zarobki

(62 wyniki)
  • żona pozwanego odmówiła ujawnienia zarobków. DO tego zobligował mnie i pozwanego Sąd i kurde ja pokazałam zarobki męża a pozwany swojej żony nie. Czy tak wolno? Żona pozwanego jest prokuratorem i maja rozdzielność majątkową (podobno)
  • 1 lipca zlożyłam wniosek o alimenty na obecnie 14mies dziecko. W tym tyg otrzymałam pismo z sadu o zabezpieczeniu na czas sprawy na kwotę 500zł. termin mam na 29 października o ile odbierze z poczty. Wniosek napisalam sama i czytając forum zrobilam tak,ze we wniosku napisalam oswiadczenie o moich dochodach, wydatkach + koszty utrzymania. Nie dołaczałam faktur,rachunkow,wyciagow- wiele by tego bylo. Teraz sad zobowiązał mnie do doręczenia w terminie sprawy zaświadczenia o zarobkac...
  • Dziewczyny witam, właśnie przygotowuję pozew o alimenty na moją córkę i teraz mam takie oto pytanie: Dołączam do dokumentów moją umowę o pracę, na której jest 1/2 etatu z najniższą krajową. Faktycznie pracuję na 3/4 etatu i zarabiam przez to niewiele, ale jednak więcej. Były o tym wie, więc może wykorzystać to w sądzie. Jak się obronić? Dziękuję za wszelkie sugestie.
  • Mam dość nietypowe pytanie dot. alimentów. Zarabiam sporo więcej od ojca mojego dziecka. Mamy zasądzone alimenty, jednak dostawałam je z ręki do ręki, w zasądzonej kwocie. Obecnie przestałam je dostawać, ojciec dziecka zdecydował, że będzie mi robił przelewy na konto. Jednak alimenty nie nadchodzą:/ Zasądzona kwota alimentów to sporo więcej niż 1/10 moich zarobków. Facet też nie zarabia groszy, bo ma stałe zatrudnienie na kopalni. Pytanie: czy ze względu na moje wysokie dochody sąd mo...
  • ujawnienie zarobków konkubiny...skoro ojciec dziecka twierdzi ze niema zadnych oszczednosci, pracuje tylko dorywczo(nie wykazuje ile zarabia) a wydatki ma nastepujace-mieszkanie plus oplaty-600zl, komornik 600zl,ponadto ma dwa telefony i samochod...no i do tego jedzenie, odziez...tych sum nie wymiania-bierze ponadto dodatek mieszkaniowy z mopsu 170zl -a mieszka w raz z konkubina i twierdzi ze to ona go utrzymuje czyli-dwie dorosłe samochody, mieszkanie, wyzywienie, odziez, wycie...
  • Mam 12 letnie dziecko z poprzedniego związku na które były mąż płaci 350 zł alimentów choć jest bogaty i rozbija się drogimi samochodami, w życiu dziecka nie uczestniczy wcale jak również żadnych dodatków nie daje, na rozprawę przyniesie zaświadczenie od tatusia że zarabia 700 zł na rękę. Niedawno wstąpiłam w nowy związek małżeński i mamy z tego związku dziecko, oprócz tego obecny mąż ma też kilkunastoletnie dziecko z poprzedniego związku na które płaci alimenty 1000 zł (dobrowolnie bez...
  • Maz przedstawil w sadzie sfalszowane zaswiadczenie o zarobkach pomimo ze miesiac temu przedstawil prawdziwe(bo wielkosc pensji jest taka jak zawsze).Teraz biedakowi zmniejszyli o bagatela 5-6 tys(niezle nie), w dodatku w wsteczna data. Dostaje pewnie wszystkie pieniadze a po to zeby nie placic, bo komornik przyslal firmie wyrok wymyslili cos takeigo.jak to udowodnic, jakies pomysly???
  • Dziś miałam sprawę o podwyższenie alimentów. Na dziecko 10 mc które zużywa ogromne ilości pieluch, kaszek, mleka modyfikowanego, obiadków i deserków, do tego wiadomo że ubranka co 3 miesiące są za małe, a jeszcze opieka (akurat żłobek), z 250 zł obecnie chciałam 500 zł cicho licząc, że choć 400 zł będzie, bo sędzina w moim sądzie bardzo lubi panów. Ex przedstawił świeżutką umowę o pracę wypisaną na druku ogólnodostępnych w każdym sklepie papierniczym, z której wynika że ma netto 1100 zł. Pr...
  • Moj jeszcze mąż ukrywa swoje zarobki przed sądem.Złozył własnie zażalenie od wyroku alimentacyjnego(w zasadzie zabezpieczenia bo rozwod trwa), i okazało sie ze zamiast 7000 brutto ma 1300 brutto. Na rozprawie alimentacyjnej twierdził ze ma 7000 i swoje wydatki przedstawil na kwote ok 5000 tys, szok, bo musi jesc w restauracjach.Jestem przekonana że pozostałą kwote tez jakos dostaje, tylko jak? Orzeczone alimenty były przyzwoite, bez rewelacji jak na taka sume zarobkow. Do tej por...
