Forum Zdrowie Psychologia Psychologia
ZMIEŃ
      zatrzymany

zatrzymany

(16 wyników)
    • W jaki sposób zatrzymać myśli? Zorientowałam się niedawno, że od jakiegos czasu nieustannie myślę (nie jest to myślenie logiczne- w tym chyba jestem słaba, ani twórcze, ani chyba w żaden sposób pozytywne). Mam wrażenie, że dosłownie chodzę i myślę: rozkładam, składam, analizuję, przeprowadzam syntezę, jedne myśli przychodzą, odchodzą, krzyżują się... Ten stan nie opuszcza mnie ani na chwilę: wstaję rano i myślę, piję kawę i myślę, jadę do pracy i myślę... Mam wrażenie, że to jakiś obł...
    • Nie wiem kim jestem. Jak uzyskac odpowiedz na to pytanie? Dzieciństwo okropne, zero zainteresowania rodzicow moim istnieniem - mialam tylko zaspokojone potrzeby bytowe. Sama wszystkiego dowiadywalam sie z książek. drażnila mnie prostota moich rodzicow, marzylam żeby cos w zyciu osiągnąc, wszystkie moje marzenia snute w dzieciństwie się spelniły. skończyłam studia. znalazlam mądrego czlowieka ktory jest moim meżem, mam dwoje zdrowych, madrych dzieci. Mam wszystko! bywaly czasy, ż...
    • Osoby z borderline zwykle obsesyjnie dążą do zatrzymania przy sobie drugiej osoby. A co się w nich/ z nimi dzieje, kiedy brutalnie porzucają/ zniechęcają do siebie/ znęcają sie psychicznie nad kimś, z kim były blisko?
    • I czy się da?
    • W zaprzyjaźnionej rodzinie /bardzo przykładnej/34 letnia kobieta wciąż mieszka z rodzicami.Nie ma kolezanek,nie ma chłopaka,zakupy,wyjazdy-wszystko w gronie najblizszych.Obecnie ktos zaistniał w jej zyciu a matka próbuje ja od niego "odciagnąć".Wiem,ze chciała by miec córke przy sobie.Ale czy miłosc matki nie powinna kazac zapomnieć o sobie a zacząć myslec o przyszłosci córki?
    • Ksiądz Twardowski nie żyje [*]
    • nie powinnam chyba takej rewelacji zatrzymywac tylko dla siebie w koncu .. No wiec powiedzial mi On, jedyny sposob jak nie mozesz oczywiscie byc w 5 minut piekna, madra, i seksy, zeby go zatrzymac to wziac go na zazdrosc. Udaj, ze ktos inny jest Toba zainteresowany z kims sie spotykasz , zniknij wieczorem niby jakies spotkanie z innym. A juz ten marnotrawny partner bedzie zaniepokojony , pobaw sie troche w ten sposob a masz szanse przywrocic atrakcyjnosc w swoim partnerze. Podobno...
    • czy ktos jeszcze potrafi ot tak, zwyczajnie, zatrzymac sie na moment ? Nie, nie chodzi mi tu o rytualne zasiadanie do medytacji, o relaks przy muzyce, w ramionach ukochanej czy ukochanego. Mowie tu o momentach, o kroplach czasu, zamarlych w rozpedzonej przestrzeni. Mowie tu o Was, o swiadomosci dziurawionej przez zmysly jak skazaniec przed plutonem egzekucyjnym. Czy wiec potraficie, podnoszac lyzke do ust, zatrzymac swa reke na malenka chwile i umrzec dla tego momentu ? Czy robiac j...
    • To przez Ciebie, Alfiko:) Napisales o oscie, ktorego barwa Ciebie zatrzymala, a ja juz mysle " na temat":) Tysiace slow napisano juz o pedzie, w ktorym zyjemy. O tygodniu, ktory odnotowany poniedzialkowym poczatkiem, odnajduje sie nieoczekiwanie w piatek. Tylko nieliczni nie narzekaja na brak czasu, a przeciez doba dla wszystkich jednaka. I nagle na naszej drodze staje taki oset Alfiki:) i Matrix wariuje:) Co Was zatrzymuje? Co Was zatrzymalo osttanio i jak dawno to ostatnio bylo?...
    • Jestem bardzo ciekawa wszelkich opinii na temat takiego zachowana kobiety - zajście w ciąze po to by "naprawic" związek, Mam w swoim otoczeniu znajomego - miał dziewczyne, nie układało sie, poznał inna i sie z nią związał. Po czym okazało sie ze ex jest w ciązy.Czy warto tylko z poczucia obowiązku tworzyc związek, który niewiele juz łaczy ??? Czy nie lepiej ułozyc sobie zycie z inną osobą, będąc przy tym rodzicem, bo oczywiscie nie mówimy tu o wykręcaniu sie od odpowiedzialności. W...
    • Ja po rozwodzie, ON po rozwodzie, oboje mamy dzieci z poprzednich związków i ponad 2-letnią znajomość. Mieszkamy razem i pojawiły się plany na przyszłość... Wszystko byc może pięknie, jak w bajce, ale w niej nie jestem w stanie przewidzieć zakończenia. Brakuje mi zainteresowania moja osobą. On wieczór woli poświęcić porządkom, kopaniu w ogrodzie-w mysl zasady najpierw obowiązek potem przyjemność. Jest mi bardzo trudno, bo przecież nie jestem powietrzem, a on swoim zachowaniem pow...
    • radca
    • Za ciasno jest, zaczynasz zasiedlac rejony - nawet nie sasiednie, ale w ogole niedostepne. Zyjesz w przyszlosci, nawet nie planujesz - wiesz, co bedzie, 'co sie zdarzy, kiedy', albo 'bo oni powiedza'. Oczywiscie nic fajnego, oni z przyszlosci sa zawsze nielaskawi, a zasadzki maja oczy coraz wieksze. Nie potrafisz zapomniec o przyszlosci, ktora zawsze jakos najbardziej klopotliwa jest, najobrzydliwsza, oblepia i nie daje zasnac - bo - no wlasnie: 'oni powiedza', a kiedy powiedza, t...
    • Z notatnika milicjanta :))) ........................................................................ Zatrzymanie tych mężczyzn polegało na szarpaniu i kopaniu nas po nogach. Mężczyzna ten włożył rękę pod kołdrę i usiłował pocałować pokrzywdzoną. A.B. zachowywał się arogancko plując na dowódcę radiowozu. Jak wyjaśniłem szwagrowi obrzucany przez niego obelgami, że sygnet nie jest stracony i najdalej następnego dnia wydalę go. Wobec powyższego, że żaden z nich nie był w stan...
    • Czy nie macie czasami wrażenia , że chcielibyście swoje życie przeżyć jeszcze raz zmieniając w nim coś , albo czy czuliście kiedyś niedpartą chęć zatrzymania czasu w miejscu żeby rozkoszować się jego smakiem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się