficznej w USA lub Canadzie? Lub zna drukarnie ktore w chwili obecnej poszukuja pracownikow? Dodam, iz caly czas szukam w necie... Poki co cisza...Interesuje mnie info na temat tej pracy, mozliwosci, zarobki itp. Jestem drukarzem z duzym doswiadczeniem w branzy, szukam jakichkolwiek wskazowek na temat tej pracy, mozliwosci wyjazdu itp. Obecnie pracuje w UK jako maszynista offsetowy, chcialbym kontynuowac moja prace ...
  • witam,mam male pytanie jestem mgr fizjoterapeuta dostalem oferte pracy w USA ale moj pracodawca nie okreslil jeszcze mojej placy chcialbym sie dowiedziec jak wyglada placa dla fizjoterapeutow w USA oczywiscie po nostryfikacji dyplomu itd. jakie sa srednie zarobki.Z gory dziekuje i pozdrawiam!
  • Witam.Mam pytanie czy ktoś wie jakie są zarobki dla murarza obcokrajowca w tym regionie Kanady.Pośrednik którego ogłoszenie znalazłem w gazecie mówił o 24 do 30 dolarów.Przysłał narazie pusty kontrakt do podpisu.mowiąc szczerze mam nikłe pojęcie o realiach życia i pracy w Kanadzie.A po przeczytaniu waszych niektórych wypowiedzi cholera wystraszyłem się, pociecha ta że jestem sam najwyżej wrócę.Jednak jeśli się uda wyjechać to spróbuje.Proszę o sugestie.Pozdrawiam.
  • niezle platne zawody www.cnn.com/2006/US/Careers/01/26/cb.top.jobs.pay/index.html
  • dziewczyny chetne do pracy w klubie GO GO w Las Vegas, niezle zarobki okolo 1200$ na tydz na poczatek. Praca w stroju topless, tylko taniec!
  • czy ktoś wie ile zarabia policjant w USA, a ile w Kanadzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się