  • Ile Wasze dzieci maja alimantow jesli "tatus" zarabia ok 5000, no powiedzmy od 4000-5000?
  • Kochane, jestem na wychowawczym nie zarabiam, i tak pewnie jeszcze z rok będzie. Mąż zarabia 5300,- netto, wyprowadził się, nie mamy jeszcze rozwodu (ani sprawy w sądzie). Chcę założyć sprawę a alimenty dla mojego dziecka (1,5roku) oraz dla siebie. Czy mam szanse dostać oba alimenty? Jak to u Was było? Jak myślicie - w jakiej kwocie? Czy te zasądzone alimenty będą ważne juz na stałe czy tylko do sprawy rozwodowej ? Czy na sprawie rozwodowej od początku trzeba to będzie ...
  • Witam wszystkich i proszę o pomoc w następującej sytuacji. Jestem w trakcie rozwodu. Mam dwóch synków 2 i 4 latka. Nie możemy z mężem dojśc do porozumienia w sprawie kwoty alimentów. Na początku porozumielismy się i mąż oferował 1800 zł na dwójkę dzieci. Ja się na tę kwotę godziłam, bo była to mniej więcej połowa kosztów utrzymania dzieci. Wydaje się to dużo ale koszty utrzymania dzieci to u mnie okolo 4000 tys miesięcznie (alergia, atopowe zapalenie skóry, opiekunka do młodszego...
  • Mój ex od 2 lat mieszka i pracuje za granicą. Oprócz informacji o tym, w jakim mieście przebywa nie znam ani adresu, ani miejsca zatrudnienia. Z konieczność muszę zdobyc dane adresowe oraz dowiedziec się o wysokości jego zarobków. Czy jest to w jakikolwiek sposób mozliwe? Dziekuję za wszelkie pomysły ;)
  • byc zwolnionym z opłaty stalej za przedszkole? Jaka jest nasza najnizsza krajowa?
  • Mam problem ojciec mojego dziecka zarabia 3500 zl co dwa tygondnie ale nie ma podpisanej umowy z tą firmą, ażeby nie płacić składek ZUS. Dobrowolnie postanowił mi płacić 300 zl miesięcznie (śmieszne). Zarbia więcej jak mogę wywalczyć większą sumę? Dodam jeszcze, że nie jesteśmy małźenstwem.
  • Może jest tu mama, która skończyła studia medyczne, pracuje w branży medycznej i sama wychowuje dziecko? "Marzy" mi się ratownictwo medyczne (ew. farmacja), w moim mieście są oba kierunki z czego rat. med. to licencjat a farmacja - technik... Studia poza moim miastem nie wchodzą w grę Nie wiem co robić... Praca ratownika jest ciężka Nocne dyżury, 12-godzinne... Ja kobitka, nie uniosę (przykładowo) 100kg faceta... Poza tym, stres spowodowany relacjami z ojcem synka doprowadził mnie do nerwicy ...
  • Witajcie, proszę o podzielenie się doświadczeniami. Składałam pozew o alimenty i wnosiłam o zabezpieczenie roszczenia na czas trwania postępowania. Dostałam zwrot wniosku bez wzywania mnie do jego uzupełnienia. W uzasadnieniu napisali, że nie uprawdopodobniłam okoliczności i nie można ocenić zasadności wniosku. Jak to się ma do samej sprawy o alimenty? Co powinnam zrobić w takiej sytuacji? Z tego, co dowiedziałam się składając pozew rozprawę powinnam mieć mniej więcej za miesiąc. Tylko czy...
  • czy kredyt ojca, zobowiązania wobec dziecka z innego zwiazku są brane pod uwagę przy przyznawaniu alimentów? Jesli zarabia np 10 000 ale ma kredyt i inne alimenty ( nie zasądzone sądownie, ale płaci regularnie) to czy to jest odejmowane od dochodu? Jaką kwotę sąd może przyznać od takich zarobków?
  • pomozcie dziewczyny bo juz trace cierpliwosc.mezus zarabial kilkanascie tys zł miesiecznie, raptem po wyroku alimentacujny zarabia bagatela 800 zł.komornik jakos nie moze zadzialac i sciaga czasmi jakies niewielkie kwoty.maz oczywiscie dostaje te pieniadze "jakos pod stolem", tylko jak??/i tu moje pytanie.napisalam do prokuratury-na razie cisza, badaja sprawe po raz drugi bo za pierwszym razem wszystko bylo wg firmy ok-tzn na papierach ma wlasnie ta mala pensje. czy zwiazek bankow...
  • Proszę o pomoc w mojej sprawie. Poznałam chłopaka, po Okołu roku znajomości zaszłam w ciąże, urodziłam córkę którą on uznał i zamieszkaliśmy u moich rodziców. Po około 5 miesiącach rozstaliśmy się. Przyczyn było wiele ale głównie chodziło o to, że jest on uzależniony od narkotyków. Dzień w dzień pali marihuane. Co prawda poznając go wiedziałam , że czasem sobie popala (jak zresztą większość młodzieży). Nie jesteśmy razem około 2 miesiące. Mieszkam w tej chwili u moich rodziców. ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